30. dubna 2024 • 12:35

Přestupy v extralize ONLINE: Konečný do Brna. Vítkovice berou Kanaďana

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 31. 3. 2022
12:07
31. 3. 2022
Mountfield HK

Mountfield HK na webu oznámil podpisy smluv a naopak odchody. Jak už iSport.cz informoval, v dresu Hradce nebude pokračovat Jakub Orsava a Filip Novotný, do Litvínova míří Radim Šalda. Nový kontrakt s vyvazující podmínkou týkající se nového víza podepsal Nikita Ščerbak. Pokračuje i brankář Henri Kiviaho, Christophe LalancetteMichael Gaspar. Klub potvrdil i odchod trenéra Ladislava Čiháka. Petr Koukal částečně zůstává. Měl by působit jako mentor na farmě v Kolíně a být kdykoliv k dispozici pro první tým.

Zprávy ze dne 30. 3. 2022
20:41
30. 3. 2022
Mountfield HK

Hokejisté Hradce Králové přijdou po sezoně o svého nejlepšího střelce a nejproduktivnějšího hráče. Finský útočník Ahti Oksanen po roce na východě Čech končí a přesune se do Švédska.

„Přestože se (naše) finanční představy nerozchází, Ahti v Hradci a České republice pokračovat nebude. Hovořil o čistě sportovním důvodu, myslí si, že mu bude styl ve Švédsku vyhovovat, a chce zkusit něco nového,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček na klubovém webu.

Zprávy ze dne 29. 3. 2022
10:30
29. 3. 2022
Mountfield HK

Mounftield vyhrál základní část, bavil, jeho hokej nadchnul. Play off opustil už po pěti zápasech, ve čtvrtfinále prohrál 1:4 s Mladou Boleslaví. Základní část lepší, než se čekalo a o dost. Play off horší než se čekalo, taky o dost. V příštích dnech se v Hradci rozhodne, jak bude vypadat trenérský štáb pro nový ročník. Klub by měl přivést nového brankáře, z Boleslavi dorazí nejspíš Jan Růžička. Více čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 9. 3. 2022
18:54
9. 3. 2022
Mountfield HK

Mountfield HK si po triumfu v základní části pojistil trojici zahraničních hokejistů i na další sezony. Nové dvouleté smlouvy podepsali kanadský obránce Graeme McCormack a američtí útočníci s českými kořeny Kevin a Kelly Klímovi.

Zprávy ze dne 30. 1. 2022
19:48
30. 1. 2022
Mountfield HK

Velká změna před play off! Do Karlových Varů se stěhuje hradecký brankář Štěpán Lukeš, opačným směrem do Mountfieldu HK míří Filip Novotný. Oběma končí po sezoně smlouvy a ani u jednoho to nevypadalo, že by měl kontrakt prodloužit. Přestupní termín v extralize končí 31. ledna, tohle je první velká bomba, která se dostala ven. Více čtěte ZDE >>>

Filip Novotný se stěhuje do Hradce Králové, opačným směrem míří Štěpán Lukeš
Zprávy ze dne 15. 1. 2022
15:03
15. 1. 2022
Mountfield HK

Zajímavou posilu hlásí Mountfield HK! Do Hradce Králové přichází z Banské Bystrice ruský útočník Nikita Ščerbak, opačným směrem putuje forvard Patrik Lamper. Šestadvacetiletý Ščerbak má zkušenosti i z NHL, kde za Montreal a Los Angeles sehrál 37 zápasů. „Nikita je v ideálním hokejovém věku, má zkušenosti z NHL, AHL a KHL, i z tohoto důvodu věříme, že nám pomůže a zkvalitní naši ofenzivu,“ řekl generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

 

Ruský útočník Nikita Ščerbak se stal novou posilou Mountfieldu HK
Zprávy ze dne 15. 12. 2021
21:45
15. 12. 2021
Mountfield HK

Do Česka má z Ruska namířeno zajímá posila. Z Dynama Moskva se do prvoligového Kolína přemisťuje brankář Georgij Kuzněcov. O tom, že má třiadvacetiletý moskevský rodák namířeno právě do partnerského týmu Hradce Králové, informoval bohatý ruský klub na svých webových stránkách. Odchovanec CSKA Moskva se sedmi starty v KHL se rozhodl vyrazit do Evropy, aby získal herní praxi. Doposud nastupoval především v druhé nejvyšší ruské soutěži (VHL) a juniorské MHL. Není vyloučeno, že by si mohl zachytat i v Tipsport extralize za Mountfield

Zprávy ze dne 27. 11. 2021
9:44
27. 11. 2021
Mountfield HK

Obránce Jérémie Blain a útočník Aleš Jergl prodloužili shodně o dva roky smlouvy s Hradcem Králové a budou v klubu působit až do konce sezony 2023/24. Devětadvacetiletý Kanaďan Blain přišel do Mountfieldu loni z pražské Sparty a o dva roky mladší Jergl na východ Čech zamířil před sezonou 2019/20 z Olomouce.

Zprávy ze dne 9. 9. 2021
9:51
9. 9. 2021
Mountfield HK

Když nevyšlo Kladno, klapla dohoda s jiným extraligovým klubem. Ruský brankář Maxim Žukov, který se v minulé sezoně v dresu Jihlavy stal nejlepším brankářem první ligy, má vyřízené střídavé starty v Hradci Králové. „Jsem moc rád, že jsme se domluvili s Jihlavou na možnosti střídavých startů Maxima, který byl a je dle mého názoru nejlepším gólmanem Chance ligy. Jeho využití bude záviset na průběhu extraligy, našich výsledcích a zdravotním stavu našich brankářů,“ řekl Aleš Kmoníček, generální manažer Mountfieldu pro klubový web.

Zprávy ze dne 7. 9. 2021
14:38
7. 9. 2021
Mountfield HK

Další odchod z Hradce? Zkušený obránce Petr Zámorský by se mohl přesunout do Švédska, kde podstupuje dvoutýdenní test v Örebro. Ve stejném klubu už dvě a půl sezony působil v letech 2015-17. „Bude s námi trénovat a během následujících dvou týdnů podstoupí testy. Poté se rozhodne o budoucnosti. Doufáme, že se domluvíme na spolupráci,“ uvedl sportovní manažer Niklas Johansson. Minulý ročník rozdělil Zámorský mezi Mountfield HK a Kometu, v základní části posbíral 27 bodů (6+21) v 47 zápasech. V play off přidal čtyři body (1+3) v devíti duelech.

Zprávy ze dne 1. 9. 2021
8:59
1. 9. 2021
Mountfield HK

Zkušený útočník Vladimír Růžička si poprvé ve 32 letech vyzkouší zahraniční angažmá. Někdejší hráč Slavie, Chomutova či Sparty se po předčasně ukončené smlouvě v Hradci Králové stěhuje do Rakouska, kde podepsal roční kontrakt s "Buldoky" z Dornbirnu, účastníkem mezinárodní ICE Hockey League. V nové sezoně tak rodáka z Mostu čekají i zápasy se Znojmem. 

Zprávy ze dne 11. 7. 2021
12:29
11. 7. 2021
Mountfield HK

Hradec hlásí další dvě zahraniční akvizice. Dres Mountfieldu HK budou od nové sezony oblékat finský útočník Ahti Oksanen, který byl v uplynulém ročníku čtvrtým nejproduktivnějším hráčem finský ligy, a slovenský forvard Patrik Lamper. Oba zahájí v pondělí 19. července s týmem přípravu na ledě. Jde už o čtvrtou a pátou zahraniční posilu pro východočeský celek, už dříve angažoval finského gólmana Henriho Kiviaha a dva Kanaďany obránce Graemea McCormacka a útočníka Christophea Lalancettea.

 

Finský útočník Ahti Oksanen se stal novou posilou Mountfieldu HK
Zprávy ze dne 1. 7. 2021
19:22
1. 7. 2021
Mountfield HK

Útočník Vladimír Růžička mladší předčasně končí v extraligovém Hradci Králové. Mountfield se s dvaatřicetiletým odchovancem Slavie, který na východ Čech zamířil loni, dohodl na ukončení kontraktu původně platném do konce nadcházejícího ročníku. „K 30. červnu jsme se dohodli s Vláďou na ukončení spolupráce. Hodně jsme o tomto kroku přemýšleli a rozhodl společný názor, že pro náš herní systém, který bychom chtěli příští rok praktikovat, bude lepší se poohlédnout po typologicky jiném hráči,“ uvedl v tiskové zprávě generální manažer hradeckého klubu Aleš Kmoníček.

Zprávy ze dne 26. 5. 2021
9:33
26. 5. 2021
Mountfield HK

Hokejisté Hradce Králové ještě před začátkem nové sezony přichází o jednu z jarních posil. Americký útočník Colton Hargrove, jenž měl dres Mountfieldu obléknout po dvou sezonách strávených v Bolzanu a Fehérváru, se ze zdravotních a rodinných důvodů rozhodl ukončit aktivní kariéru. Osmadvacetiletý rodák z Dallasu se chce dál věnovat rodinnému podnikání. Na východě Čech měl bývalý hráč farmy Bruins a Stars zvýšit důraz v útočném pásmu. Hradecký klub nyní za Hargrovea hledá náhradu.

Zprávy ze dne 6. 5. 2021
11:40
6. 5. 2021
Mountfield HK

Americký útočník Colton Hargrove se stal novou akvizicí hokejistů Hradce Králové. Osmadvacetiletý rodák z Dallasu v uplynulé sezoně nastupoval v mezinárodní rakouské lize v maďarském Székesfehérváru. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
9:52
1. 5. 2021
Mountfield HK

Čtyři nové posily odhalil Hradec Králové. Díru v brankovišti po odcházejícím Marku Mazancovi přichází zacelit finský gólman Henri Kiviaho, jenž strávil minulý ročník v Nových Zámcích. Ze Sparty se vedení Mountfieldu povedlo zlákat obránce Petra Kalinu, který podepsal dvouletou smlouvu s opcí. Pod Bílou věž se ze Slovenska, konkrétně z Michalovce stěhují dvě kanadské posily - ofenzivně laděný zadák Graeme McCormack a útočník Christophe Lalancette.

  

Zprávy ze dne 31. 3. 2021
19:58
31. 3. 2021
Mountfield HK

NOVÉ SMLOUVY – Vedení extraligového Hradce Králové si pro příští sezony pojistilo služby hned osmi hráčů současného kádru. V dresu Mountfieldu budou pokračovat obránci Zdeněk Čáp, Michael Gaspar, Miroslav Kukla, René Piegl, útočníci Aleš Jergl, Kelly Klíma, Jan Veselý a univerzál Radek Pilař. Na východě Čech naopak končí brankář Marek Mazanec, obránce Dominik Graňák a útočníci Jakub Sklenář s Markem Zacharem. Klub o tom informoval na oficiálním webu.

Zprávy ze dne 30. 3. 2021
12:20
30. 3. 2021
Mountfield HK

V hokejovém Hradci Králové dosvědčili dřívější informace iSport.cz. Vladimír Růžička už nebude pokračovat ve funkci kouče extraligového Mountfieldu, vlády nad týmem se ujme Tomáš Martinec. Tuto zprávu po jedenácté hodině potvrdil předseda představenstva východočeského klubu Miroslav Schön. „Šlo o jednomyslné rozhodnutí,“ oznámil výsledek jednání lídrů organizace Mountfield HK. Více čtěte zde »

Vladimír Růžička na lavičce Hradce s Tomášem Martincem v sezoně 2019/2020
Zprávy ze dne 5. 2. 2021
11:22
5. 2. 2021
Mountfield HK

Už teď je jasné, že Marek Mazanec po dvou sezonách v Hradci končí, kde ale bude pokračovat? Velký zájem mají hlavně dva kluby... Více čtěte zde »

 

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 3. 2. 2021
14:19
3. 2. 2021
Mountfield HK

ODCHOD PO SEZONĚ – Na nové smlouvě v Hradci se nedohodl brankář Marek Mazanec. Jednička Mountfieldu HK tak po aktuální sezoně pod Bílou věží skončí. „Vedení klubu s hráčem jednalo o prodloužení spolupráce. Aktuální hradecká jednička však dá zřejmě přednost nabídce jiného klubu, s královéhradeckou metropolí se proto po sezoně rozloučí,“ stojí na klubovém webu. Mazanec strávil v Hradci poslední dvě sezony po návratu ze zámoří. V součtu i s dvěma duely loňského nedohraného play off nastoupil 29letý gólman zatím do 78 zápasů.

Zprávy ze dne 3. 2. 2021
11:04
3. 2. 2021
Mountfield HK

PROUDLOUŽENÍ SMLOUVY - Slovenský hokejový útočník Lukáš Cingel bude i nadále pokračovat v extraligovém Hradci Králové. Osmadvacetiletý odchovanec Žiliny prodloužil s Mountfieldem smlouvu o dva roky až do konce sezony 2022/23. V Hradci Králové působí Cingel po příchodu ze Sparty už čtvrtý rok. „Lukáš patří mezi stabilní články naší sestavy. Je to velmi kvalitní centr, který podává vyrovnané výkony. Přes velký zájem v klubech extraligy i zahraničí měl Lukáš prioritu se domluvit s námi a setrvat,“ řekl klubovému webu generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

 

Zprávy ze dne 1. 2. 2021
10:00
1. 2. 2021
Mountfield HK

PROUDLOUŽENÍ SMLUV - K prodloužení kontraktů přistoupil Hradec Králové, který si pojistil čtveřici zkušených a osvědčených hráčů. Za Mountfield tak bude nadále pokračovat Radek Smoleňák, Richard Nedomlel, Petr Koukal a Jordann Perret. „Všichni tito hráči jsou důležitými články naší sestavy a jsem rád, že jsme se domluvili na další spolupráci. Zároveň momentálně probíhají jednání s dalšími členy A-týmu ohledně nových smluv,“ doplnil pro klubový web generální manažer týmu Aleš Kmoníček.

Zprávy ze dne 29. 1. 2021
16:20
29. 1. 2021
Mountfield HK

PŘESTUP - Zkušený slovenský obránce Dominik Graňák se vrací na dobře známé místo. Po necelých dvou sezonách strávených v Karlových Varech bude znovu oblékat dres Hradce Králové, odkud do lázeňského města odcházel. Sedmatřicetiletý bek přichází posílit defenzivu Mountfieldu před uzávěrkou přestupového období. „S trenéry jsme zvažovali různé možnosti posílení či doplnění kádru před play off. Domníváme se, že v útoku bychom potřebovali rozdílového, koncového hráče, ale ten momentálně na trhu není, nebo je nad naše finanční možnosti. Vzhledem k odchodu dvou obránců v probíhající sezóně chtěli trenéři doplnit mužstvo právě v defenzívě. Věříme, že s ohledem na své bohaté zkušenosti pro nás bude Dominik především v play off velmi důležitým hráčem,“ řekl generální manažer Aleš Kmoníček pro klubový web.

 

Zprávy ze dne 29. 11. 2020
13:25
29. 11. 2020
Mountfield HK

PRODLOUŽENÍ HOSTOVÁNÍ - Defenzivní eso z NHL zůstane nadále v Tipsport extralize. Obránce Filip Hronek se s mateřským Hradcem Králové dohodl na pokračování spolupráce do konce kalendářního roku. Třiadvacetiletá opora Detroitu odehrála v nynější sezoně zatím všech 14 zápasů, ve kterých si připsala stejný počet kanadských bodů za 5 gólů a 9 asistencí, díky čemuž je vedle Oceláře Martina Gernáta nejproduktivnějším zadákem soutěže. 

 

Zprávy ze dne 25. 11. 2020
08:18
25. 11. 2020
Mountfield HK

KONEC V KLUBU – Dál nebude v Tipsport extralize pokračovat ani další hráč Chicaga. Vedení Mountfieldu HK se dohodlo na ukončení působení s Matějem Chalupou. „Větší prostor v zápasech budou dostávat kmenoví hráči Mountfieldu HK,“ visí na klubovém webu. Stejně jako u Teplého ani jeho přínos nebyl ideální, v několika zápasech se dokonce nevešel do sestavy Hradce. „Nepotkal jsem se s ideální formou, mimo sestavu jsem byl oprávněně,“ prohlásil sebekriticky v polovině listopadu. Nakonec před svým přesunem do zámoří naskočil do šesti zápasů, ve kterých si připsal dvě asistence.

Zprávy ze dne 28. 8. 2020
13:26
28. 8. 2020
Mountfield HK

HOSTOVÁNÍ - Hokejisty extraligového Hradce Králové posílí v úvodu sezony reprezentační obránce Filip Hronek z Detroitu. Dvaadvacetiletý bek může v Česku hrát s ohledem na pozdějším start nové sezony NHL.

"I když jednání a dotažení tohoto transferu trvalo delší dobu, již od začátku bylo jasné, že klub i Filip mají zcela jasno o vzájemné spolupráci, jelikož Filip do Hradce prostě patří. Dohoda o podmínkách jak mezi klubem a hráčem, tak mezi Detroitem a Hradcem byla vcelku rychlá," uvedl generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček v tiskové zprávě.

Zprávy ze dne 11. 6. 2020
16:00
11. 6. 2020
Mountfield HK

PODPISY - Vedení Hradce Králové posiluje útok. Do kádru získalo Kellyho Klímu, bratra současné opory týmu Kevina a zkušeného forvarda Jakuba Sklenáře, kterého trenér Vladimír Růžička dobře zná ze Slavie a Chomutova. Oba hráči podepsali roční kontrakt s možnou roční opcí. Zatímco o staršího Sklenáře stál osobně hlavní kouč, o Klímu jevil klub zájem delší dobu. Poprvé v kariéře se tak podívá mimo Severní Ameriku, do rodné země svého otce Petra Klímy. "Od Kellyho si slibujeme zlepšení naší produktivity, jelikož má kvalitní zakončení. Uvidíme, zda se dvojčata objeví v jednom útoku, což je otázka především pro trenéry," řekl Aleš Kmoníček, generální manažer Mountfieldu pro klubový web.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud