15. června 2016 • 17:58

NEJ gól na EURO? Sedlo mi to, radoval se hrdina Slováků Hamšík

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před domácím MS v hokeji: program, soupisky i exkluzivní rozhovor s Radimem Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

O krásné góly není na letošním fotbalovém EURO nouze. Další dva výstavní zásahy přidalo do sbírky slovenské ofenzivní duo Marek Hamšík a Vladimír Weiss, kteří parádními brankami pomohli k vítězství svého týmu nad Ruskem 2:1. Hlavně branka záložník Neapole stála za to. "Góly byly pěkné, sedlo mi to," smál se po skvělém výkonu hrdina Hamšík. 



Namátkou, šibenice Dimitriho Payeta, nebo volej Luky Modriče. Fanoušci na EURO ve Francii jsou zatím svědky parádních branek. Do soutěže o tu vůbec nejhezčí se v dnešním zápase proti Rusku zapojili i sousedi ze Slovenska.

V úvodních třiceti minutách zápas nudil, šancí bylo po skromnu, ale akce z 35. minuty probudila fanoušky k životu. Marek Hamšík nádherným třicetimetrovým pasem našel spoluhráče Weisse, který si ve vápně jednoduše poradil s dvěma obránci Ruska a zamířil přesně k tyči. Na tribunách vypukla slovenská euforie, fanoušci byli z parádní akce unešeni.

VIDEO: Branka Vladimíra Weisse 

 

Jenže to nebylo zdaleka vše. Na konci poločasu Slováci rozehráli roh na krátko, ve vápně si přebrala míč největší hvězda týmu Hamšík, který se zasekávačkou zbavil obránce a technickou ranou poslal míč do šibenice. Parádní gól o tyč byl luxusní tečkou za prvním poločasem a Slovensko mělo rázem nového národního hrdinu.

VIDEO: Krásná střela Marka Hamšíka 

„Góly byly pěkné, byly to krásné akce. Vlado mě viděl, povedla se mi dobrá klička. Chtěl jsem vystřelit a sedlo mi to,“ popsal pak střelec Neapole svou parádní trefu. "Trenér nám říkal, abychom rohy rozehrávali rychle. Viděl jsem Marka, že tam stojí sám. Zakončil neskutečně," poznamenal asistující Weiss.

A i když v druhém poločase Rusové Slováky zatlačili a podařilo se jim snížit, na vyrovnání už neměli síly. Slovenští fanoušci tak mohli opěvovat své ofenzivní duo, při střídání Weisse ho vyprovodili mohutným potleskem.

„Tři body jsou dobré, uvidíme, jak budou hrát Angličané. Všechno je otevřené, musíme dobře zregenerovat a připravit se na poslední duel ve skupině,“ dodal Hamšík. Slovensko zažilo parádní fotbalové odpoledne, na které bude dlouho vzpomínat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud