14. února 2015 • 16:00

Jablonec dal Varnsdorfu čtyři góly. Vyhrál i Baník, trefil se Baroš

Autor: ČTK, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonce vyhráli týden před startem jarní části Synot ligy v Nymburce nad Varnsdorfem 4:1. Tři zásahy týmu Jaroslava Šilhavého obstaraly zimní posily. Dvakrát se do sítě druholigového soupeře trefil Masopust, jednou Šabala.



Jablonec v Nymburku poslal do vedení už ve druhé minutě přesnou střelou Kopic a ke konci poločasu zvýšil Lotyš Šabala po Romerově akci.

Zápas zdramatizoval kontaktní brankou v 72. minutě Rudnytskyy, ale Baumit větší drama nepřipustil. Dvakrát během osmi minut se prosadil střídající Masopust, který se poprvé trefil povedenou ranou do růžku a podruhé hlavou.

Jablonec vrátil Varnsdorfu porážku z letního přátelského utkání a zimní přípravu zakončil s bilancí sedmi výher, jedné remízy a jedné prohry.

Na výhru naopak nedosáhl Hradec Králové v bitvě s Katowicemi. Dramatické chvíle přinesly závěrečné minuty první půle a to na obou stranách. Nejprve rozhodčí odpískal ve velkém vápně hradeckého týmu nepřímý kop po předchozí malé domů, ale Wieczorek zakroutil míč těsně vedle tyče Koubkovy brány.

Prakticky z protiútoku přišla největší šance prvního poločasu na straně Hradce. Emir Halilovič se na hranici soupeřova vápna prosadil přes tři polské obránce, jenže jeho přízemní střela skončila vedle.
 
Stav se však změnil hned po jedenácti minutách druhé půle. Pavel Černý fauloval soupeře ve vápně a následnou penaltu Goncerz proměnil dělovkou pod břevno. O šest minut později se po rohu Mareše prosadil zkušený stoper Rolko a srovnal.
 
V závěru utkání se ani na jedné straně již vyloženější akce nezrodily a utkání skončilo remízou.

Herně i výsledkově vyšla fotbalistům Ostravy generálka proti Myjavě na výbornou. Kouče Petra Frňku po vítězství 2:0 neznervózňuje ani to, že sedm dnů před jarní ligovou premiérou v Teplicích klub stále nemá odblokované přestupy.

V základní sestavě, která by se už neměla příliš lišit od té ligové, dnes vyběhly dvě z šesti z nových tváří: stoper Kouřil z Varnsdorfu a levý obránce Lučič z Hajduku Split. Kvůli nedořešeným pohledávkám vůči Verneru a Mariovi Ličkovým však Baník zatím ani jeden zimní příchod nemohl zaregistrovat.

"Já z toho nejsem nervózní. Rozebírali jsme to, se situací jsem obeznámen. Udělá se všechno pro to, aby se ty přestupy zaregistrovaly. Takhle s tím pracuju. Nevidím v tom žádný problém," řekl po utkání Frňka novinářům.

A právě přínos obou nových členů v zahajovací jedenáctce si po duelu s Myjavou pochvaloval. "Kouřil byl jistý, podal stabilní výkon. S Frýďou (Frydrychem) by mohl získat klid, oba spoustu nebezpečných situací zvládnou efektivně vyřešit a mužstvo by se s nimi mohlo cítit jistě. I Lučič odehrál velmi dobrý zápas, jsem s nimi spokojený," řekl Frňka.

Baník v závěru zimní přípravy nabral sebevědomí. Zatímco v úvodu ledna ho vyškolil i druholigový Zlín, teď Frňkovi svěřenci počtvrté v řadě vyhráli. "I s dnešním zápasem jsem spokojený. Uhráli jsme nulu a dali nějaké góly. Ve druhé polovině prvního poločasu tam sice z naší strany byly nějaké chyby, ale v kabině jsme si k tomu něco řekli a druhá půle byla více jednoznačnější v náš prospěch," dodal trenér.

Slavia rovněž v Nymburku poprvé překonala obranu Viktorie ve 13. minutě zásluhou dorážejícího Zmrhala. Záložník "sešívaných" se prosadil ještě patičkou v 66. minutě. Krátce před ním se po individuální akci trefil i nejlepší slávistický střelec podzimu Milan Škoda.

Divoké utkání Mladé Boleslavi s Táborskem nabídlo hned tři penalty. Čtvrtý tým nejvyšší soutěže měl většinu času výraznou převahu, ale druholigový protivník ukázal velkou efektivitu, když ze čtyř šancí vytěžil tři branky. V sestavě Středočechů se dařilo zejména záložníkovi Skalákovi, který dal dvě branky. Třetí přidal z pokutového kopu útočník Wágner.

"Soupeř měl produktivitu opravdu velkou. Musíme si to rozebrat, abychom nedostávali tolik branek," řekl trenér Karel Jarolím, jenž dal v sestavě šanci dvěma devatenáctiletým stoperům Hůlkovi a Kochovi. "Od Navrátila víme, co čekat, tak jsme zkusili tuhle variantu. Oba ale potřebují hlavně sbírat zkušenosti," dodal zkušený kouč.

Přípravné zápasy

Baumit Jablonec - FK Varnsdorf 4:1 (2:0)
Branky: 74. a 82. Masopust, 2. Kopic, 37. Šabala - 72. Rudnytskyy.

Sestava Jablonce: V. Hrubý - Romera (60. Čížek), Pernica (60. M. Kysela), Beneš (60. Mišůn), F. Novák - Hübschman (60. Rossi), Greguš - Kopic (60. Masopust), M. Pospíšil (60. Mingazov), Crnkič (60. Moulis) - Šabala (60. Martin Doležal I). Trenér: Šilhavý.

Baník Ostrava - Spartak Myjava 2:0 (1:0)
Branky: 9. Kukec, 49. Baroš.

Sestava Ostravy: Pavlenka - Štěpán (71. Sukup), Frydrych, Kouřil, Lučič - Mensah (51. Mišák), Foltýn - De Azevedo (71. Sivrič), Kukec, Holzer (83. Jirásek) - Baroš (83. Narh). Trenér: Frňka.

Slavia Praha - Viktoria Žižkov 3:0 (1:0)
Branky: 13. a 66. Zmrhal, 64. Milan Škoda.

Sestava Slavie: Hrubeš - Mikula, Bílek, Fialka, Dostál - R. Hrubý (59. Boudjemaa), Deli (46. Baéz) - V. Vukadinovič (46. Prošek), Kenija (46. Piták), Zmrhal (78. Kodr) - Milan Škoda (70. Červenka). Trenér: Beránek.

FC Hradec Králové - GKS Katovice 1:1 (0:0)
Branky: 61. Rolko - 56. Goncerz z pen.

Sestava Hradce: T. Koubek - Holeš, Rolko, Plašil (23. Chleboun), P. Mareš - P. Černý (75. Zorvan), Halilovič (75. Shejbal) - Štípek, Čermák (62. Janoušek), Malinský (62. Vaněček) - P. Dvořák (69. Tito). Trenéři: Barborík a Pilný.

FK Mladá Boleslav - Táborsko 3:3 (2:2)
Branky: 8. a 34. z pen. Skalák, 61. Wágner z pen. - 37. Mráz, 42. Džafič z pen., 74. Surynek.

Sestava M. Boleslavi: Hruška - J. Kysela, Hůlka, Koch, Bořil - Ščuk (72. Šisler), Kúdela - Skalák (72. Zahustel), Vacek (72. Magera), Ďuriš (72. Končal) - Wágner (76. Subbotin). Trenér: K. Jarolím.

Bohemians Praha 1905 - Baník Sokolov 2:1 (1:1)
Branky: 33. Bratanovič, 69. Bartek - 40. Čada.

Sestava Bohemians: Švenger (46. Zlámal) - Pauschek, Škerle (46. Šmíd), Gajič, Šírl - Bratanovič (77. Cicman), Jindřišek (46. Bartek), J. Rada, Moravec (46. Mosquera) - M. Jarolím - Mikuš (61. Lietava). Trenér: Pivarník.

FK Teplice - Dynamo České Budějovice 1:3 (0:1)
Branky: 71. Ljevakovič - 29. Pešek, 88. Linhart, 90. Michal Škoda.

Sestavy:
Teplice: Grigar - Vondrášek (46. Chukwuma), Lüftner (46. Takács), Jablonský (46. Hošek), Krob - Ljevakovič, Vachoušek (60. Mozol) - Hora, Balázs (60. Táborský), Nivaldo (60. Salami) - Potočný. Trenér: Ščasný.
Č. Budějovice: Křížek - Janotka, Lengyel, Podstavek, Hanzlík - Benát (75. Volešák), Michal Škoda, Kladrubský - Varadi (85. A. Dvořák), Kalod (61. Linhart), Pešek (61. Chrien). Trenér: Urban.

Zbrojovka Brno - Šeriff Tiraspol 0:2 (0:1)
Branky: 18. a 58. Rebenja.

Sestava Brna: Hladký - Pašek (81. Šumbera), Jugas, Košťál, Keresteš - Zoubele (67. Slančík), Fischer (74. Malík), R. Buchta, Sýkora (81. Hyčka) - Vávra (61. Brigant), Čtvrtníček (61. Markovič). Trenér: Kotal.

Slovan Liberec - 1. FK Příbram 2:1 (1:0)
Branky: 40. Pavelka, 87. Fleišman z pen. - 85. Zápotočný.

Sestavy:
Liberec: O. Kolář - Sus, Pimpara, Sackey, Fleišman - Douglas (85. Karišik), Obročník (75. Ndiaye) - Hadaščok (90. Mudra), Pavelka, Frýdek - Bakoš (73. Luckassen). Trenéři: Kotrba a Csaplár.
Příbram: Boháč - Matějů, Zápotočný, Hájovský, Divíšek - Jiří Mareš (46. Suchan), Hnaníček, Fillo, Pilík, Krameš - Řezníček (68. Bednář). Trenér: Tobiáš.

1. FC Slovácko - Olimpik Doněck 0:0

Sestava Slovácka: Heča - Kuncl (70. Reinberk), T. Rada, Břečka, Šimko - Hlúpik (63. Diviš), Kalouda (67. Valenta), Šumulikoski, Trávník (67. Havlík), Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.

Vysočina Jihlava - MFK Chrudim 2:0 (2:0)
Branky: 19. a 23. Mešanovič.

Sestava Jihlavy: Jaromír Blažek - Marek, Tlustý, J. Krejčí (72. Kryštůfek), Hybš (72. Batioja) - Štěpánek, Kučera (72. Přeučil) - Kliment (72. Fulnek), Šulek, Vaculík (72. Marcin) - Mešanovič (60. Harba). Trenér: Klusáček.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud