Ondřej Němec
4. prosince 2017 • 16:40

Policista a bojovník „Jubox“ Pokorný: chce vyhrávat, aby se za něj nestyděla dcera

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mocný řev jako poznávací znamení. Jaroslav „Jubox“ Pokorný ví, jak zapůsobit na diváky. Před nástupem do oktagonu vždy několikrát zařve z plných plic jako lev. Nejinak tomu bude i v O2 areně 7. prosince na velkolepém galavečeru smíšených bojových umění XFN 6, kde se utká s doposud neporaženým Bulharem Viktorem Dimitrovem, kterého už provokuje přes sociální sítě. 



Během pracovní doby pomáhá a chrání, v oktagonu útočí a vítězí. Jeden z nejlepších tuzemských zápasníků Jaroslav Pokorný je totiž zaměstnán u speciální pořádkové jednotky pražské policie. I kvůli náročnosti povolání zvažoval, že ukončí kariéru zápasem na XFN 5 v Pardubicích. Po suverénní výhře před limitem se však rozhodl, že bude v cestě MMA pokračovat. 

XFN 6 nabídne v přímém přenosu exkluzivně O2 TV Sport

Ač by to do věčně usměvavého Pokorného řekl na první pohled málokdo, patří mezi nejtvrdší české bojovníky. To bezpochyby znovu předvede i při souboji na XFN 6. Soupeřem mu bude neporažený Viktor Dimitrov z Bulharska, kterého už začal provokovat přes sociální sítě. „Zažiješ peklo, které vytvoří přes 6 000 lidí a už teď ti musí být jasné také to, že poprvé prohraješ,“ vzkazuje například český hrdina svému protivníkovi v jednom z příspěvků na Facebooku. 

XFN: Policista a bojovník „Jubox“ Pokorný chce vyhrávat, aby se za něj nestyděla dcera
Video se připravuje ...

Pokorný je bojovník s mimořádným talentem. „Jarda je učebnicovou ukázkou perfektního přerodu judisty do všestranného MMA zápasníka, který zachoval principy využití technik judo i v situaci, kde bojovníci používají údery a kopy,“ hodnotí zápasícího policistu Radek Sachr, zápasník a trenér strategie a taktiky. 

Změna sportovní disciplíny dala vzniknout i Pokorného přezdívce „Jubox“. „Jsem bývalý judista, a když jsem začínal s MMA tak můj box byl dost divný a i teď je proste jiný. No a kluci říkali, že dělám novou disciplínu JU(do) BOX,“ vysvětluje pobaveně. 

VIDEO: Podívejte se na polsední zápas Jaroslava "Juboxe" Pokorného

Před půl rokem se stal otcem a říká, že je pro něj dcera velikou motivací. „Nastupuji s tím, že se za mě dcera nemůže stydět. To je můj hnací motor,“ říká dvaatřicetiletý bojovník.  

Vstupenky na XFN 6 v O2 areně ZDE>>> 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud