17. května 2018 • 12:05

Buffon opouští Juventus po 17 letech, na stole má další nabídky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyřicetiletý brankář Gianluigi Buffon po 17 letech opustí Juventus Turín, ale fotbalovou kariérou zřejmě ještě neukončí. Kapitán "Staré dámy" poslední zápas za italského mistra odehraje v sobotu proti Hellasu Verona.



"Myslím, že je to nejlepší způsob, jak ukončit tohle úžasné dobrodružství. Bál jsem se, že se budu loučit jako náhradník nebo hráč s vyhaslým motorem. Jsem hrdý, že tomu tak není," řekl na tiskové konferenci Buffon .

Možná změní názor a ještě si prodlouží bohatou kariéru mimo Turín. "Teď vím pouze to, že v sobotu budu hrát. Ještě před pár dny jsem byl pevně rozhodnutý, že skončím, ale teď mám na stole pár zajímavých nabídek," uvedl italský mistr světa z roku 2006.

Působení v jiném italském klubu nebo nižší soutěži vyloučil. "Nemyslím si, že by bylo správné končit kariéru ve třetí nebo čtvrté lize. Jsem soutěživý člověk a nemohl bych někde hrát jen na půl plynu," řekl Buffon. "O Itálii se ani nemůžeme bavit. Návrat do Parmy by byl romantický dětský sen, ale nic víc. Všechno si v klidu rozmyslím a příští týden se rozhodnu," dodal.

Buffon do Juventusu přestoupil v létě 2001 z Parmy za 52 milionů eur a je stále nejdražším brankářem fotbalové historie. S turínským týmem vyhrál devětkrát italskou ligu a čtyřikrát domácí pohár. Nikdy však nezískal triumf v Lize mistrů, když prohrál hned tři finále prestižní soutěže.

Původně měl Buffon naplánováno, že kariéru uzavře po letošním mistrovství světa v Rusku. Italové však v loňské baráži překvapivě prohráli se Švédskem a na šampionátu budou chybět poprvé od roku 1958. Hráč s nejvíce reprezentačními starty (176) dnes rovněž oznámil, že se už do národního mužstva nevrátí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud