Jonáš Bartoš
31. července 2023 • 18:00

Plzeňské opory z formy: nulový Chorý, uhašený Bucha i trápení Vlkanovy

Vstoupit do diskuse
12
  • Video se připravuje ...

    Dá se to říct o většině týmu. Pohoda z povedené přípravy v plzeňské kabině rychle vyprchala, tři soutěžní zápasy dopadly bez kýžené výhry. Teplice, Drita a v neděli Hradec, jediný vstřelený gól. Trenéři zkoušeli různé hráče, různá rozestavení, ale soužení týmu trvá. Kdo se nejvíc trápí? Často zkušení hráči, kteří v minulosti tým táhli, ale už od jara jde jejich forma a psychická pohoda dolů.

  • Adam Vlkanova (28), útočník

    Odehrané zápasy: 3
    Minuty: 156
    Bilance: 0+0
    Střely/na bránu: 3/1
    xG: 0,2

    Trenér Miroslav Koubek mu určil novou roli, svěřil dostatek prostoru. Věřil, že mu to tvořivý ofenzivní hráč stejně jako v Hradci vrátí výkony na hřišti. Vlkanova naskočil do všech tří zápasů, ale ve všech se trápil. Ve středové trojici i naposledy proti mateřskému klubu o patro výš. Na drobném šikulovi se podepisuje slabší forma a z ní plynoucí nervozita. Balony mu odskakují, vůbec se nedostává do koncovky. Místo v základu si na těžkou odvetu proti Dritě pravděpodobně neudrží.

    Plzeň - Zlín: Naprosto nehlídaný Vlkanova se pohodlně trefil hlavou, 3:0
    Video se připravuje ...

  • Pavel Bucha (25), záložník

    Odehrané zápasy: 3
    Minuty: 173
    Bilance: 0+0
    Střely/na bránu: 7/3
    xG: 0,46

    Aktuálně bojuje o základ, trenéři ho chtějí víc vidět v zakončení a v poslední třetině hřiště. Bucha je na place aktivní, neschovává se, dokáže hru oživit. Jenže je to z jeho strany pomalé, často volí přihrávky dozadu. Ke střelám se dostával, jenže buď jeho slabé pokusy končily v náručí gólmana, nebo jako s Dritou pálil v dobré pozici vysoko nad. Proti Dritě týmu zavařil šílenou hrubkou v rozehrávce. Roli může hrát i psychika, přibývající nezdary hasí snahy kvalitního polaře.

    Baník - Plzeň: Další tutovka Viktorie! Bucha si vylámal zuby na Letáčkovi s Bitrim
    Video se připravuje ...

  • Tomáš Chorý (28), útočník

    Odehrané zápasy: 3
    Minuty: 176
    Bilance: 0+0
    Střely/na bránu: 5/2
    xG: 0,78

    Po Teplicích se vrátil do základu, ale ani v jednom z ligových zápasů nebyl dlouhé pasáže ve hře. Přitom neustále dře, vybojuje spousty balonů. Dokáže být platný v kombinaci, pro mužstvo by na place padl. Jenže to hlavní dvoumetrovému ranaři schází. Podobně jako na jaře se nedokáže gólově prosadit, hlavně s Dritou se dostal do několika zajímavých situací. Potřebuje se chytit, aby navázal na minulý podzim, kdy Plzeň naopak svými zásahy táhl.

    Plzeň - Teplice: Chorého galaktické nůžky fenomenálně vytáhl Mucha
    Video se připravuje ...

  • Rafiu Durosinmi (20), útočník

    Odehrané zápasy: 3
    Minuty: 170
    Bilance: 0+0
    Střely/na bránu: 2/0
    xG: 0,22

    Od dvacetiletého bombarďáka se čekají velké věci. Durosinmi se ale na startu sezony příliš nechytá. Za 170 minut ani jednou nevystřelil na bránu, obránci si ho bez problémů hlídají. Snaží se pracovat pro mužstvo, ale zatím zůstává za svým potenciálem. V mladém věku se nejspíš ještě musí srovnat s vysokými nároky, jaké jsou na útočníky v Plzni kladeny. Aktuálně nemá formu ani na základní sestavu, natož na zajímavé nabídky ze zahraničí.

    Pracovitý tank i ladný zabiják: Šádkova krádež roku, která dodnes mrzí Slavii
    Video se připravuje ...

  • Jan Sýkora (29), záložník

    Odehrané zápasy: 3
    Minuty: 260
    Bilance: 0+0
    Střely/na bránu: 3/1
    xG: 0,48

    V nouzi zalezl na levou stranu obrany, svůj standard si odehraje. Nechybuje, ale od hráče jeho kvalit se čeká víc. Zatím z jeho levačky nelétají potřebné kvalitní centry i standardky, nedostává se tolik k podpoře ofenzivy. Přitom kvalitní hra po stranách byla vždy plzeňskou doménou a je jedním z klíčů, jak překonávat pevné obranné bloky. Navíc Sýkora dokáže být produktivní, má kvalitní zakončení, které trápící se Viktoria zoufale potřebuje.   

    Plzeň - Hradec Králové: První tutovka Viktorie, Sýkoru ale vychytal Bajza
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

Vstoupit do diskuse
12

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud