3. června 2021 • 22:05

Fotbalové volby: Fousek novým šéfem FAČR! Šmicer ani Tvrdík neuspěli

Vstoupit do diskuse
36
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je rozhodnuto! Novým předsedou Fotbalové asociace ČR se stal Petr Fousek. Dlouholetý funkcionář při volbách na valné hromadě v Nymburce ve druhém kole hlasování porazil bývalého reprezentanta Karla Poborského a ve funkci nahradí končícího šéfa Martina Malíka. Do výkonného výboru se nedostali také další reprezentant Vladimír Šmicer, který neuspěl s kandidaturou na místopředsedu, ani šéf mistrovské Slavie Jaroslav Tvrdík. Projděte si volební ONLINE na iSport.cz.



 

Výkonný výbor FAČR

Předseda: Petr Fousek.

Místopředseda za Moravu: Jiří Šidliák.

Místopředseda za Čechy: Jan Richter.

Předseda řídící komise za Čechy: Martin Drobný.

Předseda řídící komise za Moravu: Pavel Nezval.

Členové za Čechy: Václav Andrejs, Tomáš Neumann, Rudolf Řepka.

Členové za Moravu: Vladimír Kristýn, Radek Zima.

Členové za kluby první a druhé ligy: Dušan Svoboda, Adolf Šádek.

Volby vedení FAČR ONLINE>>>

ONLINE PŘENOS - Volby vedení FAČR
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Karel Poborský Karel Poborský Martin Malík Martin Malík Ondřej Škvor, redaktor Sportu Ondřej Škvor, redaktor Sportu Petr Fousek Petr Fousek Radek Špryňar, redaktor Sportu Radek Špryňar, redaktor Sportu Roman Berbr Roman Berbr Vladimír Šmicer Vladimír Šmicer Výsledky voleb Výsledky voleb
Obnovit
Zprávy ze dne 14. 4. 2021
22:09
14. 4. 2021
 

Jan Koller byl zvolen do výkonného výboru OFS Písek. A zůstane v něm. Dopředu sice hlásil, že pokud volby nedopadnou podle jeho představ, z výkonného výboru odstoupí. Přestože boj o předsedou vyhrál Michal Řezáč nad Romanem Šimkem, zástupcem Fevoluce, nejlepší reprezentační střelec fotbalovou okresní vládu neopustí. „Vzhledem k tomu, kdo byl zvolen do výkonného výboru, jsem se v něm rozhodl zůstat,“ říká Koller. Co to znamená? Že složení výboru dává Kollerovi naději na většinu. Jan Koller dostal 21 hlasů, druhý nejvyšší počet.

Zprávy ze dne 14. 4. 2021
18:48
14. 4. 2021
Výsledky voleb

Písku obhájil svou pozici Michal Řezáč, získal 24 hlasů. Roman Šimek z Fevoluce pouze 8. Nyní se volí výkonný výbor, do něhož kandiduje – pokud si to pod vlivem neúspěšné volby předsedy nerozmyslel, což je pravděpodobné – za Fevoluci také Jan Koller. Je na místě osobně přítomen.

Zprávy ze dne 14. 4. 2021
18:31
14. 4. 2021
Výsledky voleb

Jindřichově Hradci vyhrál zástupce Fevoluce Marek Černoch nad Janem Pytlem v poměru 35:5. Černoch je známý sporem s Romanem Berbrem z roku 2015.

Zprávy ze dne 14. 4. 2021
14:55
14. 4. 2021
 

Dnes je uzávěrka kandidátek pro valnou hromadu Plzeňského krajského fotbalového svazu, bašty bývalého mocného bosse Romana Berbra. Zájem utkat se o předsedu projevili už dříve dva muži: místopředseda Řídící komise pro Čechy Martin Drobný a trenér Aleš Jindra, za nímž stojí iniciativa klubů požadující očistu tuzemského sportu číslo 1. Valná hromada Plzeňského KFS se koná za týden, 21. dubna.

Zprávy ze dne 14. 4. 2021
13:07
14. 4. 2021
 

Co se nepodařilo ani Romanu Berbrovi v době jeho největší síly, může nastat hned v prvních volbách po jeho pádu. Dlouholetý předseda prachatického OFS Jiří Trněný čelí silné opozici, která má v pátek 15. dubna naději na úspěch. Více čtěte ZDE>>> 

Zprávy ze dne 14. 4. 2021
09:50
14. 4. 2021
 

Na dnešek se chystají dvě okresní valné hromady. Obě s účastí Fevoluce, obě se známými jmény na kandidátce.

Jindřichově Hradci se o místo předsedy utkají Jan Pytel a Marek Černoch. Černoch kandiduje za Fevoluci a není to neznámé jméno. V roce 2015 se utkal s Romanem Berbrem a pochopitelně prohrál. Od disciplinárky dostal pokutu 10 000 korun a stopku na půl roku.

Písku obhajuje svou pozici Michal Řezáč, proti němu jde do boje Roman Šimek z Fevoluce. Na místo člena výkonného výboru (12 uchazečů o 6 míst) a do odvolací a revizní komise (7 uchazečů o 3 místa) kandiduje Jan Koller. Ten už dříve prohlásil, že v případě svého zvolení do výkonného výboru tuto funkci bude zastávat pouze tehdy, pokud spolu s ním budou zvolení názorově spříznění lidé.

 

VIDEO
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
36

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud