Jan Denemark
25. ledna 2021 • 10:15

Češi v nejlepších letech v NHL: Gudas drží, Mrázkova potíž. Co srazilo Frolíka

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
1
  • Jakub Voráček s Radko Gudasem ještě oba v dresu Philadelphie. Jak se změnila jejich pozice?Jakub Voráček s Radko Gudasem ještě oba v dresu Philadelphie. Jak se změnila jejich pozice?FOTO: Barbora Reichová (Sport)

    Mají ideální věk, zkušenosti a spoustu odehraných zápasů. A… také různá očekávání. Server iSport.cz vybral české hokejisty ve věku mezi 27 a 32 lety, jejichž pozice se v NHL za posledních 5 let proměnila.

  • Radko Gudas 90 %

    30 let, obránce, Florida

    Své si odehraje. A pořád velmi kvalitně. Poslední roky ukazují, že jen na rychlém a technickém hokeji úspěch postavit nelze. Potřebujete i hrubou fyzickou sílu a také zkušenosti. To přesně symbolizuje Radko Gudas. I proto s ním na Floridě podepsali smlouvu na tři roky. Český obránce je spolehlivý. Je zvyklý odehrát okolo 70 zápasů za sezonu, připíše si zhruba dvacet bodů a rozdá spoustu hitů. Na tom se ani v blízkém budoucnu nic měnit nebude.

    Český obránce Radko Gudas (vlevo) na tréninku FloridyFoto ČTK / AP / David Santiago

  • Tomáš Hertl 85 %

    27 let, útočník, San Jose

    Hraje přesně podle not, které si v San Jose vysnili. Tomáš Hertl, první výběr Sharks z roku 2012, se každou sezonu zlepšuje, a co je hlavní, dostává daleko větší porci respektu v kabině. „Budeme na něj hodně spoléhat,“ prohlásil trenér Bob Boughner. Po odchodu ofenzivních mazáků Joea Pavelskiho a Joea Thorntona se právě z českého šikuly stává hlavní ofenzivní zbraň týmu z Kalifornie. K úplným 100 procentům to chce ještě sezonu na špičce ligového bodování.

    Český útočník Tomáš Hertl rozhodl v samostatných nájezdech o vítězství San Jose nad St. Louis BluesFoto ČTK / AP / Jeff Roberson

  • Jakub Voráček 75 %

    31 let, útočník, Philadelphia

    Těžké rozhodování. Bodově Jakub Voráček rozhodně nepropadl, naopak. Stále patří mezi top křídla NHL, ale je pravda, že to samo o sobě vysoká očekávání nenaplňuje. Proč? Má to dva důvody. Tím prvním je vysoká smlouva na 8,25 milionu dolarů ročně. Jen pět pravých křídel v lize si vydělá víc než kladenský odchovanec. Druhým důvodem jsou brzká vypadnutí Flyers z play off. Voráček vyhrál s týmem za sledované období jen jednu sérii, což výrazně kazí celkový dojem.

    Voráček se pustil do novináře: Stejně budeš psát ty zku*vené sračky!
    Video se připravuje ...

    Jakub VoráčekFoto Sport/Barbora Rechová

  • Petr Mrázek 60 %

    28 let, brankář, Carolina

    Má potíž v tom, že u něj byla očekávání před pěti lety extrémně vysoká. Petr Mrázek tehdy vyletěl. Stal se jedničkou Detroitu a parádními výkony si řekl o pozici jedničky i na Světovém poháru v roce 2016. Hvězdné předpoklady však zatím nevyšly. Mrázek sice je pořád týmovou jedničkou Caroliny, ale pět let starý ročník je zatím jeho vrcholem. Navíc mu po této sezoně končí smlouva, tudíž následující měsíce jsou pro jeho budoucnost klíčové.

    Petr Mrázek si druhou výhru proti Detroitu nepřipsalFoto ČTK / AP / Paul Sancya

  • Michael Frolík 10 %

    32 let, útočník, Montreal

    Zkušený útočník může za svou změněnou pozici v zámoří „poděkovat“ hlavně poslednímu ročníku. Hrubě mu nevyšel. Zatímco před pěti lety to vypadalo, že má Michael Frolík stabilní pozici ve druhé nebo třetí lajně Calgary a bude každoročně útočit na metu 20 gólů, nestalo se. V poslední sezoně přišla výměna do Buffala, ani tam ale střeleckou formu nenašel. Novou smlouvu s ním podepsal Montreal, kde bude muset české křídlo čekat na šanci. Zatím sedí na tribuně…

    Zkušený útočník Michael Frolík se zapojil do kempu MontrealuFoto ČTK / AP / Paul Chiasson

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud