6. prosince 2021 • 12:52

Zátopek v USA bojuje o nominaci na Oscara. Viděl ho i Satoranský s hráči NBA

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český filmový hit Zátopek se představuje ve Spojených státech amerických. V New Yorku a Los Angeles jej režisér a producent David Ondříček a producent Kryštof Mucha představují odborné veřejnosti v rámci propagační tour před zveřejněním nominací na Oscara. 



Prvních čtyř projekcí v Los Angeles se zúčastnili novináři z prestižních médií i členové Akademie filmového umění, která Oscary uděluje. „Reakce na film Zátopek byly nádherné a těší nás i zájem publika na diskuzích po uvedení filmu,“ říká David Ondříček.

„Vzhledem k tomu, že americká akademie umožnila hlasování i na základě zhlédnutí filmu on-line, považovali jsme za důležité uspořádat maximální možné množství projekcí a ukázat Zátopka na velkém plátně, které emoce z tohoto filmu umocňuje,“ doplňuje Kryštof Mucha.

Snímek, který v českých kinech zhlédlo téměř 385 tisíc diváků, viděl v Los Angeles kromě filmových odborníků i nejúspěšnější český basketbalista současnosti, Tomáš Satoranský či jeho spoluhráč z týmu New Orleans Pelicans a miste světa Španěl Willy Hernangómez. I oni budou držet palce, aby se Zátopek dostal na shortlist 15 filmů ucházejících se o oscarovou nominaci. Ten Akademie zveřejní před Vánoci, 21. prosince.

S tvůrci filmu se na promítání sešly i hvězdy NBA v čele s Tomášem Satoranským
S tvůrci filmu se na promítání sešly i hvězdy NBA v čele s Tomášem Satoranským

Reakce osobností na film Zátopek: Velká inspirace! Čemu se divil Vémola?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud