12. ledna 2018 • 04:40

České jaro v bundeslize: Pavlenka a Kadeřábek, Morávek chce víc minut

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
  • Jak jsou na tom čeští hráči před začátkem jarní části bundesligy?Jak jsou na tom čeští hráči před začátkem jarní části bundesligy?FOTO: koláž iSport.cz

    Předehrávkou osmnáctého kola mezi Leverkusenem a Bayernem Mnichov začíná v pátek jarní část bundesligy. Na německých kolbištích bude i na jaře působit šest českých zástupců. Jejich role jsou ale dosti rozdílné – od hvězd svých týmů po hráče, kteří sotva nakukují z lavičky. Podívejte se s námi, jak si čeští legionáři v bundeslize před začátkem jara stojí. 

  • Jiří Pavlenka

    Jiří Pavlenka v dresu Brém záříFoto Profimedia.cz

    Z celé šestice působí v Německu nejkratší dobu, teprve od léta. Ale v aktuálním ročníku zanechává asi největší stopu. Brémy dlouhé měsíce čekaly na výhru, výkony bývalého brankáře Slavie byly jednou z mála světlých stránek. V magazínu Kicker patří k pětici nejlépe hodnocených hráčů soutěže, probil se do jedenáctky podzimu analytického serveru Opta. Boj o záchranu bude v Brémách, které jsou třetí od konce, stát na jaře hlavně na něm. Svou formu bude muset prokázat naplno už v prvním zápase proti Hoffenheimu.

    NEJ zákroky bundesligy: Pavlenka bodoval pohotovou reakcí nohou
    Video se připravuje ...

  • Theodor Gebre Selassie

    Theodor Gebre Selassie zahodil proti Wolfsburgu několik gólových šancíFoto Profimedia

    V Brémách kroutí věrný služebník Theo Gebre Selassie už šestou sezonu, a nadále ukazuje, že patří k hráčům, které má Werder v kolonce „nepostradatelní.“ Vinou zranění vynechal na podzim jediný zápas, v šestnácti zbylých jen jedinkrát střídal. Stabilní výkony na pravém kraji obrany okořenil i jedním gólem, a to rovnou vítěznou trefou proti Dortmundu. I jeho výkony budou v boji o záchranu klíčové.

    SESTŘIH: Dortmund - Brémy 1:2. Vítězný gól dal Gebre Selassie
    Video se připravuje ...

  • Jaroslav Drobný

    Brankář Werderu Brémy Jaroslav DrobnýFoto Profimedia.cz

    Do třetice hráč Brém, ovšem už na ústupu ze slávy. Osmatřicetiletý bývalý brankář Hamburku nebo Herthy Berlín se kvůli super formě krajana Pavlenky na podzim do brány nepodíval. Na lavičku ho zase nepustil mladý Michael Zetterer, alespoň tedy do listopadového zranění. Drobný je ve Werderu trojkou, plní spíše roli mentora pro mladší kolegy. Soudě dle pohody, v jaké chytá Jiří Pavlenka, ale i tuhle roli zvládá bravurně.

  • Jan Morávek

    Jan Morávek už v Augsburgu, i vinou zranění, nedostává tolik příležitostíFoto Profimedia.cz

    Osmadvacetiletý odchovanec Bohemians hraje v Německu už devátým rokem. Vinou zdravotních problémů se ale kariéra šikovného záložníka nerozvinula zdaleka tak, jak mohla. Na podzim naskočil Morávek v dresu Augsburgu jen pětkrát, z toho dvakrát v základu. Od 21. října, kdy odehrál tři minuty proti Hannoveru, už se podíval přinejlepším jen na lavičku. Jeho Augsburg je momentálně devátý, jen čtyři body ztrácí na pohárové příčky. Jestli o ně zabojuje i s Morávkem v sestavě ale zůstává záhadou.

    SESTŘIH: Augsburg - Freiburg 3:3. Domácí senzačně zachránili remízu dvěma góly v nastavení
    Video se připravuje ...

  • Vladimír Darida

    Vladimír Darida si zřejmě na podzim už nezahrajeFoto Profimedia.cz

    O příčku za Augsburgem, jen s horším skóre, je berlínská Hertha. Té po většinu podzimu chyběl důležitý záložník Vladimír Darida. Sedmadvacetiletý odchovanec Plzně od 16. října laboroval se zraněným kolenem, naskočil tak jen do sedmi ligových klání. Před jarní částí ligy se ale dal dohromady, odehrál i přátelák s Kolínem nad Rýnem, berlínský celek se tak ve druhé polovině soutěže a honu za poháry bude moci spoléhat i na jeho služby.

    SESTŘIH: Lipsko - Hertha 2:3. Kolaps domácích, přesilovka od 7. minuty nestačila
    Video se připravuje ...

  • Pavel Kadeřábek

    Radost Pavla Kadeřábka a hostujícího útočníka Marka Utha z vedoucí branky hoffenheimuFoto Reuters

    Těsný boj o pohárové příčky se opět týká i Hoffenheimu, který loni skončil čtvrtý. Už ve třetí sezoně za sebou se může spolehnout na to, že u pravé lajny bude tvrdit muziku Pavel Kadeřábek. Pětadvacetiletému bekovi odešla do Dortmundu mladší konkurence v podobě Jeremyho Toljana, bývalý hráč Sparty tak mohl svého prostoru využít naplno. Ani jemu se nevyhlo zranění, se kterým laboroval v listopadu, v prosincových utkáních ale nechyběl ani minutu a s maximální možnou zátěží může počítat i na jaře. Úvodní zápas druhé poloviny ligy, který Hoffenheim odehraje proti Brémám, by jistě i rád okořenil gólem do sítě krajana Pavlenky. Kadeřábek totiž pořád čeká na první ligový zásah, v aktuálním ročníku zapsal trefu jen v Evropské lize proti Ludogorci.

    SESTŘIH: Dortmund - Hoffenheim 2:1. Kadeřábkova asistence nestačila
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud