26. dubna 2022 • 15:15

Putin se zastal teenagerky s dopingem: Dokonalost nemůže být nečestná

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský prezident Vladimir Putin se zastal krasobruslařské hvězdy Kamily Valijevové, která měla v prosinci pozitivní dopingový test. Je přesvědčený, že k jejím vynikajícím výkonům jí zakázané látky nemohly pomoci.



Čerstvě šestnáctiletá Valijevová ve své premiérové seniorské sezoně do olympijských her neprohrála jedinou soutěž a překonávala historická maxima. Byla jednoznačnou favoritkou na olympijské zlato, ale po soutěži družstev v Pekingu vyšlo najevo, že měla v prosinci pozitivní test na zakázaný trimetazidin.

Navzdory tomu mohla podmínečně závodit v soutěži jednotlivkyň, ale náročnou situaci neustála, pokazila volnou jízdu a skončila čtvrtá.

Ani medaili ze soutěže družstev zatím nemá, protože Mezinárodní olympijský výbor (MOV) ceremoniál odložil do vyřešení její kauzy, což může trvat měsíce. Přesto dnes prezident Putin ocenil její výkony.

Krasobruslařská hvězda Kamila Valijevová na setkání ruských sportovců s Vladimirem Putinem
Krasobruslařská hvězda Kamila Valijevová na setkání ruských sportovců s Vladimirem Putinem

„Svou prací posunula svůj sport na úroveň určité formy umění. Taková dokonalost nemůže být dosažena nečestně s pomocí zakázaných látek. Velmi dobře víme, že tyto látky v krasobruslení nejsou potřeba,“ řekl Putin při ceremoniálu, na němž se setkal s úspěšnými olympioniky i paralympioniky.

Po olympiádě už Valijevová na mezinárodní scéně nezávodila, protože byla stejně jako ostatní ruští sportovci vyloučena ze všech mezinárodních soutěží pod hlavičkou ISU.

Mezinárodní bruslařská unie Rusko i jeho spojence Bělorusko potrestala kvůli ruské invazi na Ukrajinu, která začala 24. února. V pondělí ISU odebrala Rusku i pořadatelství listopadového závodu Grand Prix v krasobruslení. Sankce pro obě země platí do odvolání.

ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 26. 2. 2022
22:55
26. 2. 2022
Fotbal

Emotivní zprávu poslal do světa šéf fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík. V diskuzi nad váháním FAČR jasně odmítnout případný duel s ruskou reprezentací popsal situaci, kterou právě slávisté s blízkými na Ukrajině prožívají... „Neumím si vůbec představit, že by kdokoliv ze slávistů nastoupil za reprezentaci proti ruskému týmu,“ prohlásil Tvrdík.

Zprávy ze dne 26. 2. 2022
22:42
26. 2. 2022
Rusko

Zajímavou otázku nadhodil do diskuze na sociálních sítích bývalý hokejista a nyní televizní expert Jakub Koreis...

Zprávy ze dne 26. 2. 2022
20:24
26. 2. 2022
Fotbal

„Vnímáme naléhavost bezprecedentní situace, která v posledních dnech nastala a kterou si většina z nás nedokázala ještě nedávno vůbec představit,“ řekl k jednáním o případném střetnutí s ruskou reprezentací předseda fotbalové asociace Petr Fousek, jenž je ve spojení s šéfy švédského a polského svazu. „Za daných okolností si sehrání takového zápasu je téměř nemožné představit a je velmi pravděpodobné, že budeme následovat polský a švédský scénář, ale nelze obejít procedurální kroky,“ dodal. Více čtěte zde >>>

Zprávy ze dne 26. 2. 2022
20:08
26. 2. 2022
Fotbal

Majitel fotbalové Chelsea Roman Abramovič předal kontrolu klubu do rukou správců jeho charitativní organizace. Je to prý v zájmu klubu, o situaci na Ukrajině ale ruský miliardář v krátkém prohlášení pomlčel. Více čtěte zde >>>

Zprávy ze dne 26. 2. 2022
19:47
26. 2. 2022
Fotbal

Ukrajinu v boji proti okupantům podpořili i fotbalisté Plzně a Pardubic...

Speciální plzeňské dresy se vzkazem na podporu Ukrajiny "Žádnou válku prosím" Hráči obou týmů nastoupili před začátkem zápasu v tričkách na podporu Ukrajiny Hráči obou týmů nastoupili před začátkem zápasu v tričkách na podporu Ukrajiny
Zprávy ze dne 26. 2. 2022
19:39
26. 2. 2022
Fotbal

Sociálními sítěmi rezonuje video s ukrajinským fotbalistou Manchesteru City Olexandrem Zinčenkem, kterého dojalo vyjádření solidarity s jeho vlastí v podání obou týmů před zápasem jeho Citizens s Evertonem...

Zprávy ze dne 26. 2. 2022
19:36
26. 2. 2022
 

Čeští basketbalisté vyjádří při nedělním utkání kvalifikace mistrovství světa v Pardubicích proti Bulharsku podporu Ukrajině. Při hymně před zápasem nastoupí s modrožlutými stužkami, realizační tým s nimi bude na lavičce po celou dobu. Součástí ceremoniálu zřejmě bude minuta ticha za oběti konfliktu a v hledišti by se měly objevit ukrajinské vlajky. Pomoci napadené zemi mohou i fanoušci svou účastí na utkání, protože Česká basketbalová federace jí věnuje výtěžek ze vstupného.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud