29. října 2011 • 17:39

Guardiola: Messi je nejlepší na světě, nikdy bych ho neposadil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Barcelony Pep Guardiola brání útočníka Lionela Messiho před mediální kritikou a tvrdí o něm, že je nejlepším hráčem v historii fotbalu. Hvězdný střelec nedal ve třech utkáních branku a španělský tisk už spekuluje o důvodech údajného poklesu formy, přestože Argentinec stále vede tabulku střelců španělské ligy.



Brankový půst čtyřiadvacetiletého fotbalisty odstartoval v zápase s Plzní v Lize mistrů, ze vstřeleného gólu se Messi neradoval ani v lize proti Seville a Granadě. Proti českému mistrovi měl několik šancí a dvakrát nastřelil tyč, v utkání se Sevillou zahodil pokutový kop v nastavení.

"Lidi platí za lístky, aby Messiho viděli a aby se jejich děti díky němu zamilovaly do Barcelony. Myslím, že nikdy v historii fotbalu neexistoval hráč, který by zvládl to, co dokáže on. Je to nemyslitelné," chválil Guardiola Argentince za stabilní formu v posledních čtyřech sezonách.

Messi má podle kouče výjimečný dar a navíc to často předvádí hned ve dvou zápasech týdně. "Je výborně fyzicky připravený, nikdy jsem neviděl takovou stabilitu výkonů. Možná jsem příliš mladý, ale nikdy jsem s nikým takovým nehrál a ani jsem nikoho podobného netrénoval," řekl.

Guardiola prý neuvažuje, že by kvůli formě někdy nechal svou hlavní hvězdu na lavičce. "Messi ví velice dobře, co si o něm myslí trenéři i zbytek týmu. Jsme nadšení z toho, co předvedl a předvádí. I kdyby do konce sezony už nedal gól, je pro nás nenahraditelný," konstatoval.

Messi je nepostradatelným hráčem nejen pro Barcelonu, ale i pro národní tým. V nové sezoně zatím chyběl na hřišti v soutěžních zápasech katalánského týmu jen 62 minut, v argentinské reprezentaci ani jednu. Jen jednou nenastoupil v základní sestavě, pokud v jedenáctce figuroval od první minuty, nikdy nebyl vystřídán.

Barcelonský tahoun může střelecký půst zlomit dnes v domácí lize proti Mallorce. Už v úterý by pak mohli Messiho branku vidět diváci v pražském Edenu, kde Barcelonu čeká duel v Lize mistrů s Plzní.

David Limberský se snaží stíhat fenomenálního Messiho
David Limberský se snaží stíhat fenomenálního Messiho


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud