6. března 2024 • 16:36

Liga očima fanoušků: Bořil chodí na hřiště jen provokovat. Baník už musí...

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
4
  • Video se připravuje ...

    Český fotbal má za sebou očekávaný týden, který nabídl hned dvě derby pražských „S“. Lépe z nich vyšla Sparta, která postoupila v MOL Cupu a v lize po nedělní remíze 0:0 udržela čtyřbodový náskok na Slavii. Plzeň uspěla v Pardubicích, Baník vyhrál ve Zlíně a Bohemians přivezli bod z Olomouce. Jaká je aktuálně v táborech fanoušků předních českých klubů nálada? Projděte si tradiční sloupky.

  • SPARTA PRAHA

    Taktické pokyny úspěšně zničily fotbal

    Kdyby Haraslín proměnil šanci zkraje nedělního derby, mohl být další průběh alespoň trochu důstojný. Ale to, co oba týmy evidentně svázány taktickými pokyny předváděly, bylo mimo realitu. Soupeř zatažený na svoji polovinu, bez snahy po presinku, a naše pomalé hledání skuliny v jeho sevřených šicích, to byla nuda. Skalní fandové vydrželi až do konce, doufajíce, že už to může být jenom lepší. Druhá půle pokračovala ve stejném duchu, pouze okořeněna více fauly. V nich hlavní roli sehrál Bořil, který na hřiště chodí pouze proto, aby provokoval a filmoval, a za nás hloupě oplácející Preciado. Sudí, který utkání zvládl, i v tomto případě rozhodl správně, já bych postiženého „filmaře“ navíc ocenil žlutou kartou. Konec byl ještě vylepšen tím, že hráčem utkání byl vyhlášen brankář rivala, který, světe div se, kryl jednu střelu za celý zápas. Radost z takového utkání mohli mít pouze pozorovatelé soupeřů v pohárových utkáních. Naštěstí v nich se hraje hlavně fotbal, a tam jsme několikrát ukázali, že kopat do míče, místo do soupeře, umíme.

    MILOŠ KOLÁŘ. 72 let, fotbalový důchodce

    SESTŘIH: Sparta - Slavia 0:0. Opatrné derby a vyloučený Preciado
    Video se připravuje ...

  • SLAVIA PRAHA

    Další derby ztracené vlastními chybami

    Obě derby skončila pro Slavii neúspěchem, jakkoli na to ligové možná v klubu nahlížejí trošku jinak. V pohárovém jsme jako obvykle měli soupeře na lopatě a nechali jsme jej vyhrát kombinací vlastních fatálních chyb a VARem nalezené penalty. Tento scénář se poslední dobou v derby opakuje až příliš často, takže vlastně není divu, že k tomu ligovému Slavia tentokrát nastoupila jinak. Je pro mě nepochopitelné, že hráči nenaleznou pohodu ani při vedení 2:0 a v situaci, kdy se hosté skoro nemůžou dostat za polovinu hřiště. Kdy jindy by měli slávisté v klidu dohrát zápas do konce? V nedělním zápase bylo znát, že oběma týmům stačí bod. U domácích to bylo pochopitelné, je remíza významně posunula k titulu. Slavii nevýhra posunula do situace, kdy se musí spoléhat na ztráty soupeře, který doposud v lize mimo vzájemná utkání ztratil body ve dvou zápasech z jedenadvaceti. To není příliš optimistická vyhlídka. Alespoň že Jindřich Staněk se konečně uzdravil a vypadal v zápase velmi dobře.

    ONDŘEJ KREML. 41 let, vědecký pracovník

    Slavia na Letné? Trochu jako v Barceloně, říkají Saňák a Dostálek. Zaparkoval Trpišovský autobus?
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ

    Nejde nosit nos nahoru, dáme si pozor

    Poručíme větru dešti, i tu mlhu rozfoukáme, slibovali kdysi komančové. Nepovedlo se jim to a v Jablonci to také nikdo nedokázal. Tam se už dala zažít zima i skoro v létě. Takže pohár máme odložen, nedá se nic dělat. Pokud ho chceme, musíme stejně vyhrát a je jedno, kdy to proběhne. V sobotu na novém stadionu v Pardubicích nám vše hrálo do karet. Soupeř v křeči, a ještě se ihned po výkopu poslal do deseti. Co chceš víc? Hned jsme toho náležitě využívali, vozili soupeře na kolotoči, pouze ta branka chyběla. Potom padly v krátké době tři a vypadalo to, že je po zápase. Omyl, velký omyl pánové. Nejde nosit nos nahoru, soupeř se zbláznil a já jen zíral, jak mu to šlo i v deseti. Hele, body jsou doma, nicméně si myslím, že některé jedince nemohl trenér pochválit. Naštěstí se to stalo včas a ztrátu nás to nestálo. Příště si určitě dáme pozor. Teď se uvidí. Ve čtvrtek Ženeva, v neděli Sparta. Jsem moc zvědav, oba soupeři jsou v laufu a ani my nedáme kůži zadarmo. Těšme se na dobrý fotbal. Čest královně Viktorce, zvykejme si. Dobře už tady bylo...

    KOVI. 56 let, koordinátor distribuce

    SESTŘIH: Pardubice - Plzeň 2:3. Zářil Šulc, v oslabení domácí sahali po bodu
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905

    Bod beru, fotbal musel bavit

    Výlet do Olomouce ve mně nevzbuzoval nějaká velká očekávání. Domácí vyměnili trenéra a minimálně první zápasy tento efekt většinou funguje. Hned v úvodu ovšem Erik Prekop vyslal přihlášku o gól kola a zároveň se dostal do zápasového módu, kdy je ho plné hřiště. Motivovaný, důrazný, chce každý balon a nebojí se s ním něco udělat. Zároveň nebyl tak na hraně červené karty, jak to občas umí. Jestli mají Bohemians poslední zápasy s něčím problém, tak inkasují poměrně laciné branky, kterým lze předcházet. Na Hané nevyjímaje, a tak remízu 2:2 beru jako fajn bod. Ve druhém poločase fotbal nahoru dolů musel diváky bavit. Co mě mrzí, to musím přiznat, že se mi aktuálně nedaří dostat na vlnu s trenérem Veselým. Často jeho taktické prvky chápu, tuším, co zamýšlí a proč vybral danou sestavu. Teď ne. Mám dojem, že často střídáme pozdě. Za pět minut s utkáním už moc udělat nejde a to jsou pasáže, kdy soupeře ždímeme a gól visí ve vzduchu. Nicméně při pohledu na lavičku je jasné, že Jarda rozhodně ví, co dělá. Klokani bojují!

    VÍT LUKEŠ. 31 let, živnostník

    SESTŘIH: Olomouc - Bohemians 2:2. Naděje, ale bez výhry. Saňákův debut na půli cesty
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA

    V Boltově pomníku už musíme vyhrát!

    Na 1400 oddaných chacharů se vydalo na oblíbený výjezd do nedalekého Zlína. Nevěděl jsem, co od zápasu očekávat. A trochu jsem měl z utkání obavy, i vzhledem k výkonům a výsledkům místních Ševců, kteří to se záchranou myslí očividně vážně. Až na pár výjimek jsme ale měli celý zápas pod kontrolou, domácí si vytvořili dvě „pološance“. Středová trojice a Ewerton, to byla v neděli velká kvalita. Nebýt nemohoucnosti v zakončení, mohlo to být s rozdílem třídy. Tak snad jsme si góly nechali na sobotu.

    Se vždycky nepříjemnou Sigmou nám budou chybět vepředu jak Tanko, tak Adediran. Doufám, že se dá do kupy jeden z dvojice útočníků Kubala – Klíma. Nadějného útočníka z mládeže u nás nevidím (stejně pochybuji, že by dostal šanci), tak snad to dáme nějak dohromady. Hlavně je už třeba konečně potvrdit body zvenku a ve vyhnanství (Boltově sportovním pomníku) urvat tři body. Ta domácí nepříznivá série už trvá příliš dlouho! Pryč z vyhnanství, zpátky na Bazaly!

    DAVID LIVEČ. 43 let, vedoucí prodeje

    SESTŘIH: Zlín - Baník 0:1. Skvělého Dostála překonal jen oslavenec Juroška
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud