23. ledna 2022 • 19:44

SESTŘIHY: Rytíři vyhráli na Spartě! Zlín ztrácí už 14 bodů, slaví i Motor

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kladno i podruhé v sezoně vyhrálo v O2 areně! Rytíři si z ledu Sparty vezou tři body za výhru 3:2 a odskakují poslednímu Zlínu už na 14 bodů. Berani padli v Pardubicích 1:4. Třinec si v repríze loňského semifinále poradil jednoznačně s Mladou Boleslaví 7:3. Karlovy Vary v předehrávce 50. kola zdolaly Olomouc 4:3 v prodloužení, hostům nestačil ani hattrick Jana Knotka. Motor České Budějovice zvládl v pikantním duelu proti Mountfieldu HK nájezdy a bral dva body za výhru 3:2.



Zikmund trefil výhru na Spartě

Hokejisté Kladna vyhráli v zápase 45. kola extraligy na ledě Sparty 3:2, bodovali popáté v řadě a zvýšili svůj odstup od posledního Zlína na 14 bodů. Rozhodující branku vstřelil v 51. minutě v přesilové hře Ladislav Zikmund, jinak kmenový hráč Sparty. Pražané prohráli podruhé za sebou a potřetí z posledních čtyř zápasů.

Do první šance utkání se dostal ve druhé minutě domácí Chlapík, brankář Bow byl ale připravený. V čase 3:08 již ale Sparta vedla. Voženílek tečoval střelu Tomova a připsal si první gól v dresu Pražanů po příchodu z Českých Budějovic.

V šesté minutě ale Rytíři vyrovnali, když Machovského prostřelil Dotchin a gólově oslavil svůj návrat do kladenského dresu. Sparta byla výrazně střelecky aktivnější, vytvářela si více šanci, do vedení se však nedostala ani v první přesilové hře utkání. Středočeši se v útočném pásmu usadili až při Voženílkově vyloučení, ani oni ale úvodní početní výhodu nevyužili.

SESTŘIH: Sparta Praha - Kladno 2:3. Rytíři vyhráli v O2 areně i podruhé v sezóně
Video se připravuje ...

Ve 22. minutě Bow se štěstím vytěsnil Chlapíkovu střelu v přesilové hře mimo brankovou konstrukci, o pár sekund později ale inkasoval podruhé. Matuškinův pokus od modré čáry tečoval Horák a kanadský gólman neměl šanci zasáhnout.

Pracně získaný náskok ale Sparta opět ztratila. Při Formanově vyloučení připravil Plekanec patnáctý gól v sezoně pro Kubíka a oba hráči si tak zopakovali úspěšnou spolupráci z předešlého utkání. Ve 32. minutě se pokoušel vrátit vedení zpět na stranu domácích Thorell, i kvůli nepotrestanému faulu na sebe ale individuální akci zakončil těsně vedle.

Na začátku třetí části byli Rytíři blízko vedení, Plekanec však trefil jen tyč. V 51. minutě se již hosté dostali do vedení, když se v přesilové hře prosadil pohotovou dorážkou Zikmund, kmenový hráč Sparty, který na Kladně hostuje. V 58. minutě mohl dát pod výhru hostů razítko Kubík, trefil však jen tyčku. Rytíře to ale nemrzelo, cennou výhru v závěru udrželi.

Hlasy trenérů:

Josef Jandač (Sparta): „První třetina nebyla z naší strany špatná, naopak si myslím, že jsme měli vyložené šance, které jsme bohužel neproměnili. Ve druhé (třetině) už to nebylo takové, ale pořád jsme věděli, že se zápas dá zlomit. Za stavu 2:2 to bylo o tom, kdo dá gól, bohužel ho dalo Kladno. Udělali jsme faul na čtyři minuty, který nechci moc komentovat, a to rozhodlo. Kladno přesilovky proměnilo, my ne. V poslední třetině jsme už neměli sílu. Po pauze jsme pořádně nevěděli, kdo nastoupí a kdo ne, na to se ale nechceme vymlouvat. Měli jsme minimálně bodovat, zkusit se nastartovat a tuhle situaci nějak překlenout.“

David Čermák (Kladno): „V první třetině byla Sparta lepší, nám nešly nohy. Musíme poděkovat hlavně gólmanovi, který nás zachránil při několika velkých šancích Sparty. Od druhé třetiny se hra začala postupně vyrovnávat a ve třetí třetině rozhodl náš gól na 3:2. S ohledem na náskok na Zlín jsme možná klidnější, ale já jsem to zažil před dvěma lety, kdy jsme měli podobný náskok. My budeme hrát až do konce.“

Góly

Domácí: 03:08. D. Voženílek, 21:48. R. Horák

Hosté: 05:34. Dotchin, 27:35. A. Kubík, 50:47. Zikmund

Sestavy

Domácí: Machovský (Cichoň) – Moravčík, Matuškin, Tomáš Dvořák, M. Jandus, A. Polášek (A), T. Pavelka, Tomov – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík (C) – Chlapík, Sobotka (A), M. Forman – Vitouch, D. Kaše, Prymula – J. Strnad, D. Voženílek, Šmerha.

Hosté: Bow (Janus) – Kehar, Baránek, K. Wood, Ticháček, Babka, J. Suchánek (A), Dotchin – Hlava, Plekanec (C), A. Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – M. Kadlec, Filip, Martin Procházka – Kristo, M. Indrák, M. Beran.

Rozhodčí

Jeřábek, Horák – Lhotský, Klouček

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Návštěva

1000 diváků

Dynamo slaví popáté v řadě

Hokejisté Pardubic porazili v utkání 45. kola extraligy poslední Zlín 4:1. Oba týmy se vrátily do hry po více než týdenní pauze z důvodu karantény. Na vítězství Pardubic se podíleli dvougóloví střelci Anthony Camara a Patrik Poulíček. Dynamo uspělo popáté za sebou, Berani vyšli potřetí v řadě zcela naprázdno.

Během nucené přestávky došlo k pohybům v kádrech Dynama i Beranů. Za Pardubice poprvé nastoupil obránce Jurij Sergijenko, zkušenosti z KHL má i nový útočník ve zlínském dresu Pavel Makarenko. Po výměně s Mladou Boleslavi se pak mezi Berany vrátil francouzský forvard Valentin Claireaux.

Do utkání lépe vstoupili pardubičtí hokejisté, kteří již po 67 sekundách vedli 1:0. Od zadního mantinelu vyjel Camara, jenž v Pardubicích v minulých dnech podepsal novou smlouvu, a z velkého úhlu překvapil brankáře Hufa. Domácí pak hráli úvodní přesilovku duelu, ale tam jim nevyšla. Blízko k vyrovnání měli hosté, jenže Fryšara ani z dorážky Claireaux puk za brankáře Frodla nedostali. Na druhé straně zase Huf vyrazil střelu Blümela.

SESTŘIH: Pardubice - Zlín 4:1. Dynamo v novém roce stále nenašlo přemožitele, zářili Camara s Poulíčkem
Video se připravuje ...

Ve druhé třetině si Zlínští vytvořili zajímavé pozice, ale gólu se nedočkali. V přesilovce Frodl likvidoval střelu Gazdy, o chvíli později neuspěl ani Kubiš, jednou zazněla i pardubická tyčka. Za Pardubice stříleli Kousal či Anděl, ale vyšlo to znovu až Camarovi.

Ve 32. minutě při signalizované výhodě kanadský útočník z otočky zakončil přesně. Domácí potom po dalším vyloučení hráli přesilovku, kterou v jejím závěru využil Poulíček a zvýšil na 3:0. Kvůli nutné úpravě malé praskliny v ledu byla druhé třetina ukončena ve 37. minutě a následovala klasická přestávka.

Druhé dějství se dohrálo po pauze, hosté početní výhodu nevyužili. Pardubičtí hokejisté svůj náskok ve třetí třetině ještě navýšili. Postaral se o to Poulíček, který vybojoval puk na modré čáře a následně zblízka zakončil po přihrávce Blümela. V dalších situacích likvidoval pardubické střely Huf, třeba jako při úniku Anděla.

Hosté skórovali až v 51. minutě, kdy v přesilovce skóroval Honejsek. Následovala hned další početní výhoda pro Zlín, ale Východočeši se ubránili. V závěru mohli domácí skórovat po vydařené kombinaci, ale skóre už se nezměnilo. Pardubice přehrály poslední Zlín 4:1.

Hlasy trenérů:

David Havíř (Pardubice): „Z naší strany tam bylo ve dvou třetinách hodně nepřesností. Rozhodla naše koncovka, když jsme proměnili některé šance, úřadoval Camara a jednou Poulíček. Ve třetí třetině jsme paradoxně dominovali, měli jsme dobrý pohyb a vyhrávali souboje, ale poslední část skončila 1:1. Chtěl bych poslat gratulaci do kabiny, největší pochvala patří brankáři Frodlovi.“

Luboš Rob (Zlín): „Stejně jako Pardubice jsme byli po určité pauze a očekávali jsme, jak to tým zvládne. Náš vstup do utkání ovlivnil rychlý gól Pardubic z takové nenápadné akce. Zbrzdilo nás to v našich plánech, abychom v první třetině hráli na 0:0. Po přestávce byla hra vyrovnaná, možná jsme měli střelecky navrch, ale strašně nás trápí koncovka. Místo toho, abychom dali kontaktní gól, tak jsme dva inkasovali. Zápas se začal vyvíjet v náš neprospěch, nevěřili jsme si. Za stavu 4:0 už to bylo těžké, zápas byl na straně Pardubic.“

Góly

Domácí: 01:07. Camara, 31:45. Camara, 36:00. Poulíček, 44:52. Poulíček

Hosté: 50:08. Honejsek

Sestavy

Domácí: Frodl (Klouček) – J. Mikuš (A), J. Zdráhal, D. Robertson, Košťálek, O. Vála, Sergijenko, Nedbal – Hecl, Poulíček (C), Blümel – R. Kousal (A), A. Musil, Camara – Matýs, O. Roman, Cienciala – Koffer, Anděl, O. Rohlík.

Hosté: Huf (Kořének) – Mamčics, Gazda, O. Němec (A), Suhrada, Žižka, Ferenc, Hamrlík – Honejsek, Claireaux, Mallet – Zabusovs, Makarenko, Michasjonok – Kubiš (C), Hejcman, Vopelka – Okál, P. Sedláček (A), Fryšara.

Rozhodčí

Kika, Lacina – Gerát, Komárek

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Výhra pro Motor, v nájezdech rozhodl Hanzl

Hokejisté Českých Budějovic porazili v utkání 45. kola extraligy Hradec Králové 3:2 po samostatných nájezdech. O šesté výhře Jihočechů, kteří v průběhu duelu otáčeli z 0:1 na 2:1, z posledních osmi zápasů rozhodl útočník Martin Hanzl. Mountfield má z uplynulých dvou duelů jen bod.

Při absencích v základním kádru si v týmu Jihočechů odbyli extraligový debut dva junioři: Jaroslav Pouzar mladší naskočil přesně v den sedmdesátých narozenin slavného otce, připojil se také Matouš Masopust.

Po několika méně nebezpečných příležitostech na obou stranách přišlo vyloučení budějovického Šenkeříka a drtivá přesilovka Východočechů, kterou předčasně ukončil přesnou trefou od modré čáry McCormack.

Domácí odpověděli za necelou minutu. Karabáček popojel od modré čáry naproti odraženému kotouči a bez přípravy prostřelil Kiviaha. Další oslabení při trestu J. Ondráčka ubránili Jihočeši s přehledem. Před prvním odchodem do šaten se ocitl v šanci ještě Pajer po zaváhání Bindulise a na protější straně Pech, který tečoval Gulašovo nahození.

SESTŘIH: České Budějovice - Mountfield HK 3:2sn. Motor zdolal rivala po nájezdech
Video se připravuje ...

Prostřední dějství začalo pokusy agilního Oksanena a také domácího Vráblíka. Ukázkovou akci vymyslel Gulaš, jenž dlouhým úhlopříčným pasem našel na levé straně Vondrku, ten zatáhl kotouč do pásma a z jeho přihrávky se zblízka trefil Pech k levé tyčce, kam se nestačil přesunout Kiviaho.

Ve vlastním oslabení před polovinou základní hrací doby ujel robustní obránce Nedomlel. Nedokázal zakončit, ale vynutil si faul od Percyho. Přesilovka se hostům nepovedla. Poté měl velkou šanci Oksanen, nepřekonal však pozorného Hrachovinu. V dalším průběhu budějovický Štencel nádherně od vlastní branky posunul kotouč k útočné modré čáře Ondráčkovi, jeho sólo však neskončilo gólem, jenom faulem Pajera. Ani domácí nevyužili početní výhodu.

V úvodu třetí části se prezentoval nebezpečnou střelou obránce Štich, postupně však sílil tlak hradeckého týmu. Z ojedinělého protiútoku vyzkoušel Gulaš lapačku Kiviaha. Obraně Mountfieldu zamotal hlavu také Valský. Hosté nepotrestali vyloučení Gulaše, jenže krátce po jeho návratu na led vyrovnal střelou po ledě od modré čáry jihočeský odchovanec Jank. Oba soupeři se snažili rozhodnout, ale zápas dospěl do prodloužení.

V nastavení vyslal pěknou střelu Vondrka, z levé strany také Štencel. Slibnou šanci nezakončili ani Gulaš s Pechem. Oksanen netrefil zdálky prázdnou branku, když si Hrachovina dopřál výlet skoro až k modré čáře. V pěti sériích nájezdů se trefili v domácím dresu Koláček a Hanzl, za hosty kontroval pouze Jergl.

Hlasy trenérů:

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Bylo to vyrovnané utkání s kvalitním soupeřem, který má silné a velké hráče. Stálo nás hodně sil a jsme rádi, že jsme se prosadili v nájezdech. Nepomáhají nám přesilovky, musíme se v nich zlepšit.“

Tomáš Martinec (Hradec Králové): „Byli jsme lepší v úvodní části a je škoda, že jsme tak brzy inkasovali po našem vedoucím gólu. Měli jsme podržet vedení trochu déle. Ve druhé třetině byli lepší domácí a nakonec jsme vzhledem k průběhu utkání rádi alespoň za bod. V nájezdech byli šikovnější domácí.“

Góly

Domácí: 13:14. Karabáček, 23:31. Pech, . M. Hanzl

Hosté: 12:33. McCormack, 52:01. Jank

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Strmeň) – Bindulis, Percy, Šenkeřík, Piskáček (A), Štencel, Vráblík, Štich – J. Ondráček, J. Novotný, Valský – Masopust, Koláček, Pouzar – Vondrka, Pech (A), Gulaš (C) – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček.

Hosté: Kiviaho (Š. Lukeš) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Jank, McCormack – Smoleňák (C), Cingel, Lev (A) – Ščerbak, Lalancette, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Koukal, Pajer – Miškář.

Rozhodčí

Šír, Svoboda – Špůr, Axman

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Sedmigólový obrat Třince

Třinečtí hokejisté porazili ve 45. kole extraligy na svém ledě Mladou Boleslav 7:3, přestože v sedmé minutě prohrávali už 0:2. Na obratu se podíleli shodně dvěma góly Andrej Nestrašil a Erik Hrňa, tři body za branku a dvě nahrávky zaznamenali Martin Růžička s Tomášem Kundrátkem. Obhájce titulu využil čtyři přesilové hry a vyhrál i třetí vzájemný zápas sezony při celkovém skóre 15:3. Jednu branku hostí vstřelil Oscar Flynn, který hrál poprvé za Mladou Boleslav od návratu ze Zlína.

Mladá Boleslav vypadla s Třincem v semifinále posledního play off a v této sezoně neskórovala ani v jednom ze dvou předchozích vzájemných zápasů. Úvodní minuty ale naznačily, že žádným komplexem netrpí a v čase 6:08 už vedla 2:0. Nejdříve Šťastný využil střelou z pravého kruhu přesilovou hru a druhá branka padla po odrazu od brusle Flynna, zatímco sváděl souboj na hranici brankoviště s Adámkem.

Domácí ale už ve 28. minutě vedli 4:2. Ještě v úvodní třetině vyrovnali v přesilových hrách. Kontaktní gól dal se štěstím Hrňa, když si jeho přihrávku srazil do sítě Bičevskis. O vyrovnání se zasloužil Nestrašil výstavní trefou z pravého kruhu pod horní tyčku.

SESTŘIH: Třinec - Mladá Boleslav 7:3. Růžička se stal nejproduktivnějším Ocelářem v historii, hned 6 gólů padlo v přesilovkách
Video se připravuje ...

Skóre otočil Michal Kovařčík, když po kombinaci s bratrem Ondřejem zakončoval do odkryté branky. O chvíli později zvýšil Kundrátek, který se ocitl po přihrávce Chmielewského sám před Janem Růžičkou. Hostující gólman napoprvé zasáhl betonem, na dorážku už byl krátký.

Středočeši měli ve 34. minutě dobrou příležitost snížit, ale promarnili 46 sekund dlouhou početní výhodu pět na tři i kvůli Mazancovi. Domácí gólman se rychle přemístil proti střele Najmana do odkryté branky a puk vykopl levým betonem. Třinec svou přesilovou hru ke konci třetiny využil jednoduchým způsobem - Kundrátek vypálil od modré čáry a Nestrašil pohodlně doklepl kotouč do prázdné branky.

Při vyloučení Martina Růžičky, který se blýskl za stavu 4:2 i fair play gestem v podobě odvolaného faulu, vyhrál Najman druhý minisouboj s Mazancem. Překonal jej povedenou střelou z levého kruhu nad lapačku. Martin Růžička poté svého jmenovce Jana nepřelstil z úniku bekhendovou kličkou, ale brzy poté uklidnil domácí fanoušky Hrňa další proměněnou přesilovou hrou.

Konečnou podobu výsledku stanovil Martin Růžička z mezikruží a v historické produktivitě Ocelářů vyrovnal Krále. Oba mají na kontě 568 bodů, Růžička za 260 branek a 308 asistencí, Král díky bilanci 209 + 359.

Hlasy trenérů:

Václav Varaďa (Třinec): „Za výsledek jsem samozřejmě rád. V první třetině jsme byli jak na kolotoči, nebylo to ono a se štěstím jsme po deseti minutách prohrávali jen 0:2. Kdyby Boleslavští dali v jejich přesilovce gól na 3:0, už by to asi bylo těžké. Pak nám sami pomohli svými fauly, vstřelili jsme góly a začali jsme si trošku více věřit. Od druhé třetiny jsme hráli poctivěji a přidali další góly. Jsem za to rád, jsou to důležité tři body a vážím si jich.“

Radim Rulík (Mladá Boleslav): „Nezačali jsme špatně, ale zápas se nám jinak hrubě nepovedl. V oslabení jsme inkasovali čtyři góly, z rychlých protiútoků další dva. To je celkem šest gólů ze sedmi, což je strašně moc. Velice špatně jsme bránili a ztráceli puky ve špatném území. Třinec vyhrál jednoznačně a zaslouženě.“

Góly

Domácí: 10:50. Hrňa, 13:32. A. Nestrašil, 24:21. M. Kovařčík, 27:10. Kundrátek, 38:12. A. Nestrašil, 48:25. Hrňa, 56:03. Martin Růžička

Hosté: 02:57. D. Šťastný, 06:08. O. Flynn, 40:52. O. Najman

Sestavy

Domácí: Marek Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Chmielewski, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (A) – Kofroň.

Hosté: J. Růžička (Krošelj) – Pavel Pýcha, Ševc (C), D. Moravec, Pláněk (A), Bernad, T. Hanousek, Fillman – Lunter, Adam Raška I, D. Šťastný – Pospíšil, Kotala, Kelemen – O. Flynn, O. Najman, P. Kousal – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský (A).

Rozhodčí

Pražák, Kubičík – Gebauer, Zíka

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Hattrick za 10 minut nestačil

Hokejisté Karlových Varů zvítězili v předehrávce 50. extraligového kola nad Olomoucí 4:3 v prodloužení. Zatímco tým Energie vyhrál čtvrtý z posledních pěti zápasů, Hanáci neuspěli potřetí za sebou. Domácí vedli už 2:0, pak otočil skóre hattrickem během 10 minut a 39 sekund Jan Knotek. V čase 63:10 ale nakonec rozhodl svým druhým dnešním gólem Jakub Flek.

V prvních minutách to byli hosté, kdo měl opticky více ze hry, avšak bez větší brankové příležitosti. Jakmile ale domácí přestáli první oslabení, dostávali se i oni postupně do hry. V 15. minutě při vyloučení Olesze udeřila Energie díky přesné kombinaci po ose Plutnar, Rachůnek a přesné střele Fleka do horního růžku olomoucké branky. Srovnat mohl ještě v úvodním dějství Švrček, ale Habal včasným vyjetím zkrotil jeho prudkou střelu.

Ze druhé třetiny uběhlo pouhých 35 sekund, když po pravém křídle ujel Rachůnek obránci Černému a bekhendovou střelou navýšil vedení karlovarského týmu. Průběh druhého dějství však ještě v téže minutě zásadně ovlivnil zcela zbytečný faul domácího Dlapy, který za úder do oblasti hlavy a krku obdržel trest na pět minut a do konce utkání.

SESTŘIH: Karlovy Vary - Olomouc 4:3p. Knotkův hattrick stačil pouze na bod, nádherně rozhodl Flek
Video se připravuje ...

V nabídnuté pětiminutové přesilovce se dvakrát prosadil Knotek, když ve 24. minutě nejdříve tečoval střelu Nahodila od modré čáry a o minutu později nabruslil až před karlovarského gólmana a střelou nad jeho lapačku srovnal stav zápasu. Povzbuzení hosté opět začali domácí přehrávat a nepouštěli je do žádných větších šancí.

Naopak ve 37. minutě se dostal do samostatného nájezdu Nahodil, který svou šanci nezužitkoval jen kvůli Plutnarově faulu, za který bylo nařízeno trestné střílení. Exekuce nájezdu se ujal Knotek: střelou mezi Habalovy betony otočil vývoj zápasu a zkompletoval tak svůj hattrick. Ve 40. minutě mohl ještě srovnat Koblasa, ale jeho střela zazvonila jen na horní tyč Konrádovy branky.

Do poloviny třetí třetiny Olomouc urputně bránila jednobrankové vedení, o které však nakonec přišla. V 51. minutě se poté, co v předbrankovém prostoru chyboval Škůrek, dostal k puku Koblasa a vyrovnal na 3:3.

V prodloužení se v 64. minutě dostal ve středním pásmu ke kotouči rychlík Flek, svým typickým způsobem přebruslil olomouckou obranu a střelou mezi nohy překlopil definitivně vítězství na stranu hráčů z lázeňského města.

Hlasy trenérů:

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Jsme rádi, že jsme dokázali ten zápas vyhrát a získali dva body. Na druhou stranu mě mrzí, že jsme nezískali body tři. Kdybychom byli disciplinovanější a psychicky odolnější, tak jsme ten zápas kontrolovali a mohli jsme ho dohrát za tři body. Bohužel jsme ve druhé třetině přistoupili na plácanou a přestali jsme hrát hokej. Chtěli jsme se s Olomoucí přetlačovat, což byla samozřejmě voda na jejich mlýn. Proto jsme ten zápas kvůli tomu málem ztratili. Musíme se z toho ponaučit; nesmíme se přizpůsobit soupeři, ale musíme hrát svoji hru. Musíme dělat věci, které nám přináší body a které nás zdobí, ne se chtít s někým strkat a mlátit. To mě na tom zápase mrzí, protože nebýt toho, tak jsme těch bodů mohli mít i víc.“

Jan Tomajko (Olomouc): „Byl to vyrovnaný zápas, bylo tam dnes spoustu emocí, mělo to náboj jako v play off. Obě mužstva do toho šla naplno Prohrávali jsme 0:2, díky delší přesilovce jsme se dostali zpátky do zápasu, vedli jsme 3:2. Domácí potom ve třetí třetině vyrovnali, proto bych řekl, že ta remíza po šedesáti minutách byla asi spravedlivá. Škoda, že jsme neurvali druhý bod.“

Góly

Domácí: 14:28. Flek, 20:35. T. Rachůnek, 50:13. Koblasa, 63:10. Flek

Hosté: 23:04. J. Knotek, 24:27. J. Knotek, 33:43. J. Knotek

Sestavy

Domácí: Habal (F. Novotný) – Martin Rohan, Plutnar, Dlapa, Weinhold, Pulpán (A), T. Havlín, D. Mikyska – T. Rachůnek (A), Černoch, Flek – Hladonik, T. Mikúš, Vondráček (C) – Koblasa, Kulich, Kohout – Redlich, Osmík, O. Beránek.

Hosté: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), T. Černý, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek – J. Káňa, David Krejčí (A), Bambula – Kusko, J. Knotek (A), Klimek – Olesz, Navrátil, Kucsera – Strapáč, Nahodil, Michal Kunc – Burian.

Rozhodčí

Hejduk, Úlehla – Lederer, Bohuněk

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

1000 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Mountfield 56 31 9 5 11 182:115 116
2. Třinec 56 31 6 7 12 174:118 112
3. Sparta 56 27 6 6 17 203:153 99
4. Č. Budějovice 56 26 5 5 20 166:151 93
5. Pardubice 56 22 11 5 18 173:152 93
6. Plzeň 56 24 5 9 18 167:154 91
7. Liberec 56 25 3 8 20 146:147 89
8. Vítkovice 56 22 8 5 21 142:149 87
9. Olomouc 56 20 8 4 24 133:152 80
10. Brno 56 17 10 5 24 145:163 76
11. M. Boleslav 56 21 3 7 25 128:148 76
12. K. Vary 56 19 4 7 26 160:176 72
13. Litvínov 56 18 4 8 26 152:173 70
14. Kladno 56 14 6 8 28 142:183 62
15. Zlín 56 9 6 5 36 108:187 44
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
7
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud