9. června 2013 • 14:05

Bitva o Ronalda. Manchester United jedná o návratu hvězdy!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdražší fotbalista světa by mohl realizovat další převratný transfer. Navíc do klubu, který ho za největší balík v historii prodal. Po Cristianovi Ronaldovi totiž mocně touží Manchester United! Hvězdný Portugalec stále neuzavřel nový kontrakt s Realem Madrid a britská média přiživují debaty, že k jeho návratu na Old Trafford opravdu dojde!



Ronaldo má v Realu platnou smlouvu do června 2015. V současnosti bere 11 milionů eur ročně (286 milionů korun), což ho řadí na osmé místo v pořadí nejlépe placených fotbalistů světa.

Portugalský šutér chce po čtyřech letech v Madridu na výplatní pásce přidat. "Jsme připraveni udělat z něj nejlépe placeného hráče světa," slíbil prezident Realu Florentino Pérez, že největší hvězdu týmu za každou cenu udrží.

Jenže představy klubu a hráče se zatím poněkud liší.

Podle deníku Sun Ronaldovi zástupci požadují astronomický plat 35 milionů liber hrubého ročně (přes jednu miliardu korun) a kompletní marketingová práva na jeho osobu. Real nabízí 30 milionů a rozdělení práv 60:40 ve prospěch klubu.

Portugalec Cristiano Ronaldo našel v Siru Alexovi fotbalového tátu. Oba muži si rozumějí, i když je už CR7 z Old Trafford dávno pryč.Foto Reuters

Značnou část výdělku by Portugalci spolky vysoké daně, přesto by předstihl gáži Samuela Eto´oa, jenž v Machačkale bere 20 milionů eur ročně (520 milionů korun).

Komplikovaných jednání o novém kontraktu chtějí využít v Manchesteru United. Klub, který Ronalda v létě 2009 prodal do Realu za rekordních 80 milionů liber (2,5 miliardy korun), by portugalskou superstar chtěl zpátky.

Realu nabízí 65 milionů liber, pro hráče má připraven plat 300 tisíc liber týdně (což v přepočtu znamená roční plat zhruba 450 milionů korun, plusem pro Ronalda by bylo, že narozdíl od španělských zákonů by z této sumy danil mnohem méně).

"Zůstávám v klidu. Vím, že k nějaké dohodě s Realem dojde a novou smlouvu podepíšeme. Pokud budu upřímný, teď se tím nějak zvlášť nezabývám," cituje Ronalda deník Sun.

Klíčového hráče "bílého baletu" nyní čeká dovolená po náročné sezoně, k případnému uzavření nové smlouvy dojde nejspíš až poté, co Ronaldo zahájí přípravu na další sezonu.

Čerství šampioni Premier League by příchod Ronalda rádi dotáhli už na začátku srpna. Senzační přestup není pouhou utopií. Pokud se nejlepší hráč Realu ve Španělsku nedomluví, klidně zamíří jinam. Ronaldo navíc mnohokrát zdůrazňoval, že United má navždy v srdci...   

Ronaldo se prosadil i ve finálovém zápase
Ronaldo se prosadil i ve finálovém zápase

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud