iSport.cz
2. srpna 2022 • 20:52

Tiraspol - Plzeň 1:2. Cenná výhra v boji o LM! Skvělý Staněk, rozhodl Bucha

Autor: iSport.cz, inf, Jonáš Bartoš
Vstoupit do diskuse
13
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně výborně vstoupili do 3. předkola Ligy mistrů. V úvodním zápase s Šeriffem Tiraspol otočili nepříznivý vývoj a z Kišiněva, kde se duel kvůli bezpečnostním hlediskům odehrál, si vezou výhru 2:1. Pět minut po inkasovaném gólu z penalty měla Viktoria po zásahu VAR stejnou výhodu - a Tomáš Chorý nezaváhal, v 55. minutě pak strhl vedení na stranu hostů hlavičkou z dorážky Pavel Bucha. Odveta se hraje za týden v Plzni.



Solidně zaplněný stánek v Kišiněvě, kde v azylu hraje evropské zápasy moldavský šampion, sledoval od prvních minut ostrý, ale svižný fotbal. Výživná byla pětiminutovka v závěru druhého poločasu – nizozemský sudí Danny Makkelie nařídil hned dvě penalty!

A obě správně. Ve 36. minutě hlavičkoval Sýkorovi do ruky Pernambuco a hlavní arbitr bez váhání ukázal na bílý puntík. Rozvášnění fanoušci v Kišiněvě radostí téměř zbořili stadion, Rasheed suverénním pokusem do šibenice proměnil.

Domácí radost trvala necelých pět minut – na druhé straně selhala domácí obrana, do vápna vtrhl Milan Havel a padl po souboji s gólmanem. Zatímco oba aktéři celé akce leželi při ošetřování na zemi, rozhodčí Makkelie se běžel podívat na video – VAR funguje v zápasech třetího předkola Ligy mistrů vůbec poprvé a hned se českému mistrovi hodil.

Sudí u monitoru při opakovačce dobře viděl, že domácí gólman Abalora nechal v souboji ruku, kterou srazil pronikajícího Havla. Míč si vzal Tomáš Chorý a podobně jako Rasheed suverénně proměnil.

Viktoria se musela neustále držet na pozoru, domácí hned po přestávce vystupňovali tempo. V padesáté minutě se Tejan prodral kolem Pernici a srazil ho až za cenu žluté karty kapitán Lukáš Hejda, následný přímý kop Pernambuka bravurně zlikvidoval Staněk a vytáhl míč na roh. Gólman Viktorie svému týmu opět výrazně pomáhal, předvedl i několik dalších velmi těžkých zákroků.

Plzeň přežila kritickou desetiminutovku a naopak ona udeřila. V 56. minutě Tomáš Chorý vyhrál hlavičkový souboj před gólmanem po centru od Mosquery, uhrál míč na Buchu a ten hlavou obloučkem trefil konečnou výhru hostů.

Polař Viktorie vyšperkoval svůj takřka dokonalý výkon, jímž tentokrát předčil i kolegu ze středu zálohy Lukáše Kalvacha. Západočeši udrželi nebezpečného soka na uzdě, jehož tlak postupem minut značně ustupoval. Výhra 2:1 znamená kvalitní výsledek pro odvetu v Doosan Areně.

Plzeň může o Lize mistrů snít zase o něco víc. V případě postupu do play off  o postup do hlavní fáze by Viktoria narazila na lepšího z dvojice Karabach – Ferencváros. Což je sice těžká, nicméně opět hratelná dvojice soupeřů...

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
13

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud