8. dubna 2012 • 23:46

Real ztratil s Valencií, náskok v čele se ztenčil na čtyři body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Realu Madrid nedokázali na domácím hřišti porazit Valencii a po remíze 0:0 se jejich náskok v čele španělské ligy před druhou Barcelonou ztenčil na čtyři body. V domácí soutěži vyšli gólově naprázdno poprvé od 21. září, kdy se také bez branek rozešli se Santanderem.



V prvním půli na stadionu San Bernabéu diváky o branky připravily tyče. V 8. minutě zaduněla branková konstrukce po dělovce Cristiana Ronalda, v 25. minutě stejnou mincí odpověděl za soupeře hlavičkou z dorážky Ricardo Costa.

Valencie proti "Bílému baletu" bodovala poprvé od vítězství 3:0 v květnu 2009, od té doby pětkrát prohrála. Po přestávce přestála největší šanci v 79. minutě, kdy dvakrát střílel Karim Benzema, ale ani jednou brankáře Vicenteho Guaitu nepřekonal. Infarktové chvíle zažívali hosté i v nastavení, ovšem remízu uhájili.

Vinou třetí remízy Realu z posledních pěti ligových zápasů je znovu otevřený boj o ligový titul. Barcelona místo nedávných deseti ztrácí na druhé příčce jen čtyři body, slavné "El Clásico" čeká španělskou ligu už za čtrnáct dní.

Valencie unikla o bod městskému rivalovi z Levante, které odpoledne díky vydařenému úvodu utkání zdolalo Atlético Madrid 2:0. Překvapení sezony se dostalo na čtvrté místo tabulky před Málagu, kterou ale čeká pondělní dohrávka se Santanderem.

Levante poslal na domácím stadionu do vedení v první minutě hlavičkou Valdo, už v desáté minutě pak uzavřel skóre Arouna Koné svým dvanáctým gólem v sezoně. Na obě branky nacentroval záložník José Barkero. Atlético vybojovalo ve čtvrtek postup do semifinále Evropské ligy, v domácí soutěži je ale vinou dnešní porážky mimo pohárové příčky.

Španělská fotbalová liga - 32. kolo:

Betis Sevilla - Villarreal 3:1 (35. Santa Cruz, 38. Castro, 59. Etxebarria - 90.+3 Rubén z pen.),

Levante - Atlético Madrid 2:0 (1. Valdo, 10. Koné),

Mallorca - Granada 0:0,

Bilbao - FC Sevilla 1:0 (47. Llorente), Real Madrid - Valencie 0:0.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud