25. prosince 2017 • 10:18

Konec příběhu. Sevilla vyhodila trenéra s rakovinou, přijde Tuchel?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

To se jen tak nevidí! Vedení Sevilly propustilo trenéra Eduarda Berizza, který bojuje s rakovinou prostaty. Andaluskému celku vadily špatné výkony ve španělské lize. Přitom ještě před pár týdny byl argentinský kouč oslavován za postup do jarní fáze Ligy mistrů, kde se Sevilla střetne s Manchesterem United.



Byl to příběh, který dojal celý svět. V listopadovém utkání základní skupiny Ligy mistrů Sevilla vydřela remízu 3:3 s Liverpoolem ve druhém poločase a zajistila si účast v osmifinále. Po utkání pak hráči uvedli, že je nakopla emotivní řeč trenéra Berizza, který se jim svěřil o vážné nemoci.

O týden později se Berizzo podrobil operaci a 16 dnů po ní se dokonce vrátil zpátky k týmu. Odtrénovat však stihl pouze dva zápasy (Levante 0:0, Real Sociedad 1:3). Po prohře v San Sebastiánu jej vedení odvolalo kvůli neuspokojivým výsledkům.

Sevilla se přitom v obrovské konkurenci Barcelony, Valencie, Atlétika Madrid a Realu drží na pátém místě. Na čtvrtý Real, který drží poslední postupové místo do skupiny Ligy mistrů, momentálně ztrácí pouhé dva body. Když se k tomu připočte úspěch právě v Champions League, není krok klubu moc pochopitelný.

Je však také pravdou, že z posledních pěti soutěžních zápasů Sevilla vyhrála pouze jednou. Dvakrát odešla ze hřiště poražena a dvakrát remizovala.

Vedení ve zprávě na svém oficiálním webu uvedlo, že s Berizzovým nástupcem už jedná. Španělská média spekulují o několika kandidátech. Mezi nimi rezonují jména Thomase Tuchela, Javiho Gracii či bývalého kouče Barcelony Luise Enriqueho.

SESTŘIH LA LIGY: Real Sociedad - Sevilla 3:1
Video se připravuje ...

S rakovinou bojující kouč Berizzo vedl remízový zápas Sevilly
S rakovinou bojující kouč Berizzo vedl remízový zápas Sevilly

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud