Jonáš Bartoš
15. července 2023 • 04:40

Boj o základ v Plzni: sprinter Jirka i nový tvůrce, kdo ještě musí přidat?

Vstoupit do diskuse
2
  • Video se připravuje ...

    PŘÍMO Z RAKOUSKA | Plzeňští fotbalisté v sedmi přípravných duelech ani jednou neprohráli, pod trenérem Miroslavem Koubkem pilují velmi zajímavý, ofenzivní styl. V početném kádru stále není jasné, kdo se postaví do základní sestavy na startu ostré sezony. Kdo si o místo řekl v páteční generálce s Kodaní (3:2) a kdo naopak musí přidat?

  • Řekl si o základ: sprinter Erik Jirka

    Během svých 68 minut stihl pět, možná šest střel na bránu. Velmi rychlý, velmi aktivní. Když ho dokáží včas najít techničtí polaři, těžko se zastavuje. Rozjel akci před prvním Kopicovým gólem, neustále soupeři zatápěl. Potvrdil, že během přípravy nabral solidní formu a říká si o vyšší vytížení, než měl pod Michalem Bílkem.

  • Řekl si o základ: tvůrce Adam Vlkanova

    Miroslav Koubek vymyslel exhradeckému kapitánovi novou roli. Vlkanova se zatáhl do středové trojky, proti Kodani mu zápas sedl po boku Lukáše Kalvacha a Ibrahima Traorého. Výborně otáčel hru dlouhými, přesnými míči, nabízel se do kombinace a bez problémů držel balon. Před Kopicovým úderem skvěle vyslal do úniku Erika Jirku.

  • Řekl si o základ: bojovník Tomáš Chorý

    Na plzeňského dlouhána tlačí Rafiu Durosinmi, ofenzivní lídr Viktorie v boji o základ zabral v pravý čas. Proti Kodani odvedl spousty práce, precizní hlavičkou dostal svůj tým do vedení. Po zákroku na něj mohla Viktoria kopat penaltu, sudí ale standardku vytáhl za hranici vápna.

  • Musí přidat: Jindřich Staněk hledá jistotu

    Pozici jedničky si pravděpodobně udrží, zatím ani není na obzoru nabídka, která by gólmana zlákala do zahraničí. Proti Kodani inkasoval jednou po zmatcích ve vápně, balony pod tlakem soupeře často odkopával vzduchem nepřesně. Do epesní formy, v jaké táhl Plzeň k titulu a do Ligy mistrů, Staňkovi ještě něco schází.

  • Musí přidat: nepřesný Rafiu Durosinmi

    V přípravě zatím velmi chválený, generálka proti silné Kodani mu ale nesedla. Durosinmi se dlouho vůbec nedostal do hry, v nejlepší pozici při hlavičce mířil hodně vedle, míč se mu v alpském sluníčku ztratil a nedokázal správně zasáhnout. V minisouboji o základ s Tomášem Chorým proti dánskému šampionovi prohrál.

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud