Jan Vacek
28. května 2019 • 15:30

Druhá letní posila na Letnou! Do Sparty přichází útočník Kozák

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Server iSport.cz o tom jako první informoval už v průběhu minulého týdne, nyní je to oficiálně potvrzeno. Reprezentační útočník Libor Kozák se stal druhou letní posilou Sparty. S letenským klubem v úterý podepsal smlouvu na dva roky. Pražané tak mají po Andreasi Vindheimovi druhou novou tvář pro příští ročník.



Přivést gólového útočníka. To byla jedna z priorit vedení Sparty před startem nového ročníku. Letenští proto v tomto směru nijak nezaháleli a už druhý den po skončení sezony ofenzivní posilu skutečně získali. Do letenského dresu se obléká vytáhlý útočník Libor Kozák, o jehož možném příchodu informoval portál iSport.cz už v minulém týdnu.

„Příchod do Sparty pro mě znamená obrovskou motivaci, moc se na tohle angažmá těším. Nebylo to náročné rozhodování, sešel jsem se s Tomášem Rosickým , který mi představil, co se snaží na Spartě sestavit za tým – od té chvíle jsem byl odhodlaný jít sem,“ řekl po přestupu Libor Kozák.

Pražané potřebovali posílit palebnou sílu už z toho důvodu, že jsou mimo hru zranění útočníci Václav Drchal s Matějem Pulkrabem. Oba s největší pravděpodobností nestihnou začátek sezony, dlouhodobě nejistý je i zdravotní stav Václava Kadlece. Jediným útočníkem na startu přípravy by tak mohl být Benjamin Tetteh, ani jeho budoucnost v klubu ovšem není úplně jasná.

Fotbalové přestupy ONLINE>>>

I vedení Sparty vyvinulo maximální snahu, aby Kozáka získali. První oťukávání proběhlo už v minulých týdnech, vytáhlý útočník se ale chtěl plně koncentrovat na závěr sezony v Liberci. Ta mu v neděli skončila, v úterý se proto sešel se zástupci letenského klubu a po bleskové dohodě i podepsal smlouvu.

„Jsem moc rád, že se Libor stává hráčem Sparty. Je to pracovitý, týmový hráč a zkušený gólový útočník s výborným výběrem místa ve vápně. Zároveň je to pro nás osobnost na hřiště i do kabiny, od které se naši mladí útočníci mohou učit. Ve své kariéře musel překonat hodně překážek a jen tím potvrdil, že je to bojovník, který má silný charakter a touhu vítězit. Přesně takové typy nyní potřebujeme,“ vysvětlil sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Kozák má za sebou po zimním návratu do Čech velice vydařenou druhou polovinu sezony. V dresu Slovanu odehrál čtrnáct zápasů, ve kterých nasázel sedm gólů. Paradoxem je, že první jarní duel proti Spartě mu tolik nevyšel. Nejprve při standardní situaci neuhlídal hlavičkujícího Costu , následně neproměnil pokutový kop. Obecně si ale držel vysokou výkonnost, pro Liberec se téměř okamžitě stal klíčovým hráčem.

Někdejší hráč Lazia či Aston Villa je ohromně silný ve vzdušných soubojích, s jeho možným příchodem by tak Sparta mohla být mnohem údernější při ofenzivních standardních situacích a jistější při těch obranných. Právě ty byly obrovským úskalím mužstva napříč celou minulou sezonou.

Vše o Spartě čtěte ZDE>>>

Liberec - Dukla: Kozák krásným lobem zvýšil na 2:0!
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Slavia - Sparta 2:1. Sešívaní oslavili titul závěrečným triumfem v derby
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud