19. února 2022 • 14:09

Na hrdiny! Sparta v maskáčích láká na 13. ročník Holdu povedeným videem

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší sportovní dobročinná akce se chystá znovu pořádně zaujmout fanoušky. Hokejová Sparta na závěr února pořádá již 13. ročník tradiční události Sparta vzdává hold, v rámci které během dvou extraligových utkání uctí všechny policisty, hasiče, záchranáře a vojáky. Speciální dresy pro zápasy s Motorem (23. února) a Olomoucí (25. února) tentokrát zdobí vojenské maskování. Tváří holdu je vedle útočníka Filipa Chlapíka také známý herec Pavel Nečas. Velký sparťan láká příznivce Pražanů, aby přispěli na „pravé hrdiny“ v krátkém videu, které sklidilo pozitivní ohlasy.



Na tvorbě upoutávky pro 13. ročník Holdu si Sparta dala hodně záležet. Video s vtipnými prvky, ale i s vážným a seriózním tónem, který dodává především hlas Pavla Nečase jako průvodce, si okamžitě získalo nejen sparťanské fanoušky. Na sociálních sítích dostalo pochvalu i od příznivců Slavie. Charismatický herec, jehož si můžete pamatovat například ze seriálu Okresní přebor, na videu prochází útrobami pražské O2 areny, postupně střídá úbory a vyzdvihuje důležitost jednotlivých záchranných i bezpečnostních složek.

A začíná u hasičů. „Kdy jsi viděl naposledy nějakého hrdinu? V kině, nebo v televizi? Nekecej… Uhasit žízeň na hokej po bůru soupeři je sice fajn, ale uhasit hořící les, nebo zasahovat u autonehody… to není pro každýho. Tihle borci a borkyně pomáhají jako první při požáru, povodních, přírodních katastrofách, a nebo vám zachrání kočku,“ říká Nečas, zatímco v pozadí probíhá hasič hasící hořící osobu a ze stropu následně spadne na zem kočka. Tvůrci na sítích pro jistotu ubezpečili všechny, že k úrazu nepřišlo žádné zvíře.

Následně si Nečas bere do parády policejní sbor. Uznává, že si o strážcích zákona občas řekneme blbé vtipy, ale zároveň je nesmírně vděčný, že v Česku máme policisty v terénu, dopraváky i kriminalisty. „Pomáhají nám, udržují pořádek a bezpečí. Navíc nás chrání před potížisty a problémovými fanoušky,“ dodává pětapadesátiletý televizní i divadelní herec převlečený za policistu ve chvíli, kdy za ním dva strážníci usměrňují „výtržníka“ v dresu velkého sparťanského rivala – Komety Brno.

Z policejního se velký fanda Sparty, kterého můžete občas vídat i v pořadu Tiki Taka, převléká v hráčské kabině do úboru záchranářů. A zatímco mluví o hrdinech, kteří nejen v terénu, ale i v nemocnicích zachraňují lidské životy, v šatně jsou právě ošetřováni oba sparťanští maskoti a také jeden a také jednoho zkrváceného fanouška, vedle kterého sedí rozhodčí držící se za hlavu. „Tak co? Jseš dobrej? Tebe jsem se neptal,“ utrousí Nečas směrem k sudímu.

Na závěr upoutávky se Nečas ocitá ve VIP prostorách multifunkční haly, kde oblečen jako voják mluví o rovněž velice důležité bezpečnostní složce České republiky. „Když už jsme u těch hrdinů, ten pravý dokáže nasadit i vlastní krk kdekoliv po světě, za každého z nás. Vojáci nám pomáhají nejenom tisíce kilometrů daleko, ale i doma. V první linii, když brání naši zem, nebo když vám tornádo vezme střechu nad hlavou. Ale pozor! Vojáci nejsou jenom profíci, mezi námi je tisíce vojáků v aktivní záloze, aniž byste je poznali. Buďme vděční a važme si všech opravdových hrdinů,“ děkuje a vzdává hold.

A aby bylo video k dobročinné akci pořádně spojené s hokejem, u baru sedí legenda Sparty Jiří Hrdina, se kterým si Pavel Nečas připíjí. „Na hrdiny!“ pronesou oba sparťané.     

I když se minulý ročník Sparta vzdává hold musel obejít bez fanoušků na tribunách, pro pražský klub byl rekordní vzhledem k vybrané částce 564 738 korun na podporu záchranných a bezpečnostních složek. Za 12 let dobročinné akce se sparťanům podařilo získat celkem 3 134 738 korun. Nyní se ale i díky rozvolněným opatřením vrátí na ochozy mnohem více diváků. Vedení Sparty v čele s  Barborou Snopkovou -Haberovou doufá, že se letos povede vybrat ještě větší suma peněž, která bude opět věnována zúčastněným složkám.

Kromě fanoušky bleskově poptávaných speciálních maskáčových dresů, u kterých Spartě vyšli vstříc sponzoři a dovolili zobrazení svých log v jedné barvě, si sparťanští příznivci mohu díky přispění na dobrou věc na webu donio.cz/hold2022 nově zakoupit také netradiční zážitek. Partneři projektu například každému umožní zažít výcvik Útvaru rychlého nasazení, jízdu dakarským kamionem, řídit hasičský vyprošťovací tank, nebo se dokonce na den stát pilotem vojenské stíhačky.  

Během zápasů s Českými Budějovicemi a Olomoucí se fanoušci Pražanů mohou těšit i na překvapení z kabiny. Slovenský brankář a showman Július Hudáček po čtvrteční výhře nad Karlovými Vary (4:3) prozradil, že si pro diváky něco chystá. „Ale dozvědí se to až v den zápasu,“ nastínil zkušený gólman.

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud