4. března 2018 • 20:14

SESTŘIHY: Bayern zničil Freiburg a jasně vládne. Pavlenka dostal dva góly

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bayernu Mnichov zničili domácí Freiburg jasně 4:0 a s dvacetibodovým náskokem kralují bundeslize. V dalších zápasech Mönchengladbach promarnil dvoubrankový náskok a po domácí remíze 2:2 s Brémami je v tabulce sedmý. Brankář Jiří Pavlenka v dresu hostů inkasoval dvakrát v prvním poločase, Borussia ale nakonec ani třetí domácí zápas za sebou nevyhrála. Šlágr kola mezi domácím Lipskem a Dortmundem skončil remízou 1:1. Hosté z Borussie prodloužili sérii bez prohry na deset utkání, ale v tabulce klesli na třetí místo o bod za Schalke, které porazilo 1:0 Herthu Berlín hrající bez zraněného záložníka Vladimíra Daridy. O skóre čtvrtý je Frankfurt, který stejným výsledkem zvítězil nad Hannoverem.



Góly

Domácí:

Hosté: 25. Schwolow (vl.), 28. Tolisso, 54. Wagner, 69. T. Müller

Sestavy

Domácí: Schwolow – Lienhart (46. Kath), Gulde, Söyüncü – Stenzel, Koch, Abraši (46. Höfler), Günter – Höler (57. Ravet), Haberer – Petersen (C).

Hosté: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Alaba – Tolisso, Th. Alcântara (74. Rudy) – T. Müller (C) (81. Rafinha), Arturo Vidal (83. Süle), Bernat – Wagner.

Náhradníci

Domácí: Gikiewicz, Kübler, Kempf, Ravet, Höfler, Kath, Kleindienst

Hosté: Starke, Süle, Rafinha, Martínez, Robben, Rudy, Lewandowski

Karty

Domácí: Koch

Rozhodčí

F. Willenborg – A. Aarnink, G. Kleve

Stadion

Schwarzwald-Stadion, Freiburg

Návštěva

24000 diváků

Bayern Mnichov vyhrál v 25. kole německé fotbalové ligy na hřišti Freiburgu 4:0 a zůstal na prvním místě s náskokem 20 bodů před druhým Schalke. Stuttgart si poradil s posledním Kolínem nad Rýnem 3:2, záložník Erik Thommy přihrál na všechny tři góly.

Bayern vykročil za jednoznačným vítězstvím v 25. minutě, kdy si Müllerovu přihrávku kuriózně srazil patou do branky obránce Schwolow. O tři minuty později zvýšil ranou z dálky Tolisso.

Bavorský velkoklub přidal ještě dva zásahy, trefili se Wagner a po signálu po rohovém kopu Müller. Německý reprezentant vstřelil 102. bundesligový gól za Bayern, čímž se dostal na čtvrté místo historických klubových tabulek.

Kolín nad Rýnem se ujal vedení zásluhou Pizzarovy křížné střely, hosté ale v závěru první půle skóre otočili. Thommy dvakrát přihrál do vápna Gómezovi a ten v obou případech šanci využil. Při druhém gólu mu velkou chybou pomohl brankář Horn.

Po pauze zvýšil na dvougólový rozdíl Beck, domácí už dokázali Jojičovou zásluhou pouze snížit. Stuttgart vyhrál počtvrté v řadě a je devátý, Kolín zůstal na poslední příčce.

SESTŘIH: Freiburg - Bayern Mnichov 0:4. Hosté vedou bundesligu o dvacet bodů
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 29. Augustin

Hosté: 38. Reus

Sestavy

Domácí: Gulácsi – Laimer, Orban (C), Upamecano, Klostermann – Sabitzer, Kampl (66. Ilsanker), Keïta, Forsberg (61. Bruma) – Werner, Augustin (75. Y. Poulsen).

Hosté: Bürki – Ł. Piszczek, Akanji, Toprak, Schmelzer (C) – Weigl, Dahoud – Reus (88. Pulisic), M. Götze (78. Philipp), Schürrle – Batshuayi.

Náhradníci

Domácí: Mvogo, Demme, Bernardo, Ilsanker, Lookman, Poulsen, Bruma

Hosté: Weidenfeller, Castro, Papastathopoulos, Philipp, Pulisic, Şahin, Zagadou

Karty

Hosté: Weigl, Dahoud, Batshuayi, Ł. Piszczek

Rozhodčí

Dr. Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp

Stadion

Red Bull Arena (Leipzig)

V desáté minutě duelu Lipsko - Dortmund byl ve velké šanci domácí útočník Werner, dobře však zasáhl gólman Bürki. Na druhé straně dvakrát rozvlnili síť hráči Borussie, pokaždé však brance předcházel ofsajd. Do vedení se nakonec v 29. minutě dostali domácí, když Schürrle ztratil ve středu hřiště balon, Keita jej poslal za obranu Augustinovi a ten ve třetím ligovém utkání v řadě otevřel skóre.

Radost ale domácím vydržela jen devět minut. Poté Dahoud parádní přihrávkou našel Reuse a záložník Borussie se gólem zařadil k Robertu Lewandowskému a Mariu Gómezovi, kteří také skórovali do sítě všech 18 současných bundesligových klubů. Lipsko potřetí za sebou nedosáhlo na tři body a je šesté.

SESTŘIH: Lipsko - Dortmund 1:1. Zápas plný šancí skončil remízou
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 5. Zakaria, 33. N. Moisander (vl.)

Hosté: 59. Delaney, 78. Jóhannsson

Sestavy

Domácí: Sommer – Oxford (82. Herrmann), Ginter, Vestergaard, Elvedi – J. Hofmann, Zakaria (46. Cuisance), Kramer (72. Jantschke), T. Hazard – Stindl (C), Bobadilla.

Hosté: Pavlenka – Veljković, N. Moisander, Friedl (76. Gondorf) – Bauer (46. Jóhannsson), M. Eggestein, Bargfrede, Delaney, Augustinsson – M. Kruse (C), Belfodil (90+2. Junuzović).

Náhradníci

Domácí: Sippel, Grifo, Drmić, Egbo, Herrmann, Cuisance, Jantschke

Hosté: Drobný, Junuzović, Jóhannsson, Rašica, Langkamp, Kainz, Gondorf

Karty

Domácí: Zakaria, Cuisance

Hosté: M. Eggestein, N. Moisander, Veljković

Rozhodčí

Cortus – Schlager, Badstübner

Stadion

Borussia-Park, Mönchengladbach

Návštěva

52 211 diváků

Jako první překonal pětadvacetiletého českého gólmana už v páté minutě střelou z úhlu Denis Zakaria, po půlhodině hry inkasoval Pavlenka druhou branku od vlastního spoluhráče Niklase Moisandera. Ve druhé půli ale nejprve snížil Thomas Delaney a v 78. minutě hostům zajistil důležitý bod v boji o záchranu střídající Aron Johannsson.

Utkání, které se hrálo za mírného sněžení, sledovalo navzdory počasí v Borussia-Parku 52.211 diváků.

SESTŘIH: Mönchengladbach - Brémy 2:2. Dobrý bod pro hosty, Pavlenka byl bezmocný
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 37. Pjaca

Hosté:

Sestavy

Domácí: Fährmann (C) – Stambouli, Naldo, Nastasić – D. Caligiuri, Meyer (88. Konopljanka), Bentaleb, Oczipka – Embolo (80. McKennie), Di Santo, Pjaca (67. Schöpf).

Hosté: Almenning Jarstein – Pekarík (C) (79. Mittelstädt), Stark, Rekik, Plattenhardt – Lustenberger, Maier (64. Duda) – Leckie, Lazaro, Kalou – Selke (74. Ibišević).

Náhradníci

Domácí: Nübel, Harit, Insua, Konopljanka, McKennie, Riether, Schöpf

Hosté: Kraft, Duda, Esswein, Ibišević, Mittelstädt, Skjelbred, Weiser

Karty

Hosté: Duda

Rozhodčí

S. Stegemann – M. Pickel, R. Foltyn

Stadion

Veltins Arena, Gelsenkirchen

Schalke vedlo nad Herthou od 37. minuty, když z pravé strany po zemi odcentroval Caligiuri, Di Santo míč tečoval k Pjacovi a chorvatský útočník, který hostuje v Gelsenkirchenu z Juventusu Turín, přesně zakončil. Schalke vyhrálo třetí duel po sobě, berlínský celek stejný počet zápasů čeká na vítězství i na vstřelený gól.

SESTŘIH: Schalke - Hertha 1:0. Domácí dál válí, Darida nehrál
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 39. D. da Costa

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hradecky – D. Abraham, Hasebe, Falette (46. Russ) – D. da Costa, M. Wolf, G. Fernandes, de Guzmán, Chandler – Haller (83. K-P. Boateng), Rebić (89. Gaćinović).

Hosté: Tschauner – Sorg (75. Jonathas), Anton, Felipe – Korb, Bakalorz (67. Bebou), Schwegler, Fossum, Ostrzolek (46. Albornoz) – Harnik, Füllkrug.

Náhradníci

Domácí: Boateng, Fabián, Gaćinović, Jović, Russ, Stendera, Zimmermann

Hosté: Albornoz, Bebou, Jonathas, Elez, Hübner, Schmiedebach, Sahin-Radlinger

Karty

Domácí: Falette, Haller, Russ

Hosté: Albornoz, Schwegler

Rozhodčí

Fritz – Schaal, Pelgrim

Stadion

Commerzbank-Arena, Frankfurt

Návštěva

48500 diváků

Frankfurt také skóroval už před přestávkou. V 39. minutě nalezl De Guzmán přesným centrem od rohového praporku Da Costu, jenž hlavou nedal brankáři Tschaunerovi šanci a vstřelil premiérový bundesligový gól.

Eintracht měl nadále více ze hry, v 60. minutě mu ale zatrnulo, když rozhodčí nařídil pokutový kop po Da Costově zákroku na Albornoze. Po kontrole u videa ale nakonec Hannover penaltu k dispozici nedostal. Frankfurt vyhrál na svém stadionu čtvrté utkání za sebou, což se mu povedlo po 18 letech.

SESTŘIH: Frankfurt - Hannover 1:0. Výhru trefil Da Costa
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 32. Kramarić, 51. Gnabry

Sestavy

Domácí: Hitz – Schmid, Danso (60. Parker), Hinteregger, Max – R. Khedira, Baier (C) – Heller (75. Richter), Ku, Jakob (52. Córdova) – Gregoritsch.

Hosté: Baumann – Kadeřábek, Akpoguma, Vogt (C), Hübner, N. Schulz – Rupp (66. Amiri), Grillitsch, Geiger – Kramarić (74. Szalai), Gnabry (64. Uth).

Náhradníci

Domácí: Luthe, Parker, Janker, Kačar, Córdova, Richter, Asta

Hosté: Stolz, Bičakčić, Polanski, Zuber, Amiri, Uth, Szalai

Karty

Hosté: Rupp, Amiri

Rozhodčí

Ittrich – Grudzinski, Thielert

Stadion

WWK Arena, Augsburg

Hoffenheim s Pavlem Kadeřábkem v sestavě zvítězil 2:0 v Augsburgu, jemuž chyběl záložník Jan Morávek. Skóre otevřel po půlhodině hry Kramarič, který se trefil v pátém duelu po sobě, čímž vyrovnal klubový rekord Demby Ba z roku 2010. Po přestávce navíc Kramarič asistoval u pojišťující trefy Gnabryho a Hoffenheim venku zvítězil poprvé od 5. listopadu.

SESTŘIH: Augsburg - Hoffenheim 0:2. Řádil Kramarič, Kadeřábek hrál celý zápas
Video se připravuje ...

Sestavy

Domácí: Mathenia – Sakaj (C), Papadopoulos, van Drongelen, Santos – G. Jung (74. Arp), Walace, Hunt (46. Waldschmidt) – Jatta (59. Hahn), Schipplock, Kostić.

Hosté: F. Müller – Donati, Balogun, Bell (C), A. Diallo, Holtmann (46. Brosinski) – Serdar, Gbamin, Latza – Muto (88. Ujah), Quaison (77. Onisiwo).

Náhradníci

Domácí: Pollersbeck, Diekmeier, Mavraj, Hahn, Salihović, Waldschmidt, Arp

Hosté: Dahmen, Brosinski, Hack, de Jong, De Blasis, Ujah, Onisiwo

Karty

Domácí: Walace, Arp, Santos

Hosté: Holtmann, Balogun, Balogun, Gbamin, Bell

Rozhodčí

M. Schimdt – C. Günsch, C. Leicher

Stadion

Imtech Arena, Hamburg

Návštěva

46739 diváků

Záchranářský souboj mezi Hamburkem a Mohučí skončil bezbrankovou remízou. Domácí v 62. minutě neproměnili penaltu a na tříbodový zisk čekají už 12 zápasů.

SESTŘIH: Hamburk - Mohuč 0:0. Domácí v boji o záchranu zahodili penaltu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 79. Mehmedi

Hosté: 31. Alario, 78. Brandt

Sestavy

Domácí: Casteels – Verhaegh, Bruma, Knoche, William – Guilavogui, Arnold (82. Bazoer) – Brekalo (67. Malli), Didavi, Mehmedi – Origi (72. Dimata).

Hosté: Leno – L. Bender, Tah, S. Bender (46. Jedvaj), Wendell – Havertz, Baumgartlinger (88. Kießling), Aránguiz, Bellarabi (68. Brandt) – Alario, Volland.

Náhradníci

Domácí: Rexhbecaj, Grün, Bazoer, Jaeckel, Steffen, Dimata, Malli

Hosté: Kießling, Bailey, Özcan, Pohjanpalo, Jedvaj, Brandt, Henrichs

Karty

Domácí: Verhaegh, Didavi, Knoche, Arnold, William, Bazoer, William

Hosté: L. Bender

Rozhodčí

Zwayer – Schiffner, Achmüller

Stadion

Volkswagen Arena, Wolfsburg

Leverkusen vedl ve Wolfsburgu od 31. minuty, kdy Alario proměnil penaltu po faulu na Havertze. Krátce po přestávce mohl Bayer zvýšit, Aránguiz však trefil břevno. Hosté se dočkali až v 78. minutě, když se povedeným lobem prezentoval Brandt.

Hned vzápětí však snížil na 1:2 Mehmedi, který do Wolfsburgu přišel v lednu právě z Leverkusenu. Víc už ale "Vlci" nepřidali a na výhru čekají už pět zápasů. Za Leverkusen v závěru nastoupil do jubilejního 400. bundesligového utkání útočník Stefan Kiessling.

SESTŘIH: Wolfsburg - Leverkusen 1:2. Divoký zápas! Domácí dostali červenou, hosté dali penaltu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 7. C. Pizarro, 87. Jojić

Hosté: 45. Mario Gómez, 45+2. Mario Gómez, 58. Beck

Sestavy

Domácí: T. Horn – F. Sörensen (69. J. Córdoba), Meré, Heintz, Hector – Risse, Koziello (83. Jojić), Höger, Osako – Terodde, C. Pizarro (59. Bittencourt).

Hosté: Zieler – Beck, Baumgartl, Pavard, Emiliano Insúa – Gentner, Ascacibar (67. Aogo), Badstuber, Thommy (77. Akolo) – Mario Gómez, Ginczek (90+2. Kamiński).

Náhradníci

Domácí: Córdoba, Bittencourt, Kessler, Jojić, Özcan, Maroh, Lehmann

Hosté: Donis, Akolo, Aogo, Grahl, Kamiński, Özcan, Mangala

Karty

Domácí: F. Sörensen

Hosté: Badstuber, Baumgartl, Mario Gómez

Rozhodčí

Stadion

SESTŘIH: Kolín nad Rýnem - Stuttgart 2:3. O výhře hostů rozhodl dvěma góly Gomez
Video se připravuje ...

Bundesliga 25. kolo:

Mönchengladbach - Brémy 2:2
Branky: 5. Zakaria, 33. vlastní Moisander - 59. Delaney, 78. Johannsson

Augsburg - Hoffenheim 0:2
Branky: 30. Kramarič, 50. Gnabry

Eintracht Frankfurt - Hannover 1:0
Branky: 39. Da Costa

Hamburk - Mohuč 0:0

Schalke - Hertha Berlín 1:0
Branky: 37. Pjaca

Wolfsburg - Leverkusen 1:2
Branky: 79. Mehmedi - 31. Alario z pen., 78. Brandt

Lipsko - Dortmund 1:1
Branky: 29. Augustin - 38. Reus

Z V R P Skóre B
1. Bayern 34 27 3 4 92:28 84
2. Schalke 34 18 9 7 53:37 63
3. Leverkusen 34 15 10 9 59:44 55
4. Hoffenheim 34 15 10 9 66:48 55
5. Dortmund 34 15 10 9 64:47 55
6. Lipsko 34 15 8 11 57:53 53
7. Stuttgart 34 15 6 13 36:36 51
8. Frankfurt 34 14 7 13 45:45 49
9. Mgladbach 34 13 8 13 47:52 47
10. Hertha Berlin 34 10 13 11 43:46 43
11. Werder 34 10 12 12 37:40 42
12. Augsburg 34 10 11 13 43:46 41
13. Hannover 34 10 9 15 44:54 39
14. Freiburg 34 8 12 14 32:56 36
15. Mainz 34 9 9 16 38:52 36
16. Wolfsburg 34 6 15 13 36:48 33
17. Hamburger 34 8 7 19 29:53 31
18. Köln 34 5 7 22 35:71 22

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud