5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 23. 3. 2022
14:06
23. 3. 2022
Rusko

Ruští krasobruslaři, kteří kvůli invazi na Ukrajinu nesmějí závodit na mistrovství světa, budou mít vlastní soutěž. V elitním startovním poli Channel One Trophy nechybí ani evropská šampionka Kamila Valijevová, která měla v prosinci na národním šampionátu pozitivní dopingový test. Ten vyšel najevo po týmové soutěži na olympijských hrách a stále se řeší.

Zprávy ze dne 22. 3. 2022
19:05
22. 3. 2022
Rusko

Vedení basketbalové Evropské ligy definitivně vyřadilo tři ruské týmy z tohoto ročníku soutěže a anulovalo jejich výsledky. Zenit Petrohrad, Unics Kazaň a CSKA Moskva byly od začátku ruské invaze na Ukrajinu 24. února suspendovány a jejich zápasy byly odloženy. Nejprestižnější evropská klubová soutěž se tak dohraje s patnácti místo osmnácti mužstvy. Z vyřazení ruských týmů budou některé kluby profitovat, neboť všechny tři celky figurovaly v průběžné tabulce v postupové osmičce do play off.

Zprávy ze dne 22. 3. 2022
11:55
22. 3. 2022
Rusko

Roční zákaz startů hrozí ruskému gymnastovi Ivanu Kuljakovi, který nedávno během SP v Dauhá veřejně podpořil ruský vojenský útok na Ukrajinu. Kuljak obsadil třetí místo na bradlech a na slavnostní vyhlášení si pro medaili přišel s připnutým písmenem Z na hrudi. Stejný znak na sobě mají na Ukrajině ruská vojenská vozidla. "Mezinárodní federace rozhodla pod tlakem Ukrajinců, někteří z nich pro nás chtěli dokonce doživotní zákaz. Teď na tom pracujeme s právníky. Doufám, že nám pomohou se vrátit, ale mám pochybnosti o tom, jak to dopadne," řekla reprezentační trenérka Rodioněnková agentuře TASS. "Také nám chtějí vzít bronzovou medaili a Váňovu prémii. Já a Kalabuškin máme dostat pokutu 500 švýcarských franků," uvedla.

Zprávy ze dne 22. 3. 2022
9:32
22. 3. 2022
Rusko

Dvojnásobný olympijský vítěz v plavání Jevgenij Rylov přišel kvůli podpoře ruské invaze na Ukrajinu o smlouvu s výrobcem plavek Speedo. Informoval o tom server insidethegames. Rylov se minulý pátek v Moskvě zúčastnil shromáždění s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Na oblečení měl také písmeno Z, které na sobě mají na Ukrajině ruské tanky a další vojenská vozidla. „Vzhledem k jeho účasti na stadionu v Lužnikách se Speedo rozhodlo s okamžitou platností ukončit s Rylovem sponzorskou spolupráci,“ uvedla společnost v prohlášení s tím, že částku místo toho věnuje na pomoc uprchlíkům.

Zprávy ze dne 21. 3. 2022
15:49
21. 3. 2022
Rusko

Ruský velmistr Sergej Karjakin dostal za schvalování vojenského útoku na Ukrajinu od Mezinárodní šachové federace (FIDE) půlroční zákaz činnosti. Přijde tak o start na červnovém Turnaji kandidátů.

Zprávy ze dne 16. 3. 2022
19:42
16. 3. 2022
Rusko

Vedení multisportovního mistrovství Evropy v Mnichově v čele s prezidentem Českého atletického svazu Liborem Varhaníkem oficiálně zakázalo start na akci sportovcům Ruska a Běloruska. Už dříve se kvůli invazi Ruska na Ukrajinu rozhodlo nepozvat na šampionát sportovce obou spřátelených zemí jednotlivě devět mezinárodních federací, v jejichž sportech se bude v srpnu v Bavorsku soutěžit.

Zprávy ze dne 16. 3. 2022
19:14
16. 3. 2022
Rusko

Vláda Daniila Medveděva coby mužské světové jedničky nepotrvá dlouho. Aspoň ne pro tentokrát. Jeho brzké vyřazení z turnaje v Indian Wells bude znamenat návrat Novaka Djokoviče na trůn. Možná ještě víc než spalující kalifornské slunce Rusa na kurtu trápily myšlenky o tenisové budoucnosti. Ozývají se hlasy, že by stejně jako neočkovaný Srb neměl na turnaji v Americe vůbec hrát. Kvůli invazi vojsk Vladimira Putina na Ukrajinu. Více čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 16. 3. 2022
10:32
16. 3. 2022
Rusko

Ženská tenisová asociace WTA se nechystá vyloučit ruské a běloruské hráčky z turnajů, protože podle jejího šéfa Steva Simona by nebylo správné trestat jednotlivce za „rozhodnutí autoritářské vlády“. Zatímco v některých sportech jsou i jednotlivci z Ruska a Běloruska vyloučeni ze soutěží, tenisté mohou dál hrát jako neutrální sportovci. „Člověk nikdy neví, co budoucnost přinese. Ale mohu říct, že my jsme nikdy nebránili tenistkám v účasti na našem okruhu v důsledku toho, jaké politické postoje jejich vlády zaujímaly,“ řekl Simon v rozhovoru pro BBC. „Takže by se muselo stát něco opravdu zásadního, aby se to změnilo. Ale znovu říkám, nikdo zatím nevíme, kam tohle povede,“ dodal.

Zprávy ze dne 15. 3. 2022
17:02
15. 3. 2022
Rusko

Mezinárodní sportovní arbitráž (CAS) v Lausanne zamítla odvolání Ruského fotbalového svazu proti vyloučení jeho klubů ze soutěží UEFA. CAS naopak zatím nepotvrdila konec ruské reprezentace v play off kvalifikace o postup na mistrovství světa. Rusko bylo vyřazeno ze soutěží kvůli vojenskému útoku na Ukrajinu.

Zprávy ze dne 15. 3. 2022
15:40
15. 3. 2022
Rusko

Figuruje mezi čtyřmi útočníky (nebo ofenzivními hráči), které si vybral do českého týmu Jaroslav Šilhavý pro baráž ve Švédsku (čtvrtek 24. března). Jan Kuchta (25) se ale potřebuje dostat z Ruska, kde od ledna obléká dres Lokomotivu Moskva. V době invaze Putinových vojsk na Ukrajinu a ve chvíli, kdy ze země nelétají letadla do Česka ani jiných evropských zemí, se má hlásit v Praze. Jaká je situace fotbalistů v zemi, kterou většina civilizovaného světa odsoudila za rozpoutání válečného konfliktu? Více čtěte zde >>>

Zprávy ze dne 15. 3. 2022
13:20
15. 3. 2022
Rusko

Ruská federace kvůli obavám o bezpečnost nebude posílat své judisty na mezinárodní soutěže. Stejně se rozhodla i ta běloruská. Závodníci z těchto zemí, které se podílejí na okupaci Ukrajiny, tak nebudou na světových ani evropských akcích, i když se mohli prát jako neutrální. Mezinárodní judistická federace (IJF) totiž byla jedna z mála, která Rusy a Bělorusy nevyloučila plošně ze soutěží.

Zprávy ze dne 15. 3. 2022
11:34
15. 3. 2022
Rusko

Na Romana Abramoviče (55) začaly nepříjemně dopadat výsledky sankcí, které západní svět v souvislosti s válkou na Ukrajině seslal na Rusko a jeho obyvatele. Poprvé od začátku krize, která v Chelsea vypukla, se slavný podnikatel objevil na veřejnosti. A na jeho vzhledu jde vidět, že problémy, které se mu hromadí, si začínají vybírat svou daň. Více čtěte ZDE>>>

Roman Abramovič na letišti v Tel Avivu prozradil svou identitu, když si na malou chvíli sundal roušku Roman Abramovič na letišti v Tel Avivu prozradil svou identitu, když si na malou chvíli sundal roušku
Zprávy ze dne 14. 3. 2022
10:31
14. 3. 2022
Rusko

České hráčky nahradily vyloučené Rusky na mistrovství světa v curlingu, které se v kanadském Prince George uskuteční od 19. do 27. března.

Zprávy ze dne 14. 3. 2022
10:22
14. 3. 2022
Rusko

Ruští a běloruští handicapovaní sportovci budou mít od pátku 18. do pondělí 21. března náhradní soutěž za paralympijské hry, z níž byli kvůli okupaci Ukrajiny vyloučeni. Akce se uskuteční v sibiřském středisku Chanty-Mansijsk a závodit se bude v šesti sportech - běžeckém a alpském lyžování, biatlonu, curlingu, snowboardingu a ledním hokeji.

Zprávy ze dne 14. 3. 2022
10:21
14. 3. 2022
Rusko

Australské tenistky nahradily vyloučené Rusky ve finálovém turnaji Poháru Billie Jean Kingové. Do letošního vyvrcholení soutěže se tak dostaly přímo i Slovenky a také Belgičanky, které měly hrát kvalifikaci s rovněž vyloučenými Běloruskami. V mužském Davisově poháru mělo získat místo ve finálovém turnaji Srbsko, ale to již obdrželo divokou kartu a její nový držitel bude určen. Uvedla to dnes Mezinárodní tenisová federace v tiskové zprávě.

Zprávy ze dne 11. 3. 2022
17:04
11. 3. 2022
Rusko

Ruský olympijský výbor podal urgentní odvolání proti zákazu činnosti ruských sportovců na Zimním olympijském festivalu mládeže ve Finsku. Klání ve Vuokatti začíná 20. března a mezinárodní sportovní arbitráž už stanovila plán řízení. Zároveň se ruská fotbalová federace odvolala proti vyloučení svých klubů z evropských pohárů. 

Zprávy ze dne 11. 3. 2022
13:11
11. 3. 2022
Rusko

Ukrajinská tenistka Marta Kosťuková vyzvala ATP a WTA k vyloučení ruských hráčů a hráček z turnajů. Dosavadní sankce za vojenské napadení její vlasti totiž považuje za směšné. „Řeknu to jen krátce: Podívejte se, jak se k tomu postavily ostatní sporty. Víc to komentovat nechci,“ citovala devatenáctiletou Kosťukovou po postupu do druhého kola turnaje v Indian Wells agentura AFP.

Zprávy ze dne 11. 3. 2022
11:43
11. 3. 2022
Rusko

Konec McDonaldu v Rusku? Nevadí, ruský duch víc vystihují pelmeně... Někdejší krasobruslař a příznivec Vladimira Putina Jevgenij Pljuščenko má jasno. Více čtěte zde >>>

Pljuščenkovi známý fastfoodový řetězec chybět nebude...
Zprávy ze dne 10. 3. 2022
12:48
10. 3. 2022
Rusko

Ragbisté Gruzie se po vyloučení Ruska kvůli invazi na Ukrajinu kvalifikovali na mistrovství světa, které bude v příštím roce hostit Francie. Jejich postup dnes potvrdilo vedení světového ragby. Ruské a běloruské tým byly z mezinárodních soutěží vyloučeny už minulý týden. Až dnes však světová federace informovala o kontumaci zápasů Ruska v evropském šampionátu, který slouží i jako kvalifikace mistrovství světa.

Zprávy ze dne 10. 3. 2022
9:22
10. 3. 2022
Rusko

První tenista světa Rus Daniil Medveděv a trojka ženského žebříčku Aryna Sabalenková z Běloruska vyzvali k míru na Ukrajině, kterou před dvěma týdny jejich země napadly. „Můj vzkaz je pořád stejný. Chci mír na celém světě,“ řekl před startem turnaje v Indian Wells Medveděv. „A myslím, že podobně to vidí každý tenista,“ přidal šestadvacetiletý Rus. Sabalenková by pak na výzvu Polky Šwiatekové mohla nastupovat s modro-žlutou stuhou. „Je mi opravdu velmi smutno z toho, kolik lidí na Ukrajině kvůli válce přišlo o domov. Snad bude brzy mír,“ řekla. Oba nastoupí pod neutrální vlajkou.

Zprávy ze dne 9. 3. 2022
19:43
9. 3. 2022
Rusko

Dánský pilot formule 1 Kevin Magnussen nahradí v Haasu Rusa Nikitu Mazepina, s nímž americká stáj ukončila smlouvu kvůli vojenskému útoku jeho země na Ukrajinu. Dán v týmu doplní Němce Micka Schumachera, syna sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera. Dnes to oznámilo vedení stáje.

Zprávy ze dne 9. 3. 2022
16:17
9. 3. 2022
Rusko

Příspěvek na sociální síti spustil šuškandu. Jan Kuchta včera zveřejnil na Instagramu fotku s přítelkyní z pražského letiště a hned se začalo mluvit o tom, jestli opustil Rusko, kde už dává ligové góly za Lokomotiv Moskva. Tomu nahrával i fakt, že FIFA umožnila na začátků týdne zahraničním hráčům dočasně ukončit smlouvy. Kuchta ale zůstává v Moskvě a diskutovaná fotka byla přáním k MDŽ. „Samozřejmě sledujeme, jak se to bude vyvíjet, ale Honza zůstává v Rusku. Normálně bude hrát. Smluvní podmínky, včetně jeho platu, zůstávají v platnosti,“ řekl Blesku fotbalistův agent Milan Martinovič.

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud