29. března 2016 • 13:50

Sestava na Švédy? Do základu míří Rada či Mareček, na hrot Vydra

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 20:30 | Trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba nejdřív avizoval, že v posledních dvou přípravných zápasech před šiřsí nominací na EURO 2016 neprotočí celé jedenáctky. Po čtvrtečním utkání se Skotskem (0:1) změnil názor, sestava na dnešní duel se Švédskem se bude výrazně lišit. Je stoprocentní, že v brance začne Tomáš Vaclík, i s ním čítají změny v základní sestavě devět jmen. Jaké nejpravděpodobnější varianty v jednotlivých řadách se českému týmu nabízejí? 



Obrana

Nad složením stoperské dvojice visí otazník. Protože jde o jeden z posledních testů před EURO, mělo by logiku, aby se vedle sebe rozehrávala co nejčastěji nejpravděpodobnější dvojice – tedy Tomáš Sivok a Michal Kadlec. Dnes ale nejspíš nastoupí Marek Suchý, který z důvodu trestu úvodní duel na EURO vynechá. Další v pořadí Jakub Brabec zasáhne až do druhé půle. Co kraje? Napravo začne Theo Gebre Selassie, jenž si přivezl z Werderu Brémy solidní formu, a nalevo dostane přednost Daniel Pudil před Davidem Limberským .

Pravděpodobné složení obrany: Gebre Selassie, Suchý, Sivok, Pudil
Celkem změn oproti Skotsku: 3

Vrba: Zápas se Švédskem může rozhodnout o nominaci na EURO
Video se připravuje ...

Záloha

Premiéru v základní jedenáctce národního týmu si odbude Jakub Rada, či Lukáš Mareček. Jeden z nich převezme úlohu defenzivního štítu po Kamilu Vackovi a stoupne si po bok Vladimíra Daridy, pro něhož se při absencích Jaroslava Plašila a Davida Pavelky hledá ideální parťák. Ještě zajímavější budou rošády v ofenzivnější trojici před nimi. Na křídlo se vrátí Ladislav Krejčí , jenž proti Skotům nehrál kvůli zdravotnímu problému. Napravo si Vrba chystá Jiřího Skaláka. A podhrot? Se Skotskem začal Daniel Kolář na lavičce, pokud nyní dostane šanci, vytlačí Bořka Dočkala .

Pravděpodobné složení zálohy: Darida, Rada (Mareček) - Skalák, Kolář, Krejčí
Celkem změn: 4

Útok

Švédsko je ideálním přípravným zápasem na Španěly, protože si Vrba může otestovat hru na rychlé protiútoky s hbitějším Matějem Vydrou. Šlo by o logický tah, tento styl si rychlé hráče přímo žádá, druhý útočník Tomáš Necid se přeci jen narodil pro jinou strategii. Ovšem nejde pouze o Vydru, vedle něj se otevírají i další varianty, které třeba kouč Vrba vyzkouší v průběhu zápasu. Na hrot může nasadit například Josefa Šurala , který tuto roli zvládl v některých zápasech Sparty při absenci Davida Lafaty . Také se nabízí možnost posunout z křídla Jiřího Skaláka

Pravděpodobné složení útoku: Vydra
Celkem změn: 1

Zápas proti Švédsku je velká šance, abych se ukázal, říká Vydra
Video se připravuje ...

Krejčí: Moje forma? Pracuju pro tým, nic jsem nezměnil
Video se připravuje ...

Ibrahimovic? Bylo by lepší, kdyby odpočívatl, říká Kolář
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud