5. února 2024 • 12:33

Zlaté Moravce v Edenu: Historický zápas! Pomáhal i virtuální trdelník

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

V generálce Slavie na jarní part sezony šla čistě sportovní stránka bokem. Zápas proti Zlatým Moravcům (4:1) byl mnohem více společenskou a dobročinnou událostí. Fanoušci slovenského celku označili duel za „druhý největší v historii klubu“, výtěžek z něj pak poputuje na Ukrajinu. „Jen na vstupném jsme vybrali milion korun,“ informoval Jaroslav Tvrdík. Finanční pomoc ještě rozšíří peníze z doprovodných aktivit, jako byla například koupě „virtuálního trdelníku“.



Ještě pár týdnů zpátky ale bylo vše jinak. Slavii měl před víkendovým startem FORTUNA:LIGY prověřit bratislavský Slovan, jenže…

Klub z hlavního města východních sousedů sehrál přípravný zápas s Dynamem Moskva, což nesli funkcionáři v Edenu nelibě a měření sil se Slovanem odřekli. Příležitost dostal FC ViOn Zlaté Moravce, který se sám přihlásil na sociálních sítích.

Pro poslední celek slovenské ligy i jeho fanoušky se jednalo o skutečný svátek. „Všechno se děje z nějakého důvodu a my jsme velmi rádi, že to takhle vyšlo,“ okomentovala situaci jedna z fanynek ViOnu. „Palec nahoru pro Slavii i pro ViOn,“ přihodil další z příznivců slovenského týmu, kterých do Edenu dorazilo až několik stovek.

„Přijeli jsme autobusem, cesta byla výborná, rychlá a veselá,“ neskrýval nadšení další z fandů Zlatých Moravců. Zápas se prý zapíše do historie klubu: „Myslím, že je to pro Moravce druhý největší zápas v klubové historii.“ Tím vůbec největším však zůstává téměř 17 let starý dvojzápas druhého předkola Poháru UEFA (dnes Evropské ligy) se Zenitem Petrohrad.

SESTŘIH: Slavia - Zlaté Moravce 4:1. Rozhodnuto v generálce bylo už po půlhodině
Video se připravuje ...

Příznivci Zlatých Moravců si fotbalový svátek užili dosyta. Slavia sice šla s kvalitou soupeře dolu, na druhou stranu ale jasně pokračovala v již dříve nastolené klubové politice, když opět vyjádřila Ukrajině podporu. „Jen na vstupném jsme vybrali milion korun. K tomu peníze z doprovodných aktivit,“ uvedl na sociální síti X Jaroslav Tvrdík. Mezi ony doprovodné aktivity zařadila Slavia i možnost koupit si „virtuální trdelník“.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud