2. září 2023 • 15:15

Real ukázal stadion po rekonstrukci: luxus, střecha i trávník pod zemí

Autor: Julius Nosko
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci Realu Madrid netrpělivě čekají. Rekonstrukce jejich svatostánku se ale pomalu blíží ke konci. Klub zveřejnil video, kde odhalil „nový kabát“ Santiago Bernabéu. Pohledné záběry jsou alespoň dočasnou záplatou na dlouhé čekání. Dostavělo se jedno patro, navýšila kapacita, vybudovala zatahovací střecha a video odhaluje i hlubokou jámu, která umožní schování celého trávníku během pár minut.



Santiago Bernabéu patří ke stadionům, kde pocítíte nezapomenutelnou fotbalovou atmosférou. Už tak nádherný stadion brzo uchvátí každé fanouškovo oko, a to nejen zevnějškem.

Co se změnilo?

Došlo ke zvýšení kapacity, po dostavení jednoho patra by kapacita stadionu měla být 85 tisíc. Proběhla modernizace sky boxů, nainstalovala se i zatahovací střecha.

Co je ale nejvíc úchvatné je uskladňování trávníku. Díky speciální technologii lze pažit poskládat do 25 metrů hluboké jámy pod stadionem. Neuvěřitelné. Stadion tak nebude určen pouze na fotbal, po uskladnění trávníku se na Bernabéu může hrát třeba basketbal.

Rozsáhlá rekonstrukce započala již v roce 2019, fotbalisté Realu hráli zápasy během části pandemie na svém tréninkovém stadionu v Alfredo di Stefano. Po návratu na Bernabéu byly na částech tribun umístěny velké plachty, aby zakryly stavební práce. V prosinci by mělo být vše dokončeno.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud