3. dubna 2015 • 11:40

Čech do Realu Madrid?! Vezmou ho, když nevyjde De Gea

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezi brankáři se v létě spustí velké přestupové domino. Velmi pravděpodobně se bude týkat i Petra Čecha. Španělský deník AS píše o tom, že Real Madrid by o gólmanovi Chelsea vážně uvažoval v případě, že by nedopadl příchod David de Gey z Manchesteru United.



"Jsou nabídky, které se odmítat nedají," culil se Petr Čech ve chvíli, kdy během reprezentačního srazu dostal otázku na eventuální zájem Realu Madrid. Ve světle jiných možných brankářských přesunů ale opravdu existuje varianta, že "bílý balet" nabídku na Čecha v létě na Stamford Bridge pošle.

Celý transfer, který by byl jistě jedním z největších v českých fotbalových dějinách, má několik ALE. Co se musí stát, aby Petr Čech oblékl dres královského klubu?

Real Madrid momentálně v brance hýčká legendu. Iker Casillas se v této sezoně vrátil do pozice jasné jedničky, chytá drtivou většinu zápasů (Navas se do branky dostal jen osmkrát). Jenže ve Španělsku se čím dál víc mluví o tom, že vůdce zlaté generace v létě zamíří mimo Evropu.

Pokud Casillas oznámí sbohem, Real bude muset najít novou jedničku. Klub už svou představu o tahounovi do příštích let má. Vedení by moc rádo přivedlo Davida de Geu, jednoho z nejlepších gólmanů světa.

Angažování 24letého mladíka by dávalo smysl. De Gea je nejlepším španělským brankářem, šlo by zároveň o symbolický proces, kdy by Casillase nahradil v klubu a postupě i v reprezentaci. Plán Realu ale naráží na odpor Manchesteru United.

De Gea na Old Trafford přišel v roce 2011 z Atlétika Madrid, stál 22,7 milionu eur (635,6 milionu korun). United nyní za svého klíčového hráče požadují až 68 milionů eur (1,9 miliardy korun).

Španělský deník AS na titulní stránce rozebírá otázku brankářů do Realu Madrid Španělský deník AS na titulní stránce rozebírá otázku brankářů do Realu MadridFoto Twitter

Čech je první alternativou

Real sice nemá problém za hráče sázet astronomické částky, taková suma vynaložená za brankáře se ale zdá hodně přemrštěná. Zvlášť, když De Geovi běží smlouva jen do roku 2016. Real by si tedy mohl počkat, až španělský brankář v Anglii neprodlouží a pak by ho mohl ulovit úplně zadarmo. V anglickém klubu ale udělají všechno pro to, aby svou jedničku udrželi co nejdéle.

Jako druhý je na seznamu Petr Čech. Deník AS, který se děním v Realu velmi detailně zabývá, rozebírá téma brankářů na titulní straně. Španělský list na základě svých zdrojů z královského klubu tvrdí, že právě Čech by pro Real byl alternativou v momentě, kdy by se nepodařilo dotáhnout příchod De Gey.

V létě se samozřejmě může stát leccos. Včetně toho, že se Casillas nakonec rozhodne zůstat v Realu ještě jednu sezonu. Bude také záležet na tom, zda se u kormidla udrží trenér Ancelotti. Ten by Čechovu příchodu mohl být víc nakloněný, s českým brankářem se zná ze společného působení v Chelsea.

Čech je na den přesně o rok mladší než Casillas, podle některých odborníků by španělskou legendu dokázal nahradit. "Už tři roky bych Casillase nepostavil. Je to vynikající brankář, ale jeho éra skončila po minulém mistrovství. Dělá hrubé chyby, podrželi ho, ale už bohužel špatně. Petr Čech je dnes jasně lepší než Casillas, ve všem," tvrdí v rozhovoru pro Sport trenér jabloneckých brankářů Milan Veselý.

Poté, co Čecha v Chelsea z pozice jedničky vytlačil Thibaut Courtois , v něm sálá pořádná touha dokázat, že stále může dělat jedničku ve velkém týmu. V londýnském klubu má platnou smlouvu do léta 2016, 32letý gólman ale dal jasně najevo, že dvojku za Courtoisem už v příští sezoně dělat nechce.

V létě si téměř jistě bude vybírat z mnoha nabídek. Bude mezi nimi i ta z Realu?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud