25. března 2015 • 10:12

Chtějí trest pro Ronalda. Čím provokoval fanoušky Barcelony?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyrovnal na 1:1, dal důležitý gól v El Clásiku. Cristiano Ronaldo se ale v ten moment vůbec neradoval. Vyprodanému Nou Campu gestem ukazoval, ať se všichni zklidní, že to z jeho strany rozhodně nebylo všechno. Oslava hvězdy Realu Madrid se ale nelíbí vedení španělské ligy. Asociace uvažuje o tom, že Ronalda potrestá. Gestem totiž měl provokovat domácí fanoušky Barcelony.



Ronaldo po nádherné patičce Benzemy srovnal ve 31. minutě na 1:1. Na Nou Campu to zahučelo, v euforii ale křepčila jen hrstka fanoušků hostujícího Realu. Cristiano, možná aby ještě trošku rozdmýchal emoce, při gólové oslavě fanoušky jasným gestem uklidňoval.

"Klid, klid," ukazoval oběma rukama, než na něj naskákali spoluhráči. Útočník Realu chtěl nejspíš ukázat, že vyrovnávací trefou ještě neskončil. Bohužel pro hosty se už gólově neprosadil, Real nakonec z Barcelony odjížděl s porážkou 1:2.

Nebylo to poprvé, co podobným způsobem branku na Nou Campu oslavil, aby rozdráždil fanoušky velkého rivala. Ronaldo na sebe upozornil i v loňském finále Ligy mistrů proti Atlétiku, když proměněnou penaltu slavil prudkým stržením dresu a ukázkou vlastní vypracované muskulatury. 

Vedení španělské ligy ale pro Ronaldovo poslední vystoupení nemá příliš pochopení. Dokonce hrozí tím, že 30letého snajpra potrestá. "Při podobných provokativních gestech hráčů, kteří vstřelí gól, musíme být opatrní. Stejně tak u jiných podnětů, které mohou vyvolat násilnosti mezi diváky v hledišti," prohlásil prezident španělské ligové asociace Javier Tebas.

Vůči Ronaldovi by postupoval nekompromisně. "Musí to být potrestáno. Buď pokutou nebo suspenzací. Ještě se na to podíváme," dodal Tebas. Ronaldo se k oslavě nevyjádřil. Platí to, co prohlásil po domácí prohře 3:4 se Schalke. "S novináři promluvím až na konci sezony," vzkázal trojnásobný držitel Zlatého míče.

Ronaldo byl naštvaný i po prohře 1:2 v El Clásiku, kterou si Real hodně zkomplikoval cestu k titulu (na Barcelonu momentálně ztrácí čtyři body). Jedna španělská televizní stanice ho dokonce zachytila ve chvíli, jak po utkání mluví s útočným parťákem Benzemou. "Pěkně jsme to pos....," měl podle odezírání ze rtů prohlásit hvězdný Portugalec.

Mascherano zahrál po souboji s Ronaldem pořádné divadlo
Mascherano zahrál po souboji s Ronaldem pořádné divadlo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud