6. února 2015 • 11:46

Fanoušci vzkázali Rusům při české výhře: Zabili jste vlčí smečku

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Utkání českých hokejistů v Karlových Varech vyvolávalo obavy. „Hrajeme na ruském území, nebude to jednoduché,“ vtipkoval před zápasem asistent trenéra Jaroslav Špaček. To se nakonec nepotvrdilo. Vyprodaná KV arena bouřlivě slavila české vítězství 3:0. A dokonce Rusům vyčítala náhlý konec karlovarských mladíků v juniorské KHL.



Když se stejní soupeři utkali v Karlových Varech v roce 2009, poměr fanoušků byl zcela opačný. „Hráli jsme spíš venku, byla tam spousta Rusáků. Ale byli tam i naši samozřejmě,“ vzpomínal obránce Ondřej Němec.

Atmosféra byla ve čtvrtek ale úplně odlišná. Jednoznačnou převahu z 5985 diváků měli čeští fanoušci, kteří si třikrát zakřičeli ‚gól!‘ a nakonec i slavili hladké vítězství 3:0.

TRANSPARENT
Video se připravuje ...

To, jaké je rozložení sil na tribunách, ukázalo už předzápasové představení sestav. Čtení ruské soupisky žádné ovace nevyvolalo, čeští hráči už sklidili potlesk. Největší Zaťovič a Němec, kteří v Karlových Varech dřív působili, a pak navrátilec Ručinský.

„Atmosféra byla parádní, i proto jsem rád, že jsme vyhráli, o to mi hodně šlo,“ pravil po utkání Ručinský, autor asistence na druhý gól.

Naopak na chvíli zavládla i protiruská nálada. Během utkání domácí fanoušci vyvěsili transparent: „Zabili jste vlčí smečku,“ čímž naráželi na předčasný konec karlovarských mladíků v juniorské KHL. Ti opustili rozjetou sezonu MHL kvůli tomu, že ruská strana nedodržela finannčí garance.

Souhra generací! Veterán Ručinský skvěle našel Simona, mladík zavěsil
Video se připravuje ...
Růča je Růča, naše garda není odepsaná! Fanoušci ve Varech chválili Ručinského
Video se připravuje ...
SESTŘIH: Česko - Rusko 3:0, podívejte se na klíčové okamžiky zápasu
Video se připravuje ...
Rusové se chtěli rvát. Provokoval Smoleňák, pral se Klesla
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud