20. května 2013 • 19:21

Pistorius, obžalovaný z vraždy, to vzdal. Letos závodit nebude

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jihoafrický handicapovaný běžec Oscar Pistorius se letos na atletické dráze neobjeví. Uvedl to trenér šestinásobného paralympijského vítěze, obžalovaného z vraždy přítelkyně. 



Pistorius je na svobodě na kauci a poté, co byly v březnu zmírněny její podmínky, takže by mohl například cestovat do zahraničí, hovořil jeho agent dokonce o možnosti startu na srpnovém mistrovství světa v Moskvě.

Podle kouče Ampie Louwa však běžec s podkolenními protézami letos závodit nebude. "Jako tým jsme se rozhodli, že nebudeme vůbec mluvit o tréninku nebo atletice. Zrušili jsme možnost závodů na celý rok," řekl Louw jihoafrickému serveru EyeWitness News. "Není vůbec v situaci pořádně trénovat. Jen dělá po ránech cvičení na fyzickou kondici."

Pistorius je obžalován z toho, že ve svém domě v Pretorii 14. února zavraždil přítelkyni Reevu Steenkampovou. Postižený atlet, jenž se i díky účasti na loňských olympijských hrách v Londýně stal mezinárodní celebritou, tvrdí, že partnerku zastřelil omylem, protože si ji spletl se zlodějem. K soudu jde 4. června.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud