Romana Barboříková
8. ledna 2019 • 16:53

Vakoč po těžkém úrazu naskočí dřív: Jsem připravený, hrozně se těším!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když na konci října oznamoval, že se v polovině letošního února vrátí k závodění, vypadalo to u Petra Vakoče na brzký comeback. Ze soustředění v Calpe poslal v úterý český cyklista, kterého loni v lednu srazil v Jižní Africe kamion, ještě lepší zprávu. Jeho první start bude ještě dříve, a to na Vuelta a San Juan (27. 1.-3. 2.). „Hrozně moc se na to těším, nemůžu se dočkat, až se zase dostanu zpátky do závodění,“ radoval se Vakoč.



Původně plánovaný prvním závodem po náročné rekonvalescenci po třech operacích byl přitom 14. únor a závod Tour de la Provence. Příprava se ale vyvíjela nad očekávání dobře, a tak může český cyklista naskočit už dříve.

„Připadám si připravený. Byly k tomu indicie už v posledních týdnech, že bych mohl začít dřív a dneska se to potvrdilo,“ vzkázal přímo z týmového soustředění ve španělském Calpe.

Návrat do smečky: Vakočův rok od hrůzné nehody. Jak se dával dohromady?
Video se připravuje ...

„Znamená to, že už za 14 dní budu odjíždět do Argentiny a za tři týdny budu závodit. Budu tam s Julianem Alaphilippem a dalšími mladými závodníky z našeho týmu. Budeme bojovat o vítězství v etapách. Pro mě to bude skvělý závod na rozjetí, je tam několik rovinatých etap i den volna, takže to bude perfektní způsob, jak se dostat zpět do závodění, protože pro tělo to bude určitě ohromný šok po téměř roce a půl,“ je si Vakoč dobře vědom náročnosti akce.

Zároveň tam oslaví i malé, ne zrovna příjemné výročí. „Je to téměř rok po tom incidentu, po nehodě, která se mi stala 25. ledna loňského roku. Na druhou stranu je to hezké, takové symbolické, že po roce se vracím do závodů,“ uzavřel jezdec týmu Deceuninck-QuickStep.

Silniční cyklista Petr Vakoč se z těžké lednové nehody, kdy ho při tréninku srazil kamion, vyhrabal.
Silniční cyklista Petr Vakoč se z těžké lednové nehody, kdy ho při tréninku srazil kamion, vyhrabal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud