19. prosince 2009 • 14:44

Rusové poprvé nebodovali, Finy podržel Kontiola

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Hokejisté Finska zdolali na Channel One Cupu v Moskvě domácí Rusko 3:2, o čemž gólem sedm vteřin před koncem rozhodl Petri Kontiola. Sborná poprvé v sezoně v Euro Hockey Tour vyšla úplně naprázdno a vede před týmem Suomi už jen o bod.



O atmosféru se staraly roztleskávačkyFoto Jaroslav Legner SPORT
Výběr trenéra Vjačeslava Bykova si zkomplikoval cestu za šestým triumfem na domácím turnaji za sebou.

Rusové se hned v úvodu ubránili v oslabení, ale ve čtvrté minutě inkasovali po chybě Gelašviliho. Gólman Jaroslavle místo rozehrávky za brankou přenechal puk Komarovovi a po jeho přihrávce zakončil Hytönen do prázdné branky. Ve 14. minutě mohl nejdříve zvýšit Pihlström, na druhé straně minul odkrytou branku Těreščenko. Šance pak nevyužili ani Radulov a Saprykin.

V 23. minutě zachránila gólmana Lassilu po Kozlovově akci tyč, čtyři minuty nato už sborná vyrovnala. Aťjušovovu střelu tečoval Michnov, brankáři Hämeenlinny prošel puk mezi betony a doklouzal za brankovou čáru. Otočit stav mohl v 35. minutě Kalinin, ale jeho ránu od modré čáry zastavila tyč. Na finské straně měl možnost Louhivaara.

Mexické vlny se valily stále dokola
Mexické vlny se valily stále dokola


Domácí tým měl v závěrečné třetině převahu a dočkal se gólu. Svou první šanci ještě Sušinskij nevyužil, ale v 51. minutě mu poslal Kurjanov tak ideální přihrávku, že nejproduktivnější hráč KHL u levé tyče Lassilovy branky snadno dorazil puk do sítě.

Za 81 vteřin ale vyrovnal šťastně Immonen, když si kotouč srazil do vlastní branky Proškin. Na prodloužení však nedošlo, protože sedm vteřin před koncem překvapil Gelašviliho zpoza branky Kontiola.

Rusko - Finsko 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 27. Michnov (Aťjušov, Kozlov), 51. Sušinskij (Kurjanov, Mozjakin) - 4. Hytönen (Komarov), 53. Immonen (Pettinen, Peltonen), 60. Kontiola.
Rozhodčí: Minář, Šír (oba ČR) - Birin, Medvěděv (oba Rus.).
Vyloučení: 9:10. Bez využití.
Diváci: 13.000.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud