Jan Vacek
27. července 2020 • 12:00

Karabec, Fortelný a spol. už trénují se Spartou. Připojí se i Minčev

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

O víkendu si střihli minikemp reprezentační jednadvacítky, v pondělí už se hlásili trenérovi Sparty Václavu Kotalovi. Do letní přípravy Letenských se čerstvě zapojili mladíci Adam Krababec, Filip Havelka, Jan Fortelný, Dominik Plechatý a Hugo Jan Bačkovský. S týmem se připravuje už i Matěj Polidar. Velmi brzy se pak podle informací webu iSport.cz zapojí i letní posila Martin Minčev.



Byl to hodně nezvyklý pohled, když Sparta v pátek odpálila přípravný kemp na nový ročník. V areálu strahovské akademie se prohánělo pouze patnáct hráčů do pole, s ohledem na poslední roky nezvykle nízký počet.

V pondělí ovšem Pražané výrazně doplnili stavy. Z kempu reprezentační jednadvacítky se vrátila celá řada hráčů. Kotal může nově pracovat i se záložníky Adamem Karabcem, Janem Fortelným, Filipem Havelkou, stoperem Dominikem Plechatým a brankářem Hugo Janem Bačkovským.

Součástí áčka už je taky Matěj Polidar, jenž sezonu strávil na hostování v Příbrami. Za normální situace by mladý ofenzivní fotbalista ještě nabíral síly na dovolené, s ohledem na předčasné ukončení skupiny o záchranu se ale ke spoluhráčům mohl připojit už nyní.

Velmi brzy skočí do tréninkového kolotoče i letní posila Martin Minčev. Bulharský reprezentant přicestoval o víkendu do Prahy, v pondělí musí podstoupit nezbytné fyzické testy. Následně se definitivně připojí k novým parťákům.

„Jedná se o velmi dobře fyzicky a rychlostně vybaveného hráče, chce dávat góly. Trenéři budou mít možnost využít jeho přednosti na více pozicích v ofenzivě. V budoucnu může mít pro náš tým velkou cenu na obou křídlech i v útoku,“ prohlásil na adresu Minčeva sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Devatenáctiletý talent odehrál za Černo More Varna dohromady 74 utkání, ve kterých nastřílel deset branek a připojil osm asistencí.
Se Spartou stále trénuje i stoper Dávid Hancko, jenž je v klubu na hostování do konce července. Letenští nadále vyjednávají s Fiorentinou o možném přestupu.

Aktuální kádr Sparty

Brankáři: Milan Heča, Dominik Holec, Florin Nita, Hugo Jan Bačkovský
Obránci: Dávid Hancko, Matěj Hanousek, David Lischka, Filip Panák, Dominik Plechatý, Michal Sáček, Lukáš Štetina, Andreas Vindheim
Záložníci: Bořek Dočkal, Jan Fortelný, Filip Havelka, Adam Hložek, Adam Karabec, David Moberg Karlsson, Ladislav Krejčí, Srdjan Plavšić, Michal Trávník, Martin Minčev
Útočníci: Lukáš Juliš, Libor Kozák, Benjamin Tetteh, Matěj Polidar

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Václav Kotal: Úspěšný a uznávaný trenér i obchodník na burze
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Sparta zahájila přípravu s Hanckem, ale bez Kangy
Video se připravuje ...

Dotazník Václava Kotala: Co rád jí, co ho naštve a kam pojede na dovolenou?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud