Zdeněk Janda
16. dubna 2012 • 00:16

Philadelphia má tři mečboly, nervní Pittsburgh zničila 8:4

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další bláznivá přestřelka! A opět triumf hokejistů Flyers. Jaromír Jágr a spol. jsou blízko postupu, v prvním domácím zápase v noci na pondělí opět Penguins zdeptali gólovou smrští a po výhře 8:4 v sérii vedou 3:0 a jsou tedy jedinou výhru od postupu! Jágr získal tři body (0+3) a v historickém bodování play off se posunul na deváté místo. A opět to byla neuvěřitelná podívaná...



Celkem 32 gólů za tři zápasy. Ofenzivní divadlo. Bitky, v nichž se objevují i největší hvězdy obou týmů. Desítky trestných minut. Báječná atmosféra v hledišti. Tahle série mezi dvěma nesmiřitelnými rivaly z Pensylvánie má prostě nevídané grády.

I podruhé v řadě nasázeli hokejisté Flyers soupeři osm gólů, opět ho dokonale potupili. Třikrát asistoval Jaromír Jágr a se 186 body se posunul na devátou příčku historického bodování Stanley Cupu.

Už první třetina naznačila, jak strhující to bude podívaná. V ní bylo k vidění snad všechno, co hokej nabízí. Dohromady šest gólů, bitky, hity... Pustily se do sebe i dvě největší hvězdy na obou stranách – Claude Giroux a Sidney Crosby.

Emoce tekly na maximum. Hráči Penguins věděli, že pokud chtějí myslet ještě na postup, prostě musí vyhrát.

Proto hned v úvodu soupeře přimáčkli a jak už u Flyers bývá zvykem nejen v play off, ale i v celé základní části, jako první inkasovali. Jenže hned vzápětí ve vlastním oslabení srovnal Talbot, specialista na tuhle herní disciplínu.

VIDEO: Brankové situace z utkání Flyers - Penguins.

Výrazně k tomu ovšem přispěl gólman Marc-Andre Fleury, jenž puku pomohl za brankovou čárou svou rukavicí. A tímto odstartoval svoje strašlivě nepovedené představení v zápase. Ale o tom ještě bude řeč...

Danny Briere překonává Andreho Fleuryho v brance Pittsburghu
Danny Briere překonává Andreho Fleuryho v brance Pittsburghu

Vzápětí se po sérii vyloučení otevřela před domácími možnost přesilovky pět na tři. Kouč Peter Laviolette se znovu ukázal jako stratég s mimořádným citem a už v této chvíli, v deváté minutě, si vyžádal oddechový čas. Tušil, že pokud domácí otočí stav na 2:1, mohl by to být zlom.

A povedlo se! Jágr vypálil, k puku se dostal Hartnell a pohotově ho poslal na volného Briera. Ten se neukvapil, chvilinku si počkal a pak poslal puk pod horní tyčku. Zaplněná hala Wells Fargo Center vybuchla nadšením.

Historické bodování play off

1. Wayne Gretzky     382 (122+260)

2. Mark Messier        295 (109+186)

3. Jari Kurri              233 (106+127)

4. Glenn Anderson    214 (93+121)

5. Paul Coffey          196 (59+137)

6. Brett Hull             190 (103+87)

7. Joe Sakic             188 (84+104)

8. Doug Gilmour       188 (60+128)

9. Jaromír Jágr           186 (78+108)

Po další nádherné kombinaci se ve 12. minutě prosadil podruhé v utkání Danny Briere, domácí vedli 3:1. Bláznivá první třetina skončila poměrem 4:2.

A báječná podívaná pokračovala, Penguins se v jednu chvíli dostali na dostřel, když stáhli manko na jeden gól a prohrávali 4:5. Jenže rozjetí Flyers byli při chuti a nenáviděného soka deptali dalšími zásahy.

Do třetí třetiny už zkroušený Marc-Andre Fleury vůbec nenastoupil, zůstal jenom na střídačce. Nasadil si kšiltovku a nepřítomně zíral před sebe. Jeho náhradník Brent Johnson se ale ani nestačil rozkoukat a už mu puk prosvištěl za záda.

V hlavní roli Jágr, který ukázal, jak je silný v osobních soubojích. I když na něm visel útočník Dupuis, tak se 40letý veterán nenechal odradit a jednou rukou krásně přihrál Girouxovi. Gól – 7:4!

Závěr ovládly emoce. Hra byla rozkouskovaná, k vidění bylo několik bitek. Zlost vyvolaly v borcích Flyers hlavně nešetrné zákroky útočníka Jamese Neala. Ten sestřelil Couturiera, pak si vyšlápl i na Girouxe. Několik provokací si neodpustil ani Crosby, na něhož se pustil Hartnell. Následně se porval s Adamsem.

Hromadná šarvátka ve třetím duelu mezi Philadelphií a PittsburghemFoto Reuters

Když s trestem zamířil Hartnell do kabin, vítězoslavně rukama mával nad hlavou. Jasně chtěl ukázat, který tým v této sérii vládne.

Potupa Penguins byla dokonána při následné přesilovce, kdy se trefil Talbot a přidal osmý gól! To je prostě série, kterou stojí za to sledovat.

Flyers jsou tak blizoučko postupu. Ale v euforii se ještě neutápějí. „Nebude konec, dokud skutečně nebude konec,“ upozorňoval Jágr už před utkáním. „Zvlášť s týmem jako je Pittsburgh. Musíme bojovat opravdu do poslední sekundy!“

Další pokračování tohoto thrilleru je na programu v noci ze středy na čtvrtek.

Vstoupit do diskuse
4
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud