21. září 2018 • 18:14

Smoleňák se vrací do Hradce. Počká na angažmá jako Novotný

Autor: ryp, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mountfield rozjel sezonu slušně, po porážce na Spartě dvakrát vyhrál, porazil Chomutov a uspěl i na ledě neoblíbeného Zlína. Trápení má ale s marodkou a drhne střílení branek. Problémy může vyřešit příchod Radka Smoleňáka, který v klubu působil už během minulé sezony, kdy přišel ze Slovanu Bratislava. Podle informací isport.cz hráč s klubem podepsal v pátek smlouvu.



Nyní byl jedenatřicetiletý útočník bez angažmá, jednal s několika kluby v Česku i v zahraničí, ale nic nedopadlo. „Situace taková, že stále jen trénuji, makám a připravuji se naplno, abych byl nachystaný hned naskočit. Věřím, že brzy najdu tým, který o mě bude stát,“ říkal ještě na začátku týdne pro isport. Spekulovalo se o tom, jestli nepočká na laso z ciziny v dresu prvoligového Kladna, místo toho se ale domluvil s Mountfieldem.

V Hradci se prodloužení smlouvy s bývalým kapitánem reprezentace řešilo od začátku sezony. Nakonec tuhle akci generální manažer Aleš Kmoníček veřejně odpískal. „Vedení klubu se rozhodlo Radka nepodepsat. Jestli to bylo chybné rozhodnutí, ukáže až čas,“ sdělil ve svém okénku na webu, kde reaguje na dotazy fanoušků.

Situace se ale nakonec otočila. Prý by ovšem nemělo jít o akci do konce sezony, Smoleňák se v Česku rozehraje před odchodem do ciziny podobně jako Jiří Novotný v Plzni. Rozhodně může Hradci v této chvíli pomoci, i kdyby za něj nastupoval třeba jen dva týdny.

Mountfield shání někoho, kdo mu nakopne střelecký motor, mohutný útočník je typem hráče, který dovede protlačit puk do branky i z té nejnepřehlednější mely. „Jsem připravený každý den. Tím, že jen trénuji v Kladně a cítím se nachystaný, můžu naskočit v podstatě kdykoliv,“ říkal před pár dny. V akci by tak měl být už v neděli proti Olomouci.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud