18. dubna 2021 • 10:40

Messiho focení s pohárem: spoluhráči jako fanoušci. Podle Laporty zůstane

Autor: ČTK, mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Argentinské fotbalové hvězdě Lionelu Messimu sice už za dva měsíce skončí smlouva, předseda Barcelony Joan Laporta je však přesvědčený, že v klubu zůstane. V týmu je legendou, pro mladší spoluhráče idolem. Ti se s ním a s pohárem fotili po vyhraném finále Copa del Rey 4:0 proti Bilbau. Pohár, Messi a Pedri... A znovu s dalším parťákem. A kdo dál? Vypadalo to spíše jako focení s fanoušky, které Argentinec ve svých mladších kolezích bezesporu má.



Messi v Barceloně strávil celou kariéru a získal s ní 35 trofejí včetně deseti titulů a čtyř triumfů v Lize mistrů. Kvůli neshodám s tehdejším šéfem klubu Josepem Mariou Bartomeem se však loni pokusil odejít a smlouvu zatím neprodloužil.

Laporta je přesvědčený, že po sobotním vítězství 4:0 nad Bilbaem ve finále Španělského poháru, ke kterému přispěl šestinásobný držitel Zlatého míče dvěma góly, v katalánském klubu zůstane. Především ten první stojí za zmínku, když prošel za pomoci několika narážeček a šikovných kliček až z vlastní poloviny k zakončení.

„Leo je nejlepší hráč na světě a s klubem má velmi silné pouto. Jsem přesvědčený, že chce zůstat a my pro to uděláme všechno,“ citovala Laportu agentura Reuters.

Navíc se ukázalo, že mezi spoluhráči je velmi oblíbený. Jeden po druhém přicházeli a chtěli se vyfotit s Messim a s pohárem. Mnoho mladších hráčů Barcelony se dočkalo první trofeje se slavným týmem. Fotka s pohárem tedy nesmí chybět. Ale ještě cennější může být fotovzpomínka s legendou katalánského klubu.

„V sobotu viděl, že celý tým stál za ním a že jsme schopní hrát krásný fotbal,“ uvedl Laporta, který Bartomeua ve funkci nahradil po březnových volbách. Barcelonu před tím vedl už v letech 2003 až 2010, kdy klub získal čtyři tituly a dvakrát ovládl Ligu mistrů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud