26. srpna 2014 • 10:06

Vrbův tým na Nizozemce. Jen jeden útočník i brankář Sparty

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér české fotbalové reprezentace Pavel Vrba odhalil nominaci na přípravný duel s USA a první kvalifikační zápas proti Nizozemsku. V týmu je opět mnoho hráčů z české ligy, nechybí dokonce sedm fotbalistů Viktorie Plzeň, čtyřčlenné zastoupení má také pražská Sparta. Kromě stálých opor uvidí fanoušci dva nováčky, poprvé se v reprezentačním dresu představí obránce Radim Řezník a brankář David Bičík. Po dvou letech se vrací záložník Václav Pilař.



V pátek po zápasech evropských pohárů Vrba ještě doplní nominaci o další tři jména. "Půjde o jednoho obránce, středového záložníka a útočníka. V užším výběru jsou hráči ze zahraničí i z ligy," uvedl Vrba na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Kompletní nominace české reprezentace

Brankáři: Petr Čech (Chelsea), Tomáš Vaclík (Basilej), David Bičík (Sparta Praha)
Obránci: Michal Kadlec (Fenerbahce), David Limberský, Radim Řezník, Václav Procházka (všichni Viktoria Plzeň) Pavel Kadeřábek (Sparta Praha), Marek Suchý (Basilej), Daniel Pudil (Watford)
Záložníci: Tomáš Rosický (Arsenal), Vladimír Darida (Freiburg), Daniel Kolář, Tomáš Hořava, Milan Petržela, Václav Pilař (všichni Viktoria Plzeň), Petr Jiráček (Hamburk), Ladislav Krejčí, Bořek Dočkal (oba Sparta Praha)
Útočníci: Matěj Vydra (Watford)

TK před zápasem s Nizozemskem - trenér Pavel Vrba (dotazník)
Video se připravuje ...

TK Reprezentace před zápasem s Nizozemskem - Pavel Vrba o Nizozemcích
Video se připravuje ...

S Američany sehraje český celek přípravný zápas 3. září v Praze na Letné, stejnějako 9. září souboj s Nizozemci, bronzovými medailisty ze světového šampionátu. Půjde o Vrbovu soutěžní premiéru na lavičce reprezentace, národní tým zatím vedl ve třech přípravných zápasech a stále s ním čeká na výhru. Češi remizovali 2:2 s Norskem a ve Finsku a prohráli 1:2 s Rakouskem.

Pětadvacetiletého Řezníka Vrba nominoval jako alternativu na pravý kraj obrany, kde kvůli zdravotním problémům nemůže počítat s Theodorem Gebre Selassiem. "Radim měl být nominovaný už s Rakouskem, ale jeho zdravotní stav to neumožnil. V Plzni si za poslední dva roky vybudoval velice slušnou pozici. Viděl jsem ho samozřejmě v zápasech i na podzim a má takovou výkonnost, že mě přesvědčil," uvedl Vrba.

Gólman Bičík ze Sparty se dostal do národního týmu v 33 letech a bude krýt záda Čechovi a Tomáši Vaclíkovi. Levý záložník Pilař se po návratu do Plzně rozehrál k dobrým výkonům. V národním týmu se před vleklými zdravotními problémy naposledy objevil před dvěma lety, kdy si v přípravném zápase na Ukrajině přetrhl vaz v koleně.

Náhradníci

Tomáš Grigar (FK Teplice), Jiří Pavlenka (Baník Ostrava), Martin Latka, Milan Škoda (oba Slavia Praha), Tomáš Sivok (Besiktas), Adam Hloušek (Stuttgart), Filip Novák, Jan Kopic, Tomáš Hübschman (všichni Jablonec), Jaroslav Plašil (Bordeaux), Lukáš Vácha, Josef Hušbauer, David Lafata (všichni Sparta Praha), Václav Kadlec (Frankfurt), Tomáš Necid (Zwolle), Ondřej Mazuch (Dněpr)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud