26. listopadu 2020 • 20:45

Liberec – Hoffenheim 0:2. Hosté rozhodli v závěru, šance na postup spadly

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovanu Liberec prohráli v Evropské lize s Hoffenheimem 0:2 a jejich šance na postup už jsou jen v oblasti teorie. První gól zápasu dal čtvrt hodiny před koncem Christoph Baumgartner, jehož střela propadla Filipu Nguyenovi, vítězství potvrdil Kramarić z penalty po ruce Kamsa Mary. Hosté, kteří dorazili na sever Čech dvě hodiny před výkopem, mají vyřazovací část jasnou.



Góly

Domácí:

Hosté: 77. Baumgartner, 89. Kramarić

Sestavy

Domácí: Nguyen – Koscelník, Kačaraba, Jugas, Mikula (C) – Mara (90. Beran), Chaluš (83. Rondić) – Pešek (83. Matoušek), Sadílek, Mosquera – Júsuf Hilál (70. Rabušic).

Hosté: Baumann (C) – Bogarde, Nuhu, Nordtveit, R. Sessegnon (46. Skov) – Rudy (61. Bebou) – Gaćinović, Grillitsch (78. Samassékou), Baumgartner (78. Geiger) – Beier (61. Kramarić), Klauss.

Náhradníci

Domácí: Hasalík, Knobloch, Rabušic, Nešický, Matoušek, Rondić, Beran, Fukala, Hromada

Hosté: Pentke, Geiger, Bebou, Samassékou, Kramarić, Skov, John, Posch

Karty

Domácí: Mikula, Mara, Koscelník

Hosté: Bogarde, Gaćinović, Nordtveit, Skov

Rozhodčí

Brisard – Pages, Debart (všichni FRA)

Stadion

Stadion U Nisy, Liberec

Severočeši německému celku nedokázali oplatit tři týdny starou porážku 0:5 z úvodního vzájemného duelu, v němž kvůli koronaviru postrádali až 15 hráčů. Hoffenheimu opět chyběl zraněný český obránce Pavel Kadeřábek. Zápas se kvůli opatřením proti covidu-19 v zemi hrál bez diváků.

Liberec utrpěl ve skupině třetí prohru po sobě a na třetím místě tabulky má tři body za úvodní vítězství nad Gentem, na jehož půdě se představí za týden. Na druhou Crvenou zvezdu ztrácí Slovan dvě kola před koncem šest bodů, a protože v Bělehradě utrpěl debakl 1:5, má už jen teoretickou šanci na postup.

Do vyřazovací fáze projdou dva celky, Hoffenheim si už účast v jarních bojích po dnešním vítězství zajistil. Slovan hraje v pohárech skupinu popáté v historii a postoupil jen v ročníku 2013/14.

Liberec na rozdíl od úvodního vzájemného duelu v Německu už mohl nasadit uzdravené opory. Na lavičku Slovanu se také vrátil trenér Hoftych, který při pátečním ligovém derby s Jabloncem scházel kvůli úmrtí v rodině. Liberecký kouč vsadil na rozestavení s pěti obránci, jeho protějšek Hoeness dal šanci několika hráčům, kteří nepatří do základní sestavy.

Severočeši vstoupili do utkání aktivně. Po deseti minutách sice začal přebírat iniciativu favorit, ale domácí dobře bránili a v první polovině úvodního dějství nepouštěli soupeře do šancí. Až po půlhodině po rohovém kopu dorážel Baumgartner a libereckého brankáře Nguyena zachránila tyč. Minutu před pauzou pak domácí gólman vytáhl Klaussovu hlavičku.

V 52. minutě Nguyen nedosáhl na centr, ale balon odkopl Jugas. V 71. minutě po standardce nacentroval Koscelník a na zadní tyči promáchl v těžké pozici Chaluš.

Hoffenheimu, který rovněž postihl koronavirus a v reprezentační pauze dokonce musel do karantény, se příliš nedařilo. Přesto nakonec 12. tým bundesligy otevřel skóre. Bogardeho centr v 77. minutě si ve vápně zpracoval Baumgartner a přes Nguyenovy rukavice dostal míč do sítě.

Liberec si po inkasované brance vytvořil chvilkový tlak. V 85. minutě střídající Rabušic z úhlu napálil gólmana hostů a následnou Marovu dorážku zblokoval Nuhu.

Na opačné straně střídající Bebou vystřelil s tečí těsně vedle. Po následném rohu zahrál rukou ve vápně Mara a střídající kanonýr Kramarič z penalty z 89. minutě nezaváhal.

Z V R P Skóre B
1. Hoffenheim 6 5 1 0 17:2 16
2. CZ Bělehrad 6 3 2 1 9:4 11
3. Liberec 6 2 1 3 4:13 7
4. Gent 6 0 0 6 4:15 0
FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud