23. srpna 2018 • 18:30

Rada slavil šedesátiny: Splnil jsem si vše. Hlavně, že jsem se toho dožil

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šedesáté narozeniny oslavil v úterý aktuálně jablonecký trenér Petr Rada. Ten má za sebou úspěšnou kariéru ligového fotbalisty, trenérské kariéře se věnuje dvacet let. Vedl například Slavii, Spartu ale i národní tým. Ke svému jubileu obdržel trenér i gratulaci od šéfredaktora deníku Sport Lukáše Tomka.



Trenér fotbalového Jablonce Petr Rada v úterý oslavil šedesátiny. Bohatou hráčskou i trenérskou kariéru úspěšný kouč popsal jednoduše. „Ve sportu, kterému jsem obětoval téměř celý život, jsem si splnil vše. Trénoval jsem ty nejlepší kluby u nás i reprezentaci, do té jsem se dostal také jako hráč. Jediné, co se mi asi nesplní, je trénování Dukly. Nevedl jsem tým, v němž jsem většinu kariéry hrál. Ale mám tam syna (Filip Rada, pozn. red.), takže jí budu vždy fandit," prozradil Rada.

Dárek dostal i od svých svěřenců, kteří v doposud posledním ligovém kole porazili Slavii 2:0. „Samozřejmě je to pěkný dárek, ale tím největším je skutečnost, že jsem se šedesátky vůbec dožil. V tomto zápřahu je to těžké. Je ale pravda, že sportovní úspěch je asi vždy nejlepší dárek," pokračoval.

SESTŘIH: Slavia - Jablonec 0:2. První ztráta favorita, Škoda nedal penaltu
Video se připravuje ...

Zkušený trenér slaví své narozeniny 21. srpna, tedy přesně na výročí dne okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy, v roce 1968 mu přitom bylo deset let. „Těší mě, že o tom hodně lidí ví. Toto datum je dobře zapamatovatelné, moc nás už není. Co se týče mých narozenin, není to o tom, jestli mě někdo má rád, nebo ne, jedná se spíš o zdvořilost," dodal.

Petr Rada má za sebou mnoho úspěchů. Jako hráč bojoval v české lize za pražskou Duklu, Blšany a Bohemians. Hrával také v Německu, oblékal dres Fortuny Düsseldorf, Rot-Weiss Essen a SSV Jahn Regensburg, 87 zápasů odehrál také za kanadské Toronto. 

Jako trenér vedl přední české celky, mezi které patří Sparta, Slavia, Jablonec, Liberec, Teplice, Plzeň, Jihlava i Příbram. Stanul také na lavičce národního týmu, přičemž debutoval na stadionu Wembley v přátelském utkání proti domácí Anglii, se kterou Češi remizovali 2:2. Vyrovnávací branku přitom obdrželi až v 92. minutě.

Petr Rada slavil šedesát a dostal dárek od Deníku Sport: Už jsem si splnil vše
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud