26. října 2014 • 11:11

Piqué zpochybňuje penaltu pro Real: Moje ruka byla nastřelená!

Autor: ČTK, pj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Obránce Barcelony Gerard Piqué tvrdí, že včerejší El Clásico mohlo skončit jiným výsledkem, kdyby Real Madrid nesrovnal z pokutového kopu. Ten byl nařízen po ruce španělského reprezentanta. Hájí se ovšem, že byla nastřelená… Fotbalisté "Bílého baletu" otočili skóre a zvítězili 3:1 po brankách Ronalda, Pepeho a Benzemy.



Barcelona po Neymarově brzké trefě vedla, záhy však vyrovnal Cristiano Ronaldo z penalty. Piquého ruka se ocitla v trajektorii Marcelova centru a hlavní arbitr foukl do píšťalky. „Ruka byla nastřelená, bylo to nechtěné. Nemohl jsem ji dát pryč, nešlo to,“ cituje zkušeného stopera server goal.com.

Piqué si myslí, že pravidlo o nedovoleném hraní rukou by mělo tolerovat případy, pokud nešlo o úmysl. „Je pravda, že jsem zasáhl míč rukou. Ale šel jsem k zemi a nemohl jsem ji dát za záda. Marcelo kopnul do míče a já přece nemůžu jen tak zmizet,“ stěžuje si. V jiném rozhovoru už ale připustil správnost sudího verdiktu.

Jinak ale nenáviděného soupeře z Madridu pochválil za kvalitní výkon ve druhém poločase. Stejný názor vyslovil i jeho trenér Luis Enrique. „Začali jsme dobře, ale po našem gólu jsme se trápili. Soupeř měl jasné šance, i tak jsme mohli zvýšit na 2:0… Druhá půle si od nás žádala víc, ale Real byl lepší a zaslouženě nás porazil,“ uznal kouč Barcelony. „Doufali jsme, že utkání bude vypadat jinak a bude méně otevřené. Nebyli jsme v obraně tak silní a za to jsme zaplatili. Musíme si uvědomit, že v lize jsou stejně dobré týmy jako my a v tomto případě ještě lepší,“ doplnil Enrique.

Trochu překvapivě hned od začátku postavil Luise Suáreze, kterému vypršel čtyřměsíční trest za kousnutí Itala Giorgia Chielliniho na mistrovství světa. Uruguayský kanonýr se však při svém soutěžním debutu za "Barcu" moc neprosadil a v 69. minutě ho vystřídal Pedro. „Svého rozhodnutí nelituju. Hrál dobře a i jeho tempo bylo lepší, než jsem čekal,“ dodal čtyřiačtyřicetiletý trenér.

Cristiano Ronaldo proměnil penaltu a po hřišti v úvodním El Clásiku sezony doslova létal
Cristiano Ronaldo proměnil penaltu a po hřišti v úvodním El Clásiku sezony doslova létal

To jeho protějšek Carlo Ancelotti vyzdvihl velkou snahu svých fotbalistů otočit nepříznivé skóre a jít za vítězstvím. „Nejlepší věc? Snaha. Neztratili jsme hlavu poté, co jsme inkasovali. Bylo to hodně o celém týmu. Hráli jsme ve vysokém tempu a dobře jsme se zotavili po středě (utkání Ligy mistrů v Liverpoolu), což nebylo jednoduché,“ řekl.

Jeho svěřenci jako první v domácí soutěži porazili Barcelonu a překonali jejího brankáře Claudia Brava. V tabulce stáhli náskok vedoucích Katalánců na jeden bod.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud