22. června 2010 • 16:00

Hulváte Weissi, nastal čas odejít, volají Slováci

Autor: qp
Vstoupit do diskuse
24
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vulgární a nechutný! Trenéra slovenské reprezentace Vladimíra Weisse doprovázejí po pondělním výbuchu různé přívlastky. Na druhý den slovenští novináři, kteří byli označeni za vyj*bané buzeranty, dokonce vyzvali kouče k rezignaci.



V hlavě Vladimíra Weisse začal vztek pěnit už minulou sobotu, kdy podrážděně zareagoval na otázku reportéra agentury Reuters.

Vladimír Weiss si při zápase s Paraguayí příliš radosti neužilFoto Reuters

Ten chtěl přitom odpověď na jednoduchou otázku, jaké je to trénovat svého syna a jestli si zaslouží místo v týmu. Weiss okamžitě zvedl hlavu a zvýšil hlas. „Co rýpeš?“ začal se rozčilovat. „Co je to za otázky?“ pokračoval.

Podobně se Weiss předvedl před novináři už víckrát. A jen málokdy zůstal u slušného slovníku. „Náladu mění každých třicet sekund. Z milého a ochotného se mění na vulgárního a urážejícího. Často si protiřečí,“ napsal o Weissovi slovenský list SME.

Jeden slovenský novinář dostal v Jihoafrické republice vyhubováno i během rozhovoru s jeho synem Vladimírem. „Co do něj rejpeš? Odkud jsi?“ vyjel kouč na žurnalistu, až ho musel krotit vlastní syn. „Otče, nech nás, my to vyřešíme.“

Stále to ale nebylo nic oproti tomu, jak se Weiss zachoval v pondělí. Nejenže novinářům vynadal do vyj*baných buzerantů, ale také reportérovi televize Markíza vyhrožoval fyzickým útokem. „Příště ti rozbiju hubu,“ řval.

(Ne)omluva slovenského svazu

"K vystoupení trenéra Vladimíra Weisse během rozhovoru s novináři se nemohu objektivně vyjádřit, protože jsem tam nebyl. Respektuji otázky a názory médií. Vycházíme jim maximálně vstříc a osobně jsem překvapený, že vznikl při komunikaci problém. V případě, jestli došlo k nevhodným vyjádřením, dotčeným zástupcům médií se omlouváme."

Stanislav Strapek, viceprezident SFZ

Dlouhodobé problémy s trenérem mají také redaktoři deníku Nový Čas, kteří na soustředění v Piešťanech nebyli vpuštěni do prostor, kam ostatní novináři z jiných médií mohli. A pro jistotu je hlídali bodyguardi-kickboxeři.

„Často nás taky poslal do prdele,“ vzpomínají novináři. „Anebo na tiskovce hlasitě pronesl: To je Nový Čas? Vám neodpovím! Další otázka! A tak pořád dokola.“

Vulgarity neprovázejí Weisse jen na lavičce slovenského národního týmu. Nechutný byl v minulosti víckrát. Nejpamátnější slovní přestřelka se odehrála po ligovém utkání Artmedie Petržalky a Ružomberkem před dvěma lety.

Vladimír Weiss nadával novinářům. A ne poprvéFoto Jaroslav Legner SPORT

Ružomberok vyhrával už 2:0, ale kvůli nepřízni sudího Hracha, který si za verdikty ve prospěch Artmedie vysloužil od diváků hromové skandování „hovado“, nakonec utkání skončilo smírně 2:2.

„Je vidět, že Žilina je blízko Ružomberka. Kdyby takhle hráli jako proti nám pořád, určitě by nebyly v tabulce na šestém místě,“ utahoval si ze soupeře Weiss.

V útrobách stadionu ale šly vtípky stranou. „Můžete se stydět, vy zk**venci vyj*baní bratislavští!“ řvali fotbalisté Ružomberka na Weisse a jeho svěřence. „Sundej ze sebe ten žilinský dres, ty vyj*banče!“ odvětil nynější reprezentační kouč Slovenska.

Slovenský kouč Vladimír WeissFoto ČTK/AP

Po utkání se hráči Artmedie s novináři vůbec nebavili. „Máme to zakázané od trenéra,“ říkali při útěku do autobusu. „Nic jsem nezakázal. Jen jsme si řekli, že si od médií odpočineme,“ hájil se Weiss.

Stejný odpočinek si Slováci dopřáli také před zápasem s Paraguají. A dopadlo to otřesně – prohrou 0:2.

Kvůli špatným výsledkům, vulgaritám a výhružkám nyní některá slovenská média vyzývají Weisse, aby alespoň zvážil rezignaci na svou funkci.

Vladimír Weiss nadával novinářům. A ne poprvé
Vladimír Weiss nadával novinářům. A ne poprvé

Vstoupit do diskuse
24

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud