12. května 2011 • 23:28

Ruskou reinkarnaci zařídil trápící se Kovalčuk

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celý turnaj se střelecky trápil, spoluhráč mu způsobil krvavý šrám v obličeji a navíc byl jeho týmu v nepříznivě se vyvíjejícím čtvrfinále odepřen gól. Přesto se ruská hvězda Ilja Kovalčuk vzepjal a vítěznou brankou necelých 8 minut před koncem poslal Rusko do bojů o medaile na úkor Kanady. Sborné navíc pomohl paradoxně vyloučením hromotluk Arťuchyn – při jeho pykání Kajgorodov po úchvatném sólu vyrovnal.



Měla to být kanadská odplata za loňsko. Stejně jako tentokrát na sebe narazily obě velmoci už ve čtvrtfinále. Ač tomu průběh zápasu nenasvědčoval, diváci nakonec slyšeli opět ruskou hymnu.

A to díky dvěma mužům – Alexeji Kajgorodovi a Ilju Kovalčukovi. První jmenovaný při vlastním oslabení vypíchl Kanaďanům puk, prohodil si dva soupeře, všem ujel a po dlouhém bránění v sobě našel síly ještě na přesné zakončení.

Nepřímo se o vyrovnání zasloužil i, pro české fanoušky zlobr, Jevgenij Arťuchin. Ten na ledě opět rozdával hity, až to s důrazem přehnal a byl vyloučen. A právě během jeho pobytu na trestné lavici se celé Kajgorodovo veledůležité sólo událo.

Jedenáct minut před koncem bylo tedy vyrovnáno. Ovšem díky pozápasovým záběrům už víme, že tak mělo být již o deset minut dříve. Po Nikulinově dělovce byl do rozhodování o osudu utkání přizván český videorozhodčí Halas, který doporučil branku neuznat.

„My už tady ale díky lepším záběrům vidíme, že se puk otřel o vycpávku uvnitř branky, která je prokazatelně za brankovou čarou,“ komentoval v televizním studiu České televize hokejový expert David Pospíšil.

Ruští hokejisté mohou slavit postup do semifinále
Ruští hokejisté mohou slavit postup do semifinále

Rozhodující okamžik zápasu se nakonec odehrál v čase 52:19. To svou střeleckou smůlu na mistrovství zahnal kanonýr Kovalčuk, který po přihrávce Radulova zpoza branky tvrdou ranou propálil vše včetně kanadského brankáře Berniera. Přitom hrál už od druhé třetiny s rozseknutou tváří po tvrdém plesknutí od spoluhráčovi hole.

I na Kovalčukovi byla během celého zápasu znát nervozita z možného brzkého vypadnutí. Kvůli tomu byla na šampionát narychlo povolána ze Stanley Cupu vypadnuvší superstar Alexander Ovečkin. Ten se ovšem na slovenském ledě zatím hledá. Podobné to bylo vzdor pěti přesným asistencím i u Kovalčuka. Až do třetí třetiny čtvrfinále.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud