19. listopadu 2019 • 22:00

Hradec slaví v Lize mistrů postup! Plzeň padla s Lausanne v prodloužení a končí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Hradce Králové postoupili do čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů, k postupu jim stačila remíza 1:1 na půdě Mannheimu. Naopak Plzeň v soutěži končí, odvetu s Lausanne muselo rozhodnout až prodloužení, ve kterém uspěl švýcarský celek.



Východočechy posunula dál remíza

Hokejisté Hradce Králové remizovali v odvetě osmifinále Ligy mistrů v Mannheimu 1:1 a díky předchozímu domácímu vítězství 1:0 oslavili postup. V boji o semifinále narazí Mountfield na úspěšnějšího ze souboje mezi Zugem a Tapparou Tampere. Tým koučů Vladimíra Růžičky a Tomáše Martince vedl po brance Matěje Chalupy ze závěru druhé části, v 50. minutě vyrovnal Phil Hungerecker.

V extralize sice Hradec Králové čtyřikrát za sebou nebodoval a propadl se na deváté místo, ale souboj s aktuálně třetím tým DEL vedeným českým trenérem Pavlem Grossem zvládl. První účast v play off při třetím startu v Lize mistrů si tak prodlouží ještě minimálně o zápasy v prosincových termínech (3./4. a 10.12.).

Hned v úvodu měl šanci domácí Smith a rovněž ve čtvrté minutě neměl při Pilařově vyloučení přesnou mušku Desjardins, jemuž nabil Rendulič. Hosté přesilovku při Larkinově trestu také nevyužili. V 15. minutě byl blízko vedení Mannheim, ale Rendulič při přečíslení ztroskotal s blafákem na Mazancovi. Hradecký gólman při Šaldově vyloučení zlikvidoval i obrovskou šanci Wolfa.

V úvodu druhého dějství po Smoleňákově přihrávce minul odkrytou branku Radovan Pavlík, potom Endras kryl Kubíkův pokus po průniku. V polovině utkání Hradec Králové odolal při trestu Červeného a ještě měl v oslabení po akci s Cingelem možnost Perret.

Stav se nezměnil ani při pobytu Dragouna na trestné lavici ani při Bilinsově vyloučení, při kterém si Endras poradil s tvrdou střelou Filipa Pavlíka. Mountfield se dočkal vedení 57 sekund před koncem druhé části. Chalupa v úniku překonal Endrase blafákem do bekhendu.

Na začátku třetí třetiny Mazanec v oslabení vytlačil Plachtovu ránu na horní tyč. Potom se ubránili při přesilovce soupeře domácí a v 50. minutě vyrovnal Hungerecker, který tečoval střelu Lehtivuoriho. Jenže ve zbytku utkání už byl Mazanec nepřekonatelný a odolal i v závěru při Cibulskisově vyloučení a power play Mannheimu.

Góly

Domácí: 49:13. Hungerecker

Hosté: 39:07. Chalupa

Sestavy

Domácí: Endras (Gustafsson) – Larkin, Katic, Lampl, Lehtivuori, Reul, Akdag, Billins, Krupp – Plachta, Desjardins, Wolf – Rendulič, Eisenschmid, Krämmer – Huhtala, Smith, Stützle – Hungerecker, Goc (C), Soramies.

Hosté: Mazanec (Sajdl) – Čáp, Linhart, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Pilař, Šalda – Jergl, Koukal, Červený – Smoleňák (C), Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Dragoun, Chalupa – Perret, Kubík, Klíma.

Rozhodčí

Öhlund, Björk (oba SWE) – Hurtik (GER), Leermakers (NED)

Stadion

SAP Arena, Mannheim

Plzeň s Lausanne dotáhla ztrátu, ale padla v prodloužení

Hokejisté Plzně sice dokázali díky výsledku 4:3 po základní hrací době na ledě Lausanne smazat v odvetě osmifinále Ligy mistrů ztrátu po domácí prohře 1:2, ale nezvládli prodloužení. Po brance Coryho Emmertona v čase 60:58 tým kouče Ladislava Čiháka v soutěži končí a nezopakuje účast v semifinále z minulé sezony. Lausanne se ve čtvrtfinále utká se švédskou Luleou, která vyřadila Bern.

Plzeň se do Švýcarska vydala bez několika opor včetně suverénně nejproduktivnějšího hráče i nejlepšího střelce Milana Gulaše. Kapitánské "céčko" měl místo něj Kracík, který hned v úvodu přihrál do šance Kantnerovi, ale Stepan zasáhl betonem.

Hosté se ubránili při Přikrylově vyloučení, ale v šesté minutě už prohrávali. Jeffrey se z pravého kruhu trefil přesně do protějšího horního rohu Frodlovy branky. Vzápětí mohl při Herrenově trestu zvýšit v oslabení Genazzi, ale plzeňský gólman jeho únik kryl.

V polovině úvodní části vyřešil Kracík přečíslení dvou na jednoho sám a chytrým zakončením překonal Stephana nad vyrážečku. Za 139 vteřin Plzeň otočila stav. Kaňák si najel na levý kruh na Vlachovu přihrávku a z úhlu prostřelil přesouvajícího se gólmana Lausanne.

Hned za 10 sekund ale bylo vyrovnáno, poté co se přesně k pravé tyči trefil obránce Lindbohm. V 16. minutě už domácí vedli, když po nedorozumění Budíka s Kaňákem našel Nodari před odkrytou brankou Moye a ten snadno završil úvodní přestřelku.

Potom se brankostroj zastavil. Na začátku druhé části zlikvidoval Frodl šanci Antoniettiho a při Koldově akci pomohla hostům po Genazziho pokusu horní tyč. Stephanovi nadělala problémy Robova rána. Plzeň se ubránila i při Kodýtkově trestu a ve třetí třetině zavelela k obratu.

Ve 47. minutě se natlačil po rychlém protiútoku před švýcarského gólmana Kantner a stihl forhendem úspěšně zakončit. Potom sice plzeňskou přesilovku při Genazziho vyloučení zkrátil faulem Moravčík, ale v 54. minutě se Čihákův tým radoval. K dorážce se dostal Rob, bekhendem doklepl puk do odkryté branky a otočil stav na 4:3.

Hosté mohli i zvýšit náskok, ale Stephan už neinkasoval. Obrovskou šanci odvrátit prodloužení promarnil před odkrytou brankou Jooris, ale po 58 sekundách nastavení se už domácí radovali. Genazzi v přečíslení našel Emmertona, který bekhendem poslal puk za Frodla.

Góly

Domácí: 05:41. Jeffrey, 11:50. Lindbohm, 15:31. Moy, 60:58. Emmerton

Hosté: 09:21. Kracík, 11:40. Kaňák, 46:30. Kantner, 53:25. Rob

Sestavy

Domácí: Stephan (Boltshauser) – Junland, Heldner, Frick, Lindbohm, Genazzi, Grossmann, Oejdemark, Nodari – Kenins, Jeffrey, Bertschy – Vermin, Emmerton, Moy – Herren, Jooris, Leone – Antonietti, Froidevaux, Roberts

Hosté: Frodl (Kolář) – Moravčík, Vráblík, Houdek, Čerešňák (A), Budík, Kaňák – Kantner, Kracík (C), Pour – Straka (A), Němec, Přikryl – Malát, Kodýtek, Rob – Vlach, Kolda

Rozhodčí

Piechaczek (GER), Nikolić (AUT) – Altmann, Wolf (oba SUI)

Stadion

Vaudoise aréna, Lausanne

Návštěva

3239 diváků

Výsledky osmifinále play off Ligy mistrů:

Junosť Minsk - EHC Mnichov 2:3; ve středu 20. 11. od 20 hodin,

Tappara Tampere - Zug 3:3; 1:3,

Färjestad - Frölunda 6:3; 2:8,

Skelleftea - Djurgaarden 3:3; 1:4,

Augsburg - Biel 2:2; 1:2 po prodloužení,

Bern - Lulea 0:3; 2:4,

Hradec Králové - Mannheim 1:0; 1:1,

Plzeň - Lausanne 1:2, 4:4 po prodloužení.

Dvojice pro čtvrtfinále (3., nebo 4. prosince a 10. prosince):

Mountfield Hradec Králové - Zug, Biel - Frölunda, Lulea - Lausanne, Djurgaarden - Junosť Minsk/EHC Mnichov.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud