Marek Stodůlka
8. prosince 2019 • 00:30

Muradov zazářil v UFC! Smithe ve třetím kole knokautoval

Autor: Marek Stodůlka, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Knokaut jako hrom! Uzbecký bojovník Machmud Muradov si po dominantním výkonu připsal druhé vítězství v UFC a první způsobem KO. Na turnaji UFC on ESPN 7 ve Washingtonu tvrdě ukončil minutu před koncem střetnutí Američana Trevora Smithe pravým hákem. „Dejte mi dva měsíce na přípravu a ukážu vám silného Uzbeka,“ smál se v pozápasovém rozhovoru.



Nekompromisní výkon se sladkou tečkou na závěr. Při knokautu, který Machmud Muradov uštědřil Trevoru Smithovi, zavládlo v hale opravdové nadšení. Američanovi vyletěl chránič zubů téměř přes celou klec. „Wow, pěkný highlight,“ prohlásil Uzbek, když po zápase viděl v opakovaném záběru rozhodující úder.

„Dejte mi dva měsíce na trénink a jsem připraven zápasit znovu, o prvním duelu jsem věděl dva týdny, teď tři. Dejte mi dva měsíce a ukážu vám silného Uzbeka,“ pokračoval s uzbeckou i českou vlajkou přes rameno.

Nutno říct, že i kdyby se vítězi nepodařilo souboj ukončit, pravděpodobně by se radoval i tak, jelikož v celém souboji dominoval.

Před nástupem do klece Muradov klasicky poklekl a pomodlil se. Střet začal docela takticky svázaně, pouze se boxovalo. Uzbek se však lépe pohyboval a občas dobře trefil, jediné zpomalení nastalo po minutě, když si musel vzít vynucenou přestávku, jelikož jej soupeř kopl do intimních míst. Kolo uzavřel po svém, naskočeným kolenem, které protáhl v kop do brady.

Druhá pětiminutovka už byla o poznání živější, úderů i kopů létalo mnohem více, pořád však zasahoval zejména Muradov. Do repertoáru přidal rány mířené na tělo Američana. Na konci kola ztratil Smith rovnováhu, a uzbecký bojovník se na něj hned vrhnul a nasadil škrcení, které nedokončil nejspíš pouze kvůli gongu oznamujícímu konec. Jak málo chybělo k vítězství ukázal sám Muradov s úsměvem na tváři gestem prsty.

Poslední dějství se neslo v podobném duchu, jako dvě předešlá. Dominance oblíbence českých fanoušků ještě narůstala, neustále trefoval pravou zadní, která se nakonec stala osudnou.

Sympatický bijec z Uzbekistánu tak rozšířil sérii vítězství v řadě na třináct. Uvidíme, co jeho cesta UFC nabídne dál.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud