Jonáš Bartoš
20. října 2018 • 05:00

Plzeň před Realem: Chybí křídla, Vrba počítá zraněné. Šanci využil Hruška

Vstoupit do diskuse
0
  • Jak je na tom Plzeň před velkým zápasem na Realu?Jak je na tom Plzeň před velkým zápasem na Realu?FOTO: Jaroslav Legner (Sport)

    V pátek urvali bod za remízu 2:2 na Bohemians, už v úterý ale hráči Viktorie Plzeň vstoupí do utkání z úplně jiné galaxie. Západočeské fotbalisty čeká třetí představení v Lize mistrů, tentokrát na hřišti nejsilnějšího možného soupeře a šampiona posledních tří ročníků. Jakou má český mistr před sváteční bitvou proti Realu formu? Trenéru Vrbovi přidělávají vrásky zranění hráči, naopak ho může těšit forma Michaela Krmenčíka či gólmana Aleše Hrušky.

    Vrba po ztrátě v Ďolíčku: Tvrdíte, že si dovolíme co Real, což není pravda
    Video se připravuje ...

    SESTŘIH: Bohemians - Plzeň 2:2. Viktoria venku ztratila další body
    Video se připravuje ...

  • Krmenčík kousal, ale bez efektu

    Michael Krmenčík se proti Bohemce gólově neprosadilFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Je evidentní, že plzeňský snajpr má žízeň. Krmenčík svedl v utkání s Bohemians s domácími stopery spousty těžkých soubojů, hodně z nich jich uhrál a připravil míče pro své spoluhráče. Bojoval, nabízel se, jakmile dostal trošku prostoru, dával o sobě vědět. Byl nebezpečný. Jenže ligové hvězdě tentokrát chyběla efektivita. V první půli měl Krmenčík na noze vyložený gól, ale mířil vysoko nad.

    Bohemians - Plzeň: Klokani selhali v rozehrávce, Krmenčík ve stoprocentní šanci
    Video se připravuje ...

  • Pevný, ale pomalý střed hřiště

    Slovenský záložník v dresu Plzně Patrik Hrošovský (archivní foto)Foto Barbora Reichová / Sport

    Plzeň měla proti Bohemce zejména ve druhé půli pasáže, kdy svého snaživého soupeře bez problémů přehrávala. Držela balon, kombinovala. Jenže bez pořádné efektivity. Přihrávky často chodily pomalu z jedné strany na druhou, chybělo víc přímočarých, kolmých akcí. Způsobovala to i hra domácího celku, který se v bloku dobře posouval a nedovolil, aby se favorit dostával do nebezpečných prostor. Střed pole favoritovi fungoval dobře, nicméně směrem dopředu to che mnohem větší kvalitu…

  • Křídla musí přidat

    Martin Zeman protestuje poté, co dostal žlutou kartu za simulováníFoto Jaroslav Legner (Sport)

    V Ďolíčku dostali na krajích hřiště důvěru Milan Petržela a Martin Zeman. Ani jeden z nich ale nepodal ideální výkon. Oběma zkušeným plejerům chyběla větší jistota na míči a finální přihrávky. Obzvlášť na Zemana se domácí dobře nachystali. Zavírali mu levou nohu, čímž mu prakticky znemožnili nebezpečné centry do domácího vápna. Všichni vědí, že plzeňská devítka je pravou nohou poloviční… „Čekali na šanci, když hráli jiní. Teď máme na křídelních postech dva zraněné hráče, což je škoda. Dělali, co mohli, snažili se. Ale nestačilo to,“ komentoval výkon krajních hráčů trenér Pavel Vrba.

  • Hruška vyzývá Kozáčika

    Aleš Hruška si říká o místo v sestavěFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Ve dvou posledních zápasech dostal v Ďolíčku sedm branek, v pátek večer ale s dvěma inkasovanými góly těžko mohl něco dělat. První byla z penalty od Júsufa, druhý zásah Závišky kolem Hejdovy nohy také prakticky nešel chytat. Jinak ale držel svůj tým nad vodou. V 19. minutě vytáhl dva parádní zákroky proti střelám Závišky a Júsufa, tým podržel i po přestávce při samostatném úniku. Matúše Kozáčika nahradil teprve potřetí v ostrém utkání sezony a dařilo se mu výborně. Pavel Vrba mu pravděpodobně svěří branku i ve svátečním duelu Ligy mistrů na Realu. „Máme dva kvalitní gólmany, je celkem jedno, kdo bude v bráně. Zvládá to dobře, takže zatím nebyl důvod pro změnu,“ naznačil plzeňský kouč.

    Bohemians - Plzeň: Fantastický Hruška! Vychytal parádičku Závišky i střelu Júsufa
    Video se připravuje ...

  • Vrba počítá zraněné hráče

    Jan Kopic v dresu PlzněFoto Michal Beránek / Sport

    Plzni ze hry vypadli dva hráči na křídla (Jan Kovařík, Jan Kopic), k tomu není fit ani Daniel Kolář. Všichni tři patří k důležitým členům kádru a Vrbovi citelně schází. Především na kraji hřiště nyní plzeňský kouč nemá tolik kvalitních alternativ. Kopic byl v minulé sezoně nejlepším hráčem ligy, Kovařík se zase před reprezentační pauzou jevil ve velmi slušné formě. Ani jeden nebude k dispozici na těžkou zkoušku na Realu, což Vrbovi přidělává nemilé starosti.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud