14. dubna 2014 • 17:28

Kdo naK(l)oppne Barcelonu? Do Španělska by měl přijít kouč Dortmundu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec ve čtvrtfinále Ligy mistrů, čtyřbodová ztráta na čelo španělské ligy. Tedy nic, co by se vedení slavné Barcelony líbilo. Katalánský gigant už teď spřádá plány, jak tým pro příští sezonu zvednout. Španělské deníky přinesly informaci, že v létě dojde k trenérské rošádě. Gerarda Martina prý nahradí Jürgen Klopp, současný úspěšný kouč Borussie Dortmund.



Argentinec Martino přišel do Barcelony před sezonou, kdy tým kvůli zákeřné nemoci opustil Tito Vilanova. Kouč, který nikdy v Evropě netrénoval velké mužstvo, chtěl pokračovat v barcelonském stylu a navázat na úspěchy Messiho party.

Pod Martinem ale Barcelona nemá oslnivé výsledky. V lize na vedoucí Atlétiko Madrid ztrácí čtyři body, obhajobu titulu nemá ve svých rukách. Navíc tým se španělským lídrem překvapivě vypadl už ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

51letý kouč má v Barceloně platnou smlouvu ještě na příští sezonu, přesto se hovoří o tom, že by v létě mohlo dojít k ukončení spolupráce.

Španělské deníky Sport a AS naznačují, že Barcelona už chystá trenérskou rošádu. Vzhledem k tomu, že kvůli zákazu FIFA momentálně nesmí nakupovat hráčské posily, by jméno nového kouče dávalo smysl.

Barcelona údajně uvažuje o dvou jménech. Diego Simeone, který prožívá veleúspěšnou sezonu v Atlétiku Madrid, a Jürgen Klopp, úspěšný šéf lavičky německého Dortmundu.

Trenér Barcelony Gerardo Martino během čtvrtfinálové odvety Ligy mistrů s Atlétikem MadridFoto EPA

Vedení katalánského celku údajně víc sází na vysokého muže z Vestfálska. Jeho moderní, přímočarý styl vrátil Dortmund na výsluní bundesligy. Dvakrát se stal německým šampionem, loni si zahrál i finále Ligy mistrů.

Barceloně by impuls v podobě trenéra s jiným myšlením a odlišnou herní strategií mohl pomkoct. Katalánským borcům často schází potřebná jiskra a výbušnost směrem dopředu v momentě, kdy přestane fungovat postupné dobývání branky pomocí krátkých přihrávek spojených s vysokým procentem držení míče.

Háček může být v tom, že Kloppa se rozhodně nebudou chtít vzdát v Borussii. Oblíbenému trenérovi v klubu běží smlouva až do roku 2017 a Klopp se několiklrát nechal slyšet, že z Německa utíkat nechce.

Změnil by názor při nabídce Barcelony?

Lionel Messi jakoby tušil, že duel s Atlétikem nedopadne dobře
Lionel Messi jakoby tušil, že duel s Atlétikem nedopadne dobře

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud