4. ledna 2023 • 14:40

Hráč NFL stále bojuje o život, fanoušci mu posílají miliony na hračky

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký fotbalista Damar Hamlin stále leží v univerzitní nemocnici v Cincinnati, kde bojuje o život poté, co ho během pondělního zápasu NFL postihla zástava srdce. Jeho příběh sleduje celá Amerika a vidět je to i na účtu Hamlinovy charity, která sbírá peníze na hračky pro děti. Za 24 hodin na něm přistálo skoro 6 milionu dolarů, asi 140 milionů korun.



On sám stále spí v kritickém stavu, zatím se ale probudila celá Amerika. Charita Damara Hamlina sbírá prostředky už víc než dva roky, ještě v pondělí večer ale měla na účtu necelé tři tisíce dolarů. Vše se ale změnilo během několika hodin poté, co Hamlin zkolaboval během mače Buffalo Bills na hřišti Cincinnati Bengals.

Za jediný den od nešťastné události na účtu Hamlinovy nadace, která se snaží získat peníze na hračky pro potřebné děti, přistálo necelých šest milionů dolarů a částka stále roste.

„Jsou momenty v životě, které zastaví svět,“ napsal podle ESPN jeden z přispěvatelů Michael Lynch.

Hamlin, safety Buffala, zkolaboval v desáté minutě pondělního zápasu mezi Bengals a Bills. Srazil se s receiverem soupeře Tee Higginsem, vstal, ale po pár sekundách se bezvládně sesunul v zemi kvůli zástavě srdce. Záchranáři ho resuscitovali přímo na hřišti a potom ještě jednou v nemocnici. Od té doby je v kritickém stavu.

„Od včerejška se zlepšil. Budeme se dál modlit. Je tady v dobrých rukou lékařského týmu. Dělají skvělou práci,“ řekl pro ESPN Hamlinův strýc Dorrian Glenn, který za synovcem do Cincinnati dorazil autem z 500 mil vzdáleného Pittsburghu.

Osud zápasu mezi Bengals a Bills, který se kvůli nešťastné události nedohrál, je zatím nejasný. NFL oznámila, že se určitě nebude hrát během aktuálního týdne, v němž se hraje poslední kolo základní části soutěže. Play off začíná příští týden.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud