19. května 2023 • 09:40

Soupisky na MS v hokeji ONLINE: Smůla pro Německo, Grubauer nedorazí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrcholná akce hokejové sezony je v plném proudu. Na mistrovství světa ještě trenéři do poslední chvíle řeší, jak mužstva ještě posílit. V ONLINE článku iSport.cz se podívejte, s jakými výběry vyrážejí na šampionát Česko a ostatní země a na které hráče ještě případně čekají.



ONLINE PŘENOS - Nominace na MS v hokeji 2023
8. 5. 2023
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Dánsko Dánsko Finsko Finsko Francie Francie Kanada Kanada Kazachstán Kazachstán Lotyšsko Lotyšsko Maďarsko Maďarsko Německo Německo Norsko Norsko Rakousko Rakousko Slovensko Slovensko Slovinsko Slovinsko Švédsko Švédsko Švýcarsko Švýcarsko USA USA
Obnovit
Zprávy ze dne 8. 5. 2023
22:29
8. 5. 2023
Německo

Obránce Moritz Seider z Detroitu posílí Německo. Dvaadvacetiletá šestka draftu z roku 2019 se sice hned po skončení sezony Red Wings omluvila, ale nakonec nebude v reprezentaci na MS chybět ani počtvrté za sebou. Pro tým kouče Harolda Kreise to bude třetí posila z NHL, v kádru už má útočníky Nica Sturma ze San Jose a Johna-Jasona Peterku z Buffala. „Teď nám řekl, že se včas plně zotavil ze zranění a cítí se stoprocentně připravený jet. Jsme rádi, že s jeho nasazením a energií můžeme počítat. Od Red Wings dostal povolení, takže jeho účasti na mistrovství světa nic nestojí v cestě,“ řekl sportovní ředitel německé federace na jejím webu Christian Künast.

Zprávy ze dne 8. 5. 2023
20:47
8. 5. 2023
Slovinsko

V nominaci Slovinska na hokejové mistrovství světa v Rize a Tampere je i brankář Gašper Krošelj z Mladé Boleslavi. Obejít se musí kouč Matjaž Kopitar bez hlavní hvězdy a svého syna Anžeho, který se po vyřazení Los Angeles v play off NHL s Edmontonem z účasti omluvil. Kapitán Kings i po dohodě s klubem upřednostnil doléčení drobných zranění.

 

Brankáři: Luka Gračnar (Landshut/Něm.), Gašper Krošelj (Mladá Boleslav/ČR), Žan Us (Olimpija Lublaň/ICEHL),

 

obránci: Aljoša Crnovič, Kristjan Čepon, Aleksandar Magovac (všichni Olimpija Lublaň/ICEHL), Blaž Gregorc (Augsburg/Něm.), Bine Mašič (Sport Vaasa/Fin.), Žiga Pavlin (Pustertal/ICEHL), Matic Podlipnik (Poprad/SR), Miha Štebih (Nice/Fr.),

 

útočníci: Tadej Čimžar, Žiga Pance, Miha Zajc (všichni Olimpija Lublaň/ICEHL), Žiga Jeglič, Jan Urbas, Miha Verlič (všichni Bremerhaven/Něm.), Robert Sabolič, Blaž Tomaževič (oba Villach/ICEHL), Jan Drozg (Chabarovsk/KHL), Anže Kuralt (Székesfehérvár/ICEHL), Luka Maver (Feldkirch/ICEHL), Ken Ograjenšek (Štýrský Hradec/ICEHL), Nik Simšič (Angers/Fr.), Rok Tičar (Klagenfurt/ICEHL).

Zprávy ze dne 8. 5. 2023
15:16
8. 5. 2023
Norsko

Hokejisté Norska se budou muset obejít na mistrovství světa v Rize a Tampere bez útočníka Matse Zuccarella z Minnesoty. Jediný norský zástupce v NHL se po vyřazení Wild z 1. kola play off s Dallasem omluvil. Kouč Tobias Johansson má v kádru jako jediného hráče se zkušenostmi z nejlepší ligy světa Andrease Martinsena z Valerengy Oslo.

 

Nominace hokejistů Norska na mistrovství světa v Rize a Tampere (12.-28. května):

 

Brankáři: Tobias Normann (Sparta Sarpsborg), Jonas Arntzen (Örebro/Švéd.), Henrik Haukeland (Düsseldorf/Něm.),

 

obránci: Ole Einar Engeland Andersen (Stjernen), Isak Hansen (Leksand/Švéd.), Ole Julian Björgvik Holm (Cleveland/AHL), Johannes Johannesen (Mora/Švéd.), Max Krogdahl (Västervik/Švéd.), Christian Kasastul (IFK Helsinky/Fin.), Emil Lilleberg (Oscarshamn/Švéd.), Mattias Nörstebö (Björklöven/Švéd.),

 

útočníci: Noah Steen, Petter Vesterheim (oba Mora/Švéd.), Philip Granath (Tappara Tampere/Fin.), Michael Haga (Linec/ICEHL), Ludvig Hoff (Stavanger), Andreas Martinsen (Valerenga Oslo), Sondre Olden (Le-Chaux-de-Fond/Švýc.), Ken Andre Olimb (Schwenningen/Něm.), Thomas Olsen (Valerenga Oslo), Thomas Berg-Paulsen (Stavanger), Eirik Östrem Salsten (Storhamar), Havard Östrem Salsten (Sparta Sarpsborg), Mathias Trettenes (Hämeenlinna/Fin.), Markus Vikingstad (Bremerhaven/Něm.).

Zprávy ze dne 8. 5. 2023
7:12
8. 5. 2023
Česko
 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud