Jakub Konečný
1. srpna 2020 • 14:13

Přijde Plzeň o Kalvacha? Klíčového muže má v hledáčku Dynamo Moskva

Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vicemistr porazil v prvním přípravném zápase Dynamo České Budějovice 2:0. Víc komplikací však může Plzni způsobit jiné Dynamo – to moskevské. Šestý tým nejvyšší ruské soutěže má totiž podle listu Sport Express zájem o klíčového záložníka Lukáše Kalvacha, který v sobotu nebyl v nominaci. Jeho odchod však podle všeho není aktuální.



Nejen Slavia čelí zájmu o své opory. Personální problémy může mít i Viktoria, které by rádo zajelo do Lukáše Kalvacha Dynamo Moskva. Tvrdí to list Sport Express, podle kterého je Kalvach v hledáčku tradičního ruského klubu společně s dvaadvacetiletým Nikolou Morem z Dinama Záhřeb. Na rozdíl od Chorvata by však prý měl být finančně dostupnější.

„Zatím bych to nechal bez komentáře,“ řekl k této zprávě redakci iSport.cz Radim König z agentury RBR SportConsult, která pětadvacetiletého fotbalistu zastupuje.

Kalvach přišel do Plzně loni z Olomouce za 15,5 milionu korun a okamžitě se vyprofiloval v jednu ze stěžejních postav červenomodrých. Ve středu zálohy odehrál 33 ligových utkání, vstřelil pět gólů a na stejný počet přihrál. Proto není příliš pravděpodobné, že by ho Viktoria uvolnila, zvlášť ne před kvalifikací Ligy mistrů, do které vstoupí za tři týdny. Vše však samozřejmě bude záležet na výši případné nabídky, která zatím do Štruncových sadů nedorazila.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Pro přípravný zápas s Českými Budějovicemi nebyl Kalvach stejně jako řada dalších hráčů v nominaci, dostal volno. Na jeho místě nastoupil Miroslav Káčer, posila ze Žiliny. A blýskl se vítězným gólem, když pohotovou střelou z hranice vápna zužitkoval přihrávku Jana Kopice. Na konečných 2:0 pro Plzeň pak uzavřel Lukáš Matějka, navrátilec z hostování v Ústí nad Labem.

„Výhra je fajn, ale hlavní je to, že šlo o kvalitní zápas i ze strany soupeře. Jsem rád, že jsme ho mohli odehrát, protože České Budějovice jsou soupeř, který vám nedá nic zadarmo a je schopný hrát velmi zajímavým způsobem hry. To nám může pomoci do dalších dní, abychom vychytávali naše detaily, nejen v práci s míčem, ale i v době, kdy musíme být kompaktní a tvrdě pracovat pro zisk balonu,“ uvedl pro klubový web trenér Adrian Guľa.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Plzeňská příprava odstartovala. Formu ladíme hned na začátek sezony, tvrdí Guľa
Video se připravuje ...

Plzeňské posily pro novou sezonu: odchovanec Sparty i utečenci ze Žiliny
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
12

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud