18. srpna 2022 • 20:50

Slovácko - AIK Stockholm 3:0. Skupina KL je blízko! Trefil se i Petržela

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovácko má blízko do skupiny Konferenční ligy! Historický postup si celek z Uherského Hradiště přiblížil parádním domácím představením proti AIK Stockholm. Úvodní duel vyhráli svěřenci Martina Svědíka nad švédským soupeřem 3:0. V prvním poločase se trefil Milan Petržela, ve druhé půli přidali další góly v rozmezí čtyř minut Vasilij Sinjavskij a Petr Reinberk.



Odveta se bude hrát za týden na stadionu v Solně poblíž Stockholmu. Postupující tým dostane za účast ve skupině prémii 2,94 milionu eur (72 milionů korun), pro vyřazené mužstvo účinkování v této pohárové sezoně skončí.

Tým z Uherského Hradiště, který spadl do play off Konferenční ligy po vyřazení v Evropské lize od Fenerbahce Istanbul (0:3 a 1:1), usiluje o premiérový postup do skupiny evropského poháru. AIK Stockholm v předkolech Konferenční ligy vyřadil Vorsklu Poltava a Škendiji Tetovo.

Slovácko nastoupilo i s uzdraveným tvůrcem hry Havlíkem a už po 15 vteřinách se do šance dostal Reinberk, nezamířil však přesně. Domácí tým si udržoval územní převahu a snažil se proniknout za záda elastické obrany Seveřanů. V 8. minutě se to povedlo Petrželovi, nicméně devětatřicetiletý veterán se ke koncovce nedostal.

Hosté vyráželi do rychlých brejků a v 10. minutě po spolupráci obou útočných hrotů jen těsně nedosáhl na Guidettiho přihrávku pár metrů před brankou Stefanelli. Po Larssonově rohu hlavičkoval do koše gólmana Ngyuena Collins.

Hráči Slovácka děkují svým fanouškům za podporu
Hráči Slovácka děkují svým fanouškům za podporu

Domácí celek se vedoucího gólu dočkal ve 28. minutě. Po levé straně utekl Holzer, po zemi odcentroval do šestnáctky, kam si naběhl Petržela a střelou k tyči otevřel skóre. Tlak Slovácka poté zesílil, ve 37. minutě byl druhému gólu blízko opět Petržela, v poslední chvíli mu střelu zblokovala obrana hostí. Ve 44. minutě nastřelil Petržela po Holzerově centru břevno.

Po přestávce tlak Slovácka nepolevil, naopak. Těsně nad opět pálil neúnavný Petržela, švédský gólman měl plné ruce práce s dělovkou Havlíka, mezi tyče se nevešla Kalabiškova střela.

Do aktiv úporně bránícího celku AIK se vešla jen střela Stefanelliho z 55. minuty, s níž si Nguyen poradil.

S přibývajícím časem se hosté z drtivého tlaku vymanili, nicméně druhý gól do jejich sítě obstarali střídající hráči Slovácka. Kohút na hranici ofsajdu poslal míč před branku, kde jej do sítě uklidil Sinjavskij. Vzápětí se stadion rozburácel potřetí, když si gólman Nordfelt srazil za záda střílený Reinberkův centr.

Góly

Domácí: 28. Petržela, 77. Siňavskij, 81. Reinberk

Hosté:

Sestavy

Domácí: Nguyen – Reinberk, Hofman, Kadlec /C/, Kalabiška (85. Dúskí) – Petržela (85. Tomič), Trávník (76. Kohút), Daníček, Havlík, Holzer (70. Siňavskij) – Mihálik (76. Šašinka)

Hosté: Nordfeldt – Lustig, Papagiannopoulos, Sichenje (46. Mendes) – Ring (74. Bahúí), Larsson /C/, A. Ajári (57. al-Búzídí), Husajn, Björnström – Guidetti, Stefanelli (82. Fatah)

Karty

Domácí: Trávník

Rozhodčí

Fesnic – Avram, Cerei (ROU)

Stadion

Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště

Návštěva

6032 diváků

1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud